ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Almanyadan iş daveti

Sayfa: [ 1 ]

mss_danger 07.11.2011 21:37:04

1 yıl kadar internet üzerinden Almanyadaki bir firma için , çevirmen ve müşteri temcilcisi gibi bir şekilde çalıştım , şimdi beni Almanyaya işçi olarak davet etmek istiyorlar ve oradan çalışmamı istiyorlar.. Hem şirketin hem de benim yapmam gerekenler formaliteler neler? Gidebilir miyim? bu konuda bilgisi olan kişiler lütfen yazabilirler mi?

Teşekkürler.

Baybars 08.11.2011 00:00:48

Alıntı yapılan: mss_danger - Kasım 07, 2011, 09:37:04 ÖS
1 yıl kadar internet üzerinden Almanya'daki bir firma için , çevirmen ve müşteri temcilcisi gibi bir şekilde çalıştım , şimdi beni Almanyaya işçi olarak davet etmek istiyorlar ve oradan çalışmamı istiyorlar.. Hem şirketin hem de benim yapmam gerekenler formaliteler neler? Gidebilir miyim? bu konuda bilgisi olan kişiler lütfen yazabilirler mi?

Teşekkürler.

sirkeinizden almanyadaki bir temsilci ordaki yabancilar dairesine gidip neler gerekli oldugnu ögrensin.. cünkü is yasasinda söyle bir duurm var,, acikta bulunan bir ise, önce alman vatandaslari, sonra AB üye ülkeleri vatandaslari, sonra diger ülke vatandaslarini hakki var yani bir siralama var.. bu nedenle sirketniz almanyada yabancilar dairesine gidip benim bu elemana ihtiyacim var buraya gelmesini burda calismasini istiyortum derse neler yapmasi gerektigni söylerler..

mss_danger 08.11.2011 00:12:46

Çok teşekkür ederim . Aynen söylediklerinizi şirkete bildireceğim. umarım olur.

ckokler 10.11.2011 09:10:53

Merhabalar,

AB dışından vatandaşların iş sözleşmesilerinde en can sıkıcı nokta maalesef ki "öncelik" konusu olmaktadır. Baybars sizi konu ile ilgili zaten bilgilendirmiş. Bu konu da bir istisnai durum bulunmakta, eğer yıllık geliriniz 84000€ veya üzeri ise, muaf tutuluyorsunuz. şirketiniz herhangi birşey kanıtlamak zorunda kalmıyor.

Ancak sizin durumunuzda avantajlı olan durum, hali hazırda firmada çalışıyor olmanız. Eğer çalıştığınız firmada önceden yapmış olduğunuz da bir sözleşmeniz var ise, durumu transfer olarak gösterip, muafiyetten yararlanabilirsiniz.

Ayrıca firmaların bu konuda danışmanlık alabileceği şirketler bulunmakta, bu tip konularda en uygun yolu kendileri genel de buluyorlar.

Size şimdiden kolay gelsin

Sayfa: [ 1 ]