sadık12345
30.10.2012 00:07:25
ben zaten evlendım ama aile birleşimi basvurusu uzun surdugu ıcın ole bır sey sormak ıstedım tahmını sure ne kadar surer vizem cıkması ?
fuk_18
30.10.2012 00:16:12
hangi vize basvurdun aile birlesimi ise 30 gün genelde diyorlar turistk ise 1 hafta icinde olumlu yada olumsuz cevap veriyorlar
fire_34
15.11.2012 17:56:34
arkadaşlar evlilik cüzdanını da mı götürmek gerekiyo,biz almanyada evlendik.evliliği burda tescil ettirdim ama evlilik cüzdanını çıkarmadım lazım olmaz diye.götürmek şart mı?
fire_34
15.11.2012 17:59:43
istanbul konsolosluğunun sitesinde istenilenler arasında evlilik cüzdanı ile ilgili bişey yazmıyo
fuk_18
15.11.2012 18:47:06
konsoloslugun sitesinden evraklari goturmuyorsun ki sitede 16 adet evrak listesi var orda gerekli tum evraklari yazili onlardan abska birsey goturmende gerek kalmiyor evlilik cuzdani dahil yaziyor goturmen gerek yada fotokopisini
revolt
19.11.2012 23:49:42
istanbul konsoloğlu sıtesınde evlilik cüzdanı değil sadece formül b istendiği yazıyor. ayrıca randevu alındığında gönderilen lıstedede burda yazılanların bir kısmı yok. asıl daha büyük sorun ise eşinizin tam tekmilli nufus kayıt örneğini siz alamıyorsunuz yeni kanuna göre. bu işi nasıl çözecem anlamadım.
fuk_18
20.11.2012 16:53:21
oncelikler listede olmayan belgeler nelermis paylasabilirmisin ve evlilik cuzdanin fotokopisini gotursen yeterli olur yine birde tek nufus dairesinde yogunlasma nufus mudurluklerini gez alan arkadaslar aliyor sansini tek yerde kullanma anlicagin
Alıntı yapılan: revolt - Kasım 19, 2012, 11:49:42 ÖS
istanbul konsoloğlu sıtesınde evlilik cüzdanı değil sadece formül b istendiği yazıyor. ayrıca randevu alındığında gönderilen lıstedede burda yazılanların bir kısmı yok. asıl daha büyük sorun ise eşinizin tam tekmilli nufus kayıt örneğini siz alamıyorsunuz yeni kanuna göre. bu işi nasıl çözecem anlamadım.
adaizmir
20.11.2012 18:44:31
Alıntı yapılan: fuk_18 - Kasım 20, 2012, 04:53:21 ÖS
oncelikler listede olmayan belgeler nelermis paylasabilirmisin ve evlilik cuzdanin fotokopisini gotursen yeterli olur yine birde tek nufus dairesinde yogunlasma nufus mudurluklerini gez alan arkadaslar aliyor sansini tek yerde kullanma anlicagin
evet Bende evlilik Cüzdanı fotokopisini götürdüm yeterli oldu,onu iyice bir sormanız lazım,bir yanlışlık var o bilgide.
revolt
21.11.2012 23:31:17
yazmadığı halde (istanbul konsolosluğu sitesinde) ben evlilik cüzdanı fotokopisini, diploma fotokopimi, ikematgah götürdüm. hepsini bana geri verdi kapıda ki görevli. sadece tam tekmil vukuatlı nufus kayıt örneği, formul b, eşimin oturum müsadesinin fotokopisi, eşimin pasaport fotokopisini ve a1 yeterlilik belgesini aldılar.
adaizmir
22.11.2012 00:48:07
Alıntı yapılan: revolt - Kasım 21, 2012, 11:31:17 ÖS
yazmadığı halde (istanbul konsolosluğu sitesinde) ben evlilik cüzdanı fotokopisini, diploma fotokopimi, ikematgah götürdüm. hepsini bana geri verdi kapıda ki görevli. sadece tam tekmil vukuatlı nufus kayıt örneği, formul b, eşimin oturum müsadesinin fotokopisi, eşimin pasaport fotokopisini ve a1 yeterlilik belgesini aldılar.
