ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Vize ve kurs....

Sayfa: [ 1 ]

Serpil çiçek 23.10.2011 17:49:16

Arkadaslar hafta ici esimle beraber vizemi uzatmak ve kurs icin listeyi almak üzere gerekli yerlere gittik, esimin tavsiyesi üzerine bizimle ilgilenen herkes ile almanca konustum esimde bir tek kelime türkce konusmadi benimle , ve bana vizenizi bir yil uzattik ve hic bir sorun cikmadi  ama bizim icin almanca kursuna gitmenize gerek yok dediler, almancaniz bizim icin gayet iyi ve yeterli ne zaman istersenide calismaya baslayabilirsiniz dendi. :) sinavada kursada ihtiyacim kalmadi kimsede böyle bisey istemedi benden cok mutlu oldum biran önce calisip düzenimi kurmaya baslicam. Allah hekesin yardimcisi olsun. :)

fuk_18 23.10.2011 17:57:13

ne guzel isde bazi eyaletlerde fark var..sen cok sanslisin...sitede gürkan abi var bartt uye adi o 11 yasinda kadar almanyada yasamis okumus aile tr ye gelince mecbur gelmis simdi aile birlesimi ile tekrar almanyaya geldi adam ana dili gibi almanca bilmesine ragmen vize basvurusunda a1 sertifikasini istemisler ve almanya geldiginde b1 belgesini istemisler direk b1 sinava girmis gelir gelmez ve vermisler otumunu yani sen sanslisin baya tebrik ederim...

Serpil çiçek 23.10.2011 18:02:20

benim de ailem almanyadan temelli dönüs yapti 1994 de onu burda arastirip gördüler okula falan gittigimi de gördüler, a 1 sertifikami tr de unuttum postayla istedim ailemden gelmesine ragmen bana hic bisey sormadilar sadece pass aldilar onun üzerinden islem yapildi o kadar.

fuk_18 23.10.2011 18:04:53

anladim yani daha onceden almanca biliyordun simdi anladim bende dedim hangi ara ogrendi bu kadar ne guzel senin adina sevindim ugrasmana gerek kalmadi kursla falan... ama dedigim gibi uste verdigim ornek her yerin bir olmadigni kanitliyor neyse sana hayatinda basarilar dilerim bizde kursa devam artik ne yapalim :)

Serpil çiçek 23.10.2011 18:08:28

Allah yar ve yardimcin olsun senin gibi kura gidenlerin de tabi ki. tsk ederim. :)

Bthnkdgn 23.10.2011 18:10:22

Ilginc. Yalniz su var.  Bizim kurstada cok iyi almanca konusanlar var. Yalniz burdaki bazi firmalar eger yabanci isen hatta alman vatandasi türk bile var kursumuzda.  dil ögrenmek vize icin deil  is bulmak icindir.  bazi firmalar ne kadar iyi konusursanizda yabanci olmaniz nedeni ile sertifikasiz ise almiyolar .

Serpil çiçek 23.10.2011 18:18:34

is benim icin sorun degil suan icin bir cok yerle görüstüm ve sertifikami soran olmadi, hatta kasim ayinda baslamami isteyenler var onlarda sormadi istedikleri herseyi götürdüm ama vizeden kursa gitmeme gerek yok dendigini söyledim o zaman sorun yok dediler. sonuc itibari ile kursa gitmek zorunda degilsin bizim icin gayet de yeterkisin diyen kisiler yüksek merciler onlar bunu dediyse is veren de yüksek mercilerden gelen bu talimatin üzerinde durmadi simdiye kadar basvurdugum ve kabul gördügüm yerlerde.  hatta zaten cok büyük firmalarlada ugrasmama gerek yok esim alman dil tarih ögtermeni oluyor kisa bir süre sonra insAllah,ben de 4 yada 5 saatlik bi is bulsam yeter. :)

tugce_doerjer 23.10.2011 19:00:53

serpılcım hayırlı olsun adına cok sevındım. kursa gıtmene gerek olmadıgına daır sana belge vada yazı verdılermı? sonucta 1 sene sonra tekrar gıdıceksın vızenı uzatmaya o zaman baska bır memur karsına cıkabılır ve senden sertıfıkanı ısteyebılır. sen ısını garantıye alıp bence bır yazı falan al ılerde vıze uzatmaya gıttıgınde belkı onune cıkar. malum herkes faklı ıs yapıyor bu ulkede. 1 sene sonra ne olacagını bılemezsın.

Serpil çiçek 23.10.2011 19:14:26

Tsk ederim canim evet verdiler aynisini kendide söyledi zaten seneye ben burda olmayabilirim belge sizde kalsin falan gibi seyler iste... :)

Sayfa: [ 1 ]