ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Almanya Aile Birleşimin de Gelir Beyanı

Sayfa: 1 [ 2 ]

tugce_doerjer 21.09.2011 01:27:43

arkadasım,

eger alman vatandasıyla evlıysen almanyaya gıtmek ıcın aıle bırlesımıne gırmen gerekıyor. bu kadar ınsan bosuna aıle bırlesımı cılesı cekmıyor burda.

eger esın almansa almanyaya gıdıceksın aynı ay ıcınde oturum ıznı + CALISMA IZNInı alıcaksın otomatık olarak zaten.

calısmaya basladıgnda uyum kursuna gıtmek zorunda oldugun ıcın zaten tam gun calısman ımkansız.

he dıyorsankı esım almanyada ama ben aıle bırlesımıne gırmıycem calısma ıznı alıcam daha kolay olur kısa yoldan calısma ızını alır gıderım. ınan bana cok beklersın. esın almanyada oldugu surece degıl sana calısma vızesı turıstık vıze bıle vermezler. vıze gorusmesınde de senden aıle bırlesımı ısterler :) yanı herkesde bunları dusunucek akıl var ama bunları yutucak konsolosluk yok henuz.  cofe:)

tugce_doerjer 21.09.2011 01:32:54

sanırım sen daha hangı vızeye basvurman gerektıgını bıle bılmıyorsun arkadasım. 6 aydır burayı takıp ettıgını soylemıssın ama vıze turunu bıle ogrenememıssın daha. yada vızeyı ve zorluklarını ogrendıgın ıcın kestırmeden gıdeyım dıyorsun ama cok beklersın. almanya kayıtlarında almanla evlı oldugun gozuktugu surece sana kımse aıle bırlesımı vızesınden baska bısey vermez. o vızeyı vermek ıcınde senden evrak ve sertıfıka ısterler. esınden ıstencek olan evrakları saymıyorum.....

BARTTT 21.09.2011 01:43:47

Merhaba  ckokler

AB üyesi ülke üzerinden iş sözleşmesi yaprak gelebilirsin.Türkiyeden olursa yapman zor.Yalnız çalıştığın firma baskı yaparsa+evlilik yapacağını kanıtlarsan %50 şansın var.Bu tarzda bir kaç örnek var çevremde.

Uyum kursuna gelince;Benim süper almancam var.Doğma büyüme buralıyım.Kesin dönüş yapmıştım.Tekrar aile birleşimi yaptım.Bu ekildede ülkeye geldim.İzmir konsolosluğu gıcıklık yapıp a1 sertifikasını alacaksın diye tutturdu.O hafta sınav vardı.Girdim 100 aldım.1Hafta sonra kadına al sertifika dedim.Bir daha mani olursa haklarımı bildiğimi ve onu dava ediceğimi söyledim.Vizemi aldım 2gün sonra.Almanyaya geldiğimde yabancılar dairesinde konuşmalarımı tek başıma gidip yaptım.Yapancılar dairesi bana uyum programının zorunlu olduğunu söyledi.Bende ilk a2 sınavına girdim.Kazandım.Ondan sonra b.Neyse sen almanca biliyorsan sınava girmen de yeterli oluyor.Zaten almanca biliyorsan otomatıkman buranın kültürünüde kafelerde orda burdan biliyorsun demektir.Çünkü burda millet kafelerde veya imbislerde ya:)

ckokler 21.09.2011 11:06:52

Yazdığınız yazıları görünce biraz üzülmedim desem yeridir, çünkü bulduğum işin akraba işi yada dönerci olduğundan tuttunda turistik vize bile alamazsınlara kadar gitti,

Demin Ankara Alman Konsolosluğu ile konuştum sadece cevablarını paylaşmak istiyorum ileride bu durumda olan arkadaşlar için, konuştuğum bayan vize bölümü amiriydi;