Dimek kine deişiyormuş İl'e göre İzmir konsolosluğu benden istemişti evlilik cüzdanını bak hainler.............
MeriCeyn
15.02.2013 14:40:59
Alıntı yapılan: fuk_18 - Ekim 15, 2012, 01:37:25 ÖÖ
formul b evli olan ciftlere verilen uluslar arasi evlenme belgesi turkiyeden aldigin evlilik cuzdani Türkiye disinda bir ise yaramiyor bu yuzden formul b gerekli bu formul B 7 dilli olarak cikiyor google yazarsan formul b diye orneklerini gorursun nufus mudurlugunden aliyorsun bu belgeyi,
eger esin turk vatandasi ise yada onceden turk vatandasi olupda sonradan alman vatandasi olduysa turkiyedeki nufus mudurlugunden temin edeceksin Tam Tekmil Vukuatli Toplu Nufüs Kayıt Örneğini ama bunu sen alamazsin esin olcak yada esin sana vekalet verecek bunu alman icin bazilari veriyor ama 2 3 yere basvur nufus mudurluklere tercumeyi de eger istanbuldan basvurcaksan tercüme gerekli ankara yada izmirden basvurcaksan tercume gerekmez tercumeler ise yeminli tercümandan olcak senin ve esinin nufus kayit orneklerini senin kendi ailenle birlikde olacak esinin kendi ailesiyle birlikde olacak dusunceler bölümü var alta orasida dolu olcak bunlari tercume ettircksin istanbuldan basvuruyorsan
esinin maasmis ev mis bilgileri seni suanda ilgilendirmiyor esin onlar Almanya'da yabancilar dairesine verecek senin almanca dil bilginde normalde istemiyorlar eger almanca biliyorsa kisi sendende isteyeceklerini sanmiyorum telefonda bilgi alirsin onun icin
Arkadaşlar bu eşiniz için Tam Tekmil Vukuatli Toplu Nufüs Kayıt Örneğini nereden alacagız toplam 5 nüfüs müdürlügü gezdim hiç kimse vermiyor.. Eşim 10 yasında alman vatandası olmus hiç bir kaydı yok türkiyede, kendisi almanyada türk konsolosluguna gidip oradan cıkartamaz mı acaba?
fuk_18
19.02.2013 12:42:01
?
fuk_18
25.02.2013 16:40:03
hayir aile birlesiminde eger cocuk uzerinden basvurulmuyorsa mutlaka a1 belgesini istiyorlar yada almanca yi akici sekilde konusmasi gerek mulakatta o sekilde istenmiyor a1 belgesi yani kisacasi sizin a1 belgesine ihtiyaciniz var
selcuk80
10.04.2013 10:55:15
Herkeze selamlar ;
Arkadaşlar sormak istediğim Bir iki konu var , Bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim
Nisanlım Alman vatandaşı TÜRK vatandaşlığı yok . 2013 Nisan 27 'de Almanyada nikahımız olacak ( ama TÜRK KONSOLASLUĞUNDA Değil ) alman evlendirme dairesinde ( bu arada tüm evrakları almayaya götürdüm ben ve nikah günü aldık ) . Gecen ay ben vize başvurusunda bulundum ve 3 aylık turistlik vize aldım . nişanlımın yanına gidip geldim ve halen 2 aylık vizem var
Sormak istediğim şu
1 - Aile birleşim başvurusunu Nişanlım nikahtan sonra almanyadanmı yapacak . ben burdan ( izmirden mi ) yapıcam ,
2 -Nikahı Orada yapacagımız için extra bir evrak almamız gereklimi ( form da yazan evraklardan hariç )
3 - Almanya'ya giriş cıkış yapmış olmam aile birleşiminde bana bir kolaylık sağlarmı ?
Saygılarımla herkeze teşekkürler
firatcanim
14.04.2013 01:10:30
Slm ufuk nasılsın?
Almanya Turist vizesine nasıl ve kaç günde vize alınır
Randevumu alınıyor yoksa direk idat firmasinsmi bas vurmak yeterlimi
Çok teşekkürler