clex06
25.09.2011 21:36:52
peki o zaman ben şimdiden vizeye başvurumu yapayım 12.ay için.tşekkür ederim bilgileriniz için.
ckokler
25.09.2011 21:49:42
Sadece giderken dönüs biletini yaninda bulundurursan o formalite sürecini havalimaninda atlatirsin ve imkanin var ise davetiyenin bir fotokopisi. Bunlar zorunluluk degil kesinlikle ama yaninda bulunmasi gelecekbilecek bir soru karsinda her zaman kesin cevap olur.
şinasi
25.09.2011 23:46:59
merhaba arkadaşlar...2002 yılındaHeidelberg şehrine kız kardeşimin yanına turist olarak gitmiştim.Bana hava alanında (Frankfurt) pasaportları kontrol eden memur davetiyemi sordu.Almanca bilmediğim için bir türk arkadaştan yardım aldım.işime yaramaz diye yada kontrol edeceklerini düşünmediğim için valize koymuştum.valizde olduğunu söylediğimde beni bekletti herkesi kontrol ettikten sonra memur benimle beraber geldi.valizimi aldım.Davetiyemi gösterdim ancak ondan sonra dışarıya çıkabildim.Ama her zaman böylemidir bilmiyorum.ben sadece arkadaşa yardımcı olmak adına başımdan geçeni yazdım.selamve sevgiler..
clex06
26.09.2011 19:42:03
benimde bi nevi senin olay gibi oldu kardeş almanca bilmediğim için biri yardım etmişti ve davetiyemi vermiştim polise kontrol etti geçtim,benim olay şimdi davetiyede belli bi süre kalıcak yazmıyor ama davetiye gönderen kişinin imzasının yanında o davetiyeyi aldıgı gunun tarıhı var ve 6 ay geçerliymiş bende 12.ayda gitmeyi düşünüyorum imzanın yanındaki tarih 09.06.2011 ve 12.ayda gitmeyi düşündüğüm için tam 6 ay oluyor yurt dşında olacagım zamanı kapsamıyor ne yapacagım bılmıyorum ya
EL-TURCO
26.09.2011 20:24:00
Alıntı yapılan: clex06 - Eylül 26, 2011, 07:42:03 ÖSbenim olay şimdi davetiyede belli bi süre kalıcak yazmıyor ama davetiye gönderen kişinin imzasının yanında o davetiyeyi aldıgı gunun tarıhı var ve 6 ay geçerliymiş bende 12.ayda gitmeyi düşünüyorum imzanın yanındaki tarih 09.06.2011 ve 12.ayda gitmeyi düşündüğüm için tam 6 ay oluyor yurt dşında olacagım zamanı kapsamıyor ne yapacagım bılmıyorum ya
sorun yapmana gerek yok.dedigim gibi davetiyen güzel tarih olmamasi iyi-yani su su tarihler arasinda tatil yapabilir diye-sen gitmek icin basvurunu yap gitmek istedigin tarihleri söyle memura olay bitti.korkacak büyütelecek bisi degilsonucta davetiyen var ve 10 gün gecti diye birsey yok!kafana takma.
clex06
26.09.2011 20:58:45
eyvllah çok sağol yazarım sonuçları.