ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Almanya Vize başvurusu ve Almanya'da nikah işlemleri

Sayfa: 1 2 [ 3 ] 4 5 6

fuk_18 27.05.2013 16:36:44

merak etme almancadan yana sorunun olmaz akraba evliligindende direk red vermezler supelenirseler capraz sorgu yaparlar onda sikinti cikmaz ise vizeni alirsin akraba derken ne kadar yakin akraba bunuda belirtirsen iyi olur

Alıntı yapılan: Mashion - Mayıs 27, 2013, 04:33:44 ÖS
Merhabalar arkadaşlar. 27 mayıs 2013 tarihli istanbul vize başvurusu kervanına katıldım  :)
eşim alman vatandaşı, ve bana hiç maaşını evini falan sormadılar, klasik başvuru evraklarını verdim
vize ücreti de almadılar. parmak izimi verdim.
ama ahiret sorularını sordular.
bildiğiniz nasıl tanıştınız teklifi kim yaptı gibi klasik sorular falan.
eşimle akraba evliliği yaptık, görevlide sordu söyledim zaten, bi problem olur mu sizce?
birde nereden baksanız  7-8 tane almanca soru sordular, 2 tanesine tam yanıt veremedim.
yüksek puan almışsın nasıl cevap veremezsin gibisinden mırıldandı, sonra tamam dedi. ( 83 almıştım sınavdan )
ama pek tatmin olmadı gibi sanki,
tamam bitti dedi 6 ile 8 hafta arası sonuç gelir dedi..
almanca bir kaç soruya cevap veremedim diye  bu yüzden red gelme ihtimali var mı ?
bide akraba evliliğinde sorun olur mu ?

M3RyJan3 08.11.2013 10:33:35

Merhabalar ,

merak ettiğim bir konu var arkadaşlar , bu konuda beni ve benim gibi düşünen arkadaşları bilgilendirirseniz çok sevinirim.
sormak istediğim konu ; aile birleşimi için istenilen belgelerden bir tanesi olan  Formül B' denilen Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği'nin niçin tercümesi isteniliyor ? zaten uluslararası ve tercüme gerektirmeyen bir belge değil mi ? şimdiden teşekkürler.

fuk_18 08.11.2013 14:46:24

formul b nin zaten tercümesi istenmiyor 7 dilli oldugu icin gerek yok kim diyorsa onu yalan söylüyor kons dese bile tercüme ettirmeyin,tetrcüme edilmesi gerekenler sadece nufus kayit ornekleri

Alıntı yapılan: M3RyJan3 - Kasım 08, 2013, 10:33:35 ÖÖ
Merhabalar ,

merak ettiğim bir konu var arkadaşlar , bu konuda beni ve benim gibi düşünen arkadaşları bilgilendirirseniz çok sevinirim.
sormak istediğim konu ; aile birleşimi için istenilen belgelerden bir tanesi olan  Formül B' denilen Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği'nin niçin tercümesi isteniliyor ? zaten uluslararası ve tercüme gerektirmeyen bir belge değil mi ? şimdiden teşekkürler.

M3RyJan3 13.11.2013 09:53:53

peki nüfus kayıt örneğini tercüme etmemiz şart mı ?

fuk_18 13.11.2013 10:30:54

eger istanbul alman konsoloslugundan basvurcaksan mecbursun tercüme ettirmeye yeminli tercümandan

Alıntı yapılan: M3RyJan3 - Kasım 13, 2013, 09:53:53 ÖÖ
peki nüfus kayıt örneğini tercüme etmemiz şart mı ?

M3RyJan3 13.11.2013 12:23:32

verdiğin cevaplar için çok teşekkür ederim.

msivri66 13.12.2013 23:26:14

selam çok önemli bir konuda kafam çok şeylere takılıyor lütfen yardımcı olurmusunuz..??
eşim almanyada çifte vatandaş türkiyede türk kimliğide var almanyada alman kimliğide var ve biz bu sene nikah yapacaz nikahtan sonrada aile birleşimi olacak..
burdaki nikah memuru burda türk vatandaşı gözüktüğü için türk olarak kıyabilceni söyledi.
biz nikahı burda eşimin türk kimliği ile kıysak aile birleşiminde bize dezavantajları olurmu ve türk olarak kıydımız zamnda ordan evlenme ehliyeti alması gerekirmi birde burda alman vatandaşı olarak nikah kıyma imkanı varmı ?

msivri66 13.12.2013 23:43:17

MERHABA SİZE BİR şEY DANIşMAK İSTİYORUM YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ.

BENİM EşİMDE ÇİFTE VATANDAş BU SENE KISMET OLURSA NIKAH OLACAK TÜRKİYEDE BİZ NİKAHI EşİMİN TÜRK KİMLİĞİ İLE KIYACAĞIZ BURDA  TÜRK OLARAKTA GÖZÜKTÜ İÇİN AMA ALMAN KİMLİĞİDE VAR. BU BAşLIK ALTINDA İKİ SORUM OLACAK.

