ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Schengen Vize Başvurusu ve Sonucu Yaşanılanlar.!!

Sayfa: [ 1 ]

adaizmir 24.10.2011 01:18:11

Başka yerde konu açıldımı bılmıyorum gözume çarpanlar eski tarihe ait vize gorusmelerı,ben bana ait olan yeni tarihli İzmir konsolosluğunda yaşamış oldugum tecrubeyle yardımcı olmak adına anlatmak istedim vize görüşmemi.
Ufuk bilir forumdaki tecrubeli arkadaslarımızdan,ılk zamanlar bu sıteye uye olurken cok panıklemıştım.Gereksızmiş.Yada ızmır konsoloslugu dıger il'lerdekılere nazaran daha ılıman en azından benım gorustugum beyfendı öyleydı...çok arastırdım Forumlarda cok soruşturdum dışarıda nedır evrak nasıldır gorusmeler vs..diye ama herşeyde oldugu gıbı bundada şunu anladımkı nereye gıdersek gıdelım illaki kendımızıde goturuyoruz huyumuz neyse oyuz.bir noktadan sonra bünye almıyorsa patlak veriyoruz
ki ben bunun bır ornegını yaşadım vize görusmemde...
Dünya şekerı oglum ve ben evraklar elımızde ılk defa vıze ıcın   gorusmeye girdik icerıye ,icerıdekı evrakları duzenleyen pasife tipte almanca konuşarak Türk arkadaslarımıza stresli tavırlar yapan bu  türk personelın bana ters bır şekılde bu evraklar duzgun degıl duzeltde gel dıye bagırması  ve almanca bırseyler geveleelemesı Onuruma dokundu ..bu  bagırmasını hazmedemedımben hazmetmem..

(burada huyumuz neyse illaki kendımızıde göturuyoruz kelımemı anladınız umarım ).. durup baktım yüzüne .ve dedımkı( Sizin bana bu sekılde bagırma hakkına sahip degılsınız  burasıda texas degıl ılk defa buraya gelen ınsanlar bu evrakların nasıl hazırlanacagını bılmeyebılır ve sız bu masada bunu KIBAR BIR DILLE anlatmak ıcın varsınız.(ve sınırlenınce kendıme hakım olamayıp yuksek sesle etrafa dönup )Eger evrakları ben duzenlıyceksem lutfen bırı bana söylermı bu arkadas nıcın burada oturuyor).!! hadi onuda gectım bu nasıl bır konuşma uslubudur böyle siz kım oluyorsunuzda bızımle bu tarz konusuyorsunuz dedım.polis geldı .Sakin olun bayan dedı.durumu kıbarca ızah ettım ve donerek o şahısa şu cumleyı kurdum(egerkı almanca mırıldandıgınız şeyler kişisel hakkıma hakaretse ki bu kamera kayıtlarında cıkar hakkınızda soruşturma actırırım bu kapıdan ılk adım attıgımız andna ıytıbarenkı saygın tavrımında kayıtlarda var oldugunun bılıncındeyım ).dedım.herkes sus pus bakıyor.herkes şaşkın..cunku orası konsolosluk tırsıyorlar ve bızım konsoloslukta calısan evrak memurumuzda bunu ıyı kullanarak vıze basvurusuna gelen ınsanlarımızı aşagılıyorcasına show yapıyor ...yanii..yanisi şu egosunu tatmin ediyor..

..bunu almanlar degıl bızım başta turkumuz bıze yapıyor !!..
bunun en guzel ornegınıde vızemı aldıgımda Almanyaya gıttıgımde gordum Turk supermarketınden tutunda donercısıne kadar ne bır guleryuz nede bır merhaba..şoktayım.sabah koşusunda tanımadıgım Almanlar koşarak yanımdan gecerken Hallo demekten acız degıller ama benım ınsanıma selam verıyorum donup aleykum selam demekten acız (bır kaçını tenzı ederım) ...inanılır gıbı degıl..gorusmede ogluma hıcbırsey sormadılar..(cocuga bosuna gravat gomlek pantolon yenı aldım dönup yuzune bıle bakmadılar garibimin .adam sordu gorusmede bende cevapladım  dürüstçe  yalan söylemeye ıhtıyacım yok ne yaşadıysam odur..
ne ıcın gıdıyorsun dedı o cok geldı buraya benım herseyımı gordu yaşadı bılıyor evlenmek ıstıyoruz ama ılk once     ailesini suyunu gormek ıstıyorum .. sımdıde ben gıdıp yasadıgı yerı aılesını tanımak adına gıdıyorum dedım. buda benım hakkım evlenmeden once nerede yasayacagımı gormek ıstıyorum dedım..gulumsedı cok acık sozlusunuz demın nıye öyle kızdınız dedı..ne  verırlerse elime onu sürerim insanların yüzüne dedım.ve 2 gun sonrada vızemı aldım.bır forumda okudum arkadas demışki domal deseler domalıcaz napalım köpruyu gecene kadar ayıya dayı mısalı..bunuda esnefle kınıyorum..rahmetlı babam dunyayı senmı duzeltıceksın kızım bırak der dururdu..ben duzeltmıycem belkı ama kımsenınde ayagını yalamam..Sizde yapmayın..hakkınızda hayırlıysa o iş olsun degılse hıc olmasın..sevgılerımle..

Sayfa: [ 1 ]