NalanW
23.05.2006 15:06:17
Bilmiyorum zecke (kene) ler hakkinda yeterince bilginiz varmi.Özellikle almanyada yasayan arkadaslar ve buraya yeni gelenler...Türkiyede sadece köpeklerin üzerinde gördügümüz zeckeler malesef almanyada insanlarada geciyor...Eger bir köpeginiz varsa veya cimlerin arasinda gezmeyi seviyorsaniz (almanyada her yer ot,cimen) mutlaka zecke ye karsi asinizi yaptiriniz...Cünkü bu zeckeler beyin iltihaplanmasindan,ölüme kadar yol acan virus leri insanlara tasiyor....
Malesef ben dün gece kendime icecek birseyler hazirlarken bacagimda bir tane farkettim...Ve hemen hastaneye gidip zeckeyi aldirttim..Allahtan ben daha önce asimi yaptirmistim ama yinede simdi 2 hafta kendimi gözetlicem eger ates,kusma ve bas agrisi baslarsa hemen antibiotik tedavisine alinicam...
Zeckelerden nefret ediyorum ama onlarla yasamayada alismak zorundayiz...
Bilgi icin tesekkürler gecmis olsun
Nazire
23.05.2006 22:49:25
Merhaba Nalan
Iki hafta gectikten sonra, belirtmeler olmasa bile, kanini aldir ve labor a yolla cünkü bazen bu durumlar olmuyabilir fakat yinede Borreliose hastaligi kapabilirsin ve yillar sonra cikabilir. Kanda Borreliose arastirmasini iki - üc hafta sonra yaptirabilirsin ve hemen Antibiotik tedavi yapabilirsin.
NalanW
24.05.2006 00:16:30
Tesekkür ederim nazire
Zaten bir aptallik yaptim zecke`yi labora göndermedim.Cünkü gece 12 farkettim zaten bende hemen bir panik basladi...Evin icinde zecke diye kosturan bir tip..Bir saskinlik onu unuttum...Ama dedigini mutlaka yaptircam,zaten suan isirdigi yer 1 euro büyüklügünde kirmizilik ve ben bacagimi kasirken onu orda öldürmüsüm yani buda bütün viruslari kustugu anlamina gelir..Ne ic acici...
Nazire
24.05.2006 18:33:50
Korkutmak istemiyorum ama etrafi kizardimi bolleriose anlamina geliyor.... belki cok kasidigin icin dir, ama muhakkak kan aldir ve baktir, ve antibiotika al....
Ashtoret
06.06.2006 14:32:49
Heute ist es kein leichter Tag.. Ich habe viel zu tun, deshalb kann ich keine Zeit für mich finden, außerdem werde ich sehr müde sein, wann der Tag endet.
Übrigens waren ich und meine Tochter im Schule, weil meine Tochter ihre Erziehung nächstes Jahr anfangen wird, deshalb bin ich ein bißchen hastig!. Ich glaube, dass ich älter werden ..
Nazire
07.06.2006 19:51:05
Am 13.06. muss ich in die Klinik, ich werde Opariert (Mandelnoperation), ich habe ein bischen Angst, eigentlich ist dass ein leichtes Operation aber ich habe trotzdem Angst, das wird der erste Eingriff in meinem Körper......ich muß eine Woche in der Klinik bleiben, Ich werde sehr viel Zeit haben zum lesen.
Ashtoret
07.06.2006 22:50:04
Gute Besserung , mein liebe Freundin.. Hoffentlich wird es liecht sein..Paß auf dich..
Nazire
07.06.2006 23:13:56
Danke
Nazire
08.06.2006 00:44:07
Es ist 23.43 Uhr, Ich bin ein bischen müde, aber ich habe keine Lust zum schlafen, aber ich muss ins Bett gehen sonst bin ich morgen sehr Müde und kann mich nicht zum Arbeiten konzentrieren.
NalanW
20.06.2006 16:41:52
Nazire bademciklerinden ameliyat oldu..Dün ziyaretindeydim..Biraz stressliydi..3 gündür hicbirsey yiyememis,agrilari cok fazla ve verilen agri kesicilerde yeterli gelmiyor....Doktorlar yemek yemesi gerektigini söylüyorlar bogazin cabuk iyilesmesi ve iltihap yapmamsi icin ama sancilarla yemek yemek tabiki o kadar kolay degil...Carsamba gününden itibaren tekrar aramizda olacak....
Umarim en kisa zamanda iyilesir...ve Allaha sükür bademciklerim yerinde
sanem
20.06.2006 18:51:07
Cok gecmis olsun Nazire'ye Allah en kisa zamanda acil sifalar verir
gecmis oldun nazire
zegroz
20.06.2006 19:17:00
Gute besserung!
aybastili ekrem
20.06.2006 23:40:47
acil sifalar diliyorum Nazire gecmis olsun.