1-) ÇİFTE VATANDAş OLDUĞU İÇİN ALMAN KİMLİĞİ İLE TÜRKİYE DE NİKAH KIYILABİLRMİ

2-) BİZ NİKAHTAN SONRA ALMANYA'DA YAşIYCAZ AİLE BİRLEşİMİ YAPACAZ ÇİFTE VATANDAş OLDU İÇİN TÜRKİYEDE NİKAHINI TÜRK OLARAK KIYDIMIZ ZAMAN FARKLI DURUMLAR YAşARMIYIZ VE TÜRK OLARAK NİKAH KIYDIMIZ ZAMAN ORDAN EVLENME EHLİYETİ GETİRMESİ GEREKMİ

fuk_18 14.12.2013 00:40:07

hic bir sikinti olmaz esiniz turk kimligi olugu icin zaten alman vatandasi olarak nikah kiymazlar turkiyede bu sekilde vizeye basvurabilirsiniz

Alıntı yapılan: msivri66 - Aralık 13, 2013, 11:26:14 ÖS
selam çok önemli bir konuda kafam çok şeylere takılıyor lütfen yardımcı olurmusunuz..??
eşim Almanya'da çifte vatandaş Türkiyede türk kimliğide var Almanya'da alman kimliğide var ve biz bu sene nikah yapacaz nikahtan sonrada aile birleşimi olacak..
burdaki nikah memuru burda türk vatandaşı gözüktüğü için türk olarak kıyabilceni söyledi.
biz nikahı burda eşimin türk kimliği ile kıysak aile birleşiminde bize dezavantajları olurmu ve türk olarak kıydımız zamnda ordan evlenme ehliyeti alması gerekirmi birde burda alman vatandaşı olarak nikah kıyma imkanı varmı ?

msivri66 14.12.2013 11:40:41

Tesekkur ederim burda turk olarak nikah kiydimiz zaman ordan evlenme ehliyeti almasina gerek varmi yoksa evlendikten sonrami nikah islemini bildirecek almanlara

fener07 14.12.2013 12:28:03

S.A

Aile birleşme vizesi için randevum var ama kafam takılan bir şey var pasportumu değiştirmem gerekli orada bekar yazıyor evli yaptırmam gereklimi?

şimdiden yanıtınız için teşekürler

fuk_18 14.12.2013 13:18:03

evliligi zaten almanya gidince bildirmeniz gerekiyor cunku iki esinde almanyada olmasi sart o sorun degil sadece gitmeden vize ciktikdan sonra gitmeden formul b almak yeterli ondan sonra gidip evlilgi bildirirsiniz,suanda siz herseyi hazirlayin basvurun ne gerekliyse esinizin alman kimligini pasaportunun fotokopisini goturmeniz yeterli olacaktir

Alıntı yapılan: msivri66 - Aralık 14, 2013, 11:40:41 ÖÖ
Tesekkur ederim burda turk olarak nikah kiydimiz zaman ordan evlenme ehliyeti almasina gerek varmi yoksa evlendikten sonrami nikah islemini bildirecek almanlara

fuk_18 14.12.2013 13:19:28

pasaportun hic bir yerinde bekar yazmaz sadece icinde cipde yazar ama onunda sorun olacagini sanmiyorum sorun degil yani o sekilde vizeye basvurabilirisniz onemli olan evraklarda evli gorunmek

Alıntı yapılan: fener07 - Aralık 14, 2013, 12:28:03 ÖS
S.A

Aile birleşme vizesi için randevum var ama kafam takılan bir şey var pasportumu değiştirmem gerekli orada bekar yazıyor evli yaptırmam gereklimi?

şimdiden yanıtınız için teşekürler

msivri66 14.12.2013 16:09:56

Alıntı yapılan: fuk_18 - Aralık 14, 2013, 01:18:03 ÖS
evliligi zaten almanya gidince bildirmeniz gerekiyor cunku iki esinde Almanya'da olmasi sart o sorun degil sadece gitmeden vize ciktikdan sonra gitmeden formul b almak yeterli ondan sonra gidip evlilgi bildirirsiniz,suanda siz herseyi hazirlayin basvurun ne gerekliyse esinizin alman kimligini pasaportunun fotokopisini goturmeniz yeterli olacaktir

BİZ şU AN O ZAMAN TÜRKİYEDE NİKAH NASIL KIYILIYORSA O şEKİLDE TÜRK OLARAK NİKAH KIYCAZ AKSİ BİR şEY YOK ANLADIM KADARIYLA

AİLE BİRLEşİMİ VİZE İşLEMLERİ NİKAHTAN SONRA YAPILACAK NE YAPILACAKSA  ÇİFTE VATANDAş OLDUĞU İÇİN BURDA ALMANLARA EVLİLİK İÇİN BİLİGİ VERMESİNE GEREK YOK NİKAHTAN SONRA VERİLECEK DEMİ

fuk_18 14.12.2013 19:01:40

evet almanya gidince verilcek zaten bildirilcek evlilik

Alıntı yapılan: msivri66 - Aralık 14, 2013, 04:09:56 ÖS
BİZ şU AN O ZAMAN TÜRKİYEDE NİKAH NASIL KIYILIYORSA O şEKİLDE TÜRK OLARAK NİKAH KIYCAZ AKSİ BİR şEY YOK ANLADIM KADARIYLA

AİLE BİRLEşİMİ VİZE İşLEMLERİ NİKAHTAN SONRA YAPILACAK NE YAPILACAKSA  ÇİFTE VATANDAş OLDUĞU İÇİN BURDA ALMANLARA EVLİLİK İÇİN BİLİGİ VERMESİNE GEREK YOK NİKAHTAN SONRA VERİLECEK DEMİ

Sayfa: 1 2 [ 3 ] 4 5 6