1. Başvurumun hangi şekilde olması ile ilgili; başvuru sırasında hem aile birleşimi için olan gerekli evrakların bulunması hem de iş yerinde alacağım ek belgelerin bulunmasını istiyorlar. Burada bir ayrıntı vereyim, sözleşmeye ek olarak, oradaki yöneticiden antetli kağıda işe başlangıç tarihim, pozisyonum ve içeriği hakkında bilgi içeren bir yazı istemekteler. Normal şartlarda ticaret ofisinde o şirketin varlığına dair de yazı istenmekteymiş, ama firmanın faaliyet hacmi nedeniyle büyük şirketlerden böyle bir dosyaya ihtiyaç duymuyorlar.
2. Entegrasyon kursları ve bu nedenle tam çalışamama durumu; istisnai durumlar da entegrasyon kurslarından muaf tutuluyormuşsunuz, ki bayan telefonda belirttiğim eğitim durumu/iş durumu, gelir, önceki işim ile ilgili bilgi ve belgeleri gösterdiğim takdirde bundan sorunsuz bir şekilde muaf tutulacağımı söyledi. Bir dipnot da burada belirtmek isterim, bayanın bana ilettiği bir parantez bilgi de, Almanya 2025 de oluşacak beyaz yaka çalışan açığı nedeniyle kalifiye çalışanlara son yıllarda büyük esneklik göstermeye başlandığını, çünkü ciddi bir şekilde bürokrasi yüzünden kalifiye elemanlar İngiltere/Amerika'ya kaptırdıklarını belirtti.
3. Başvuru zamanlaması; 1 Aralık da işe başlayabilmem için önümüzde ki 1-2 hafta içinde başvuru yapmam gerektiğini belirtti, ancak Ekim ayında bir toplantı için yurtdışına çıkacağımı ve pasaportumun+mevcut vizeme ihtiyacım olduğunu belirttiğim de, pasaportunuz başvurudan sonra sizde kalabilir dedi. Bunu da yeni öğrenmiş oldum.

Umarım bu bilgiler işinize yarar. Ve lütfen forum da genel olarak insanların mevcut durumlarını bilmeden tatsız/sert geri bildirimler vermemeye çalışalım.

tugce_doerjer 21.09.2011 11:17:54

arkadasım sen aıle bırlesımı konusu actın aıle bırlesımınde gelır beyanını sordun sonra calısma vızesıne dondun burda herkes sana aıle bırlesımını acıklıyor ama sen bunların hıcbırını soylemıyorsun kı bastan. deseydın kı calısma vızesıne basvurucam ona gore cvp verılırdı. herkes burda sana aıle bırlesımınde nasıl calısabılecegını hangı asamalardan gecmen gerektıgını acıklıyor. acıkcası oyle bı ızlenım bıraktın kı aıle bırlesımı zor o yuzden ben calısma vızesıne basvurucam kısa yoldan almanyaya gıdıcem. kımse senın nerde ne sekılde calısacagını ne yaptıgını bılemez ne sorarsan ona cvp alırsın. sende aıle bırlesımıyle ılgılı calısma sartlarını sordun.

21.09.2011 14:36:46

En doğru bilgiyi tabikii Konsolosluktan alırsınız, keza bende aynısını yapmıştım..Vize başvurusu yapmadan önce, konsoloslukta çalışan Almanların vize konusunda çok zorluk çıkarttıklarını söylemişlerdi. Kesinlikle ben hiç zorluk yaşamadım.ilk başvurumda hiç sorun yaşamadan vizem onaylandı. Benim eşim Alman olduğu için, benden ne eşimin gelir belgesi, nede oturduğu ev hakkında hiçbir bilgi istemediler.
Alman vatandaşı ile evlilik durumunda şartlar daha uygundur. Alman eşin yanına geline bilinmesi kalacak yere (evin büyüklüğü) ve Alman eşin geçinme gücüne bağlı değildir
Sizin  hem Almanyada iş sözleşmenizin olması, (ki iş sözleşmesiylede gelinebilir..) hemde eşinizin Alman oluşu ve aile birleşimiyle gelmeniz  en büyük avantaj..
Birde Ankarada B1 e devam etmenizde çok iyi..Ben Ankarada sadece A1 yapıp geldim ve burada B1 yaptım..zaten B1 yapıyorsanız buradaki imtihanda zorlanmazsınız..Birazda olsa Almanca bilginiz olmuştur zaten..Almanyaya geldiğinizde şayet Ankara goethe den B1 sertifası alırsanız, onu iyice araştırın burada..Belki siz buradaki B1 sınavından muaf olabilirsiniz..Çünki Türkiyede yaptığınız almanca sınav sertifikalarınız( A1, A2, B1, B2.....) zaten Almanyada onaylanıyor ve Türkiyeye tekrar postalanıyor..Bende Ankara Alman kültürden aldım A1 sertifikamı..A1 geçiyorda neden B1 geçmesin..saçma!! ???
Yine bir noktaya değinmek istiyorum ben konsolosluğa giderken giyimime çok dikkat ettim..Bu çok ama çok önemli!!  Kim ne derse desin karşılarında modern bir insan gördüklerinde daha olumlu düşünüyorlar.(tabii buda ufak bir püf noktası..) Elbette giyime göre vize vermiyorlar ama bakış açısı biraz daha farklı olabiliyor..Hiçkimse buna itiraz etmesin lütfen!!
Almanyanın kalifiye çalışana ihtiyacı var artık..Bununda olması gerekli diye düşünüyorum...

size gelecekteki yaşantınızda başarılar dilerim..  :)

ayrıca iyi gözlemlemişsiniz, okey:)

Sayfa: 1 [ 2 ]