En doğru bilgiyi tabikii Konsolosluktan alırsınız, keza bende aynısını yapmıştım..Vize başvurusu yapmadan önce, konsoloslukta çalışan Almanların vize konusunda çok zorluk çıkarttıklarını söylemişlerdi. Kesinlikle ben hiç zorluk yaşamadım.ilk başvurumda hiç sorun yaşamadan vizem onaylandı. Benim eşim Alman olduğu için, benden ne eşimin gelir belgesi, nede oturduğu ev hakkında hiçbir bilgi istemediler.
Alman vatandaşı ile evlilik durumunda şartlar daha uygundur. Alman eşin yanına geline bilinmesi kalacak yere (evin büyüklüğü) ve Alman eşin geçinme gücüne bağlı değildir
Sizin hem Almanyada iş sözleşmenizin olması, (ki iş sözleşmesiylede gelinebilir..) hemde eşinizin Alman oluşu ve aile birleşimiyle gelmeniz en büyük avantaj..
Birde Ankarada B1 e devam etmenizde çok iyi..Ben Ankarada sadece A1 yapıp geldim ve burada B1 yaptım..zaten B1 yapıyorsanız buradaki imtihanda zorlanmazsınız..Birazda olsa Almanca bilginiz olmuştur zaten..Almanyaya geldiğinizde şayet Ankara goethe den B1 sertifası alırsanız, onu iyice araştırın burada..Belki siz buradaki B1 sınavından muaf olabilirsiniz..Çünki Türkiyede yaptığınız almanca sınav sertifikalarınız( A1, A2, B1, B2.....) zaten Almanyada onaylanıyor ve Türkiyeye tekrar postalanıyor..Bende Ankara Alman kültürden aldım A1 sertifikamı..A1 geçiyorda neden B1 geçmesin..saçma!!

Yine bir noktaya değinmek istiyorum ben konsolosluğa giderken giyimime çok dikkat ettim..Bu çok ama çok önemli!! Kim ne derse desin karşılarında modern bir insan gördüklerinde daha olumlu düşünüyorlar.(tabii buda ufak bir püf noktası..) Elbette giyime göre vize vermiyorlar ama bakış açısı biraz daha farklı olabiliyor..Hiçkimse buna itiraz etmesin lütfen!!
Almanyanın kalifiye çalışana ihtiyacı var artık..Bununda olması gerekli diye düşünüyorum...
size gelecekteki yaşantınızda başarılar dilerim..

ayrıca iyi gözlemlemişsiniz,