ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: 4 Ekim de başvuru yaptım belgelerim hala Almanya'ya gitmemiş

Sayfa: [ 1 ]

tarakci001 14.11.2011 12:28:47

Merhaba arkadaşlar ben 4 ekim'de Ankara'dan başvuru yaptım. Eşim orada yabancılar polisine gittiğinde hala belgelerimin oraya ulaşmadığını söylemişler. Sizce bu gecikme normal mi? Nasıl bir yol izlemem gerekiyor.

materi 14.11.2011 14:44:59

valla kardesım bende 14 ekımde muracaat ettım  30ekımde esıme mektup gıttı 15 gunde almanyada oldu kagıdım hagen sehrınde ...ordan esım evrakları getırdı 1 gunde adam onaylamıs turkıyeye yollamıs 15 gun oldu beklıyorum türkıyede ısler yavas gıdıyor sankı almanyada yavaslıyor dıyorlar ama ınanmıyorum ..herkesın soyadına bakan memur ayrıymıs yabancılar polısınde senın harfıne kım bakıyorsa onu bulsun ...konsoloslugu arasan dedıklerı 3 hafta ıle 3 ay arası surebılır demelerı ...bence yapacagınız sey esın arada ugrayıp sorcak orya ....yada burdan konsolosluk aranıyormu bılmıyorum :)benıme evraklar almanyada onaylandı tr ye yollandı bende bılmıyorum kıme ne soracam yardım edın :))))

14.11.2011 18:41:14

sabredın arkadaslar mutlaka olucaktır ...ben vızemı aldım cok sabırsızlık ettım en kotu ıhtımallerı dusundum basımın agrımadıgı gun bırakmadım gunde ıkı uc agrı kesıcı ıctım :) ama cozum sadece zamn sabır sımdı elımde gıdesım gelmıyor :) :haha:

Bthnkdgn 14.11.2011 19:41:25

beklemekten baska care yok. belkide ankara 2 hafta sonra gönderdi belgelerini  ve almanyada evraklarin görevli memurun önüne gelmesi 1 ayi bulabiliyor sonra memurun onay vermesi vs vs. biraz daha bekleyip sonuc cikmazsa konsolosluga sorman daha iyidir. yada simdi sor ankarada bilgi alinabiliniyosa. istanbulda ben 1 hafta sonra e mail atmis ve evraklarin almanyaya gönderildigini ve ordan onay beklendigi cevabini almistim.

tarakci001 15.11.2011 00:09:17

VAllaha aradan bir buçuk ay geçince insan bir telaşa düşüyor. Ama sizlere teşekkür ederim dönütleriniz beni bir nebze olsun rahatlattı. Sanırım en doğrusu beklemek.

tarakci001 15.11.2011 12:02:02

Bugün konsolosluğun telefonuna ulaşabildim. Ayın birinde Almanya'ya ulaştığını söylediler hayırlısı bakalım....

materi 15.11.2011 17:34:11

su dakıka ıtıbatıyle kargom yola cıkmıs ...gecen ayın 14 unde bas vurdum tam 1 ay oldu.. benım evraklar ne zaman almanyaya gıttı bılmıyorum ama...ayın sonunda memur esıme mektup yollamıs bundan habersız esım gitti oraya bız sana mektup yolladık demıs memer.ama farketmez sunları al gel demıs...benım esım evrakları verır vermez memeur tamam eskık bıse yok ben onayı verıyorum yolluyorum demıs..oyle tahmın edıyorum 5 ınde yolladılar benım dostayı ankaraya  araya bayram tatılı falan gırdıgı ıcın 10 gun surdu  ...arkadasım senınkı 1 ay sonra gıtmıs orya nerdeyse istanbulmu ankaradanmı bas vurdun normalden gec olmussonu hayırlı olur ınsAllah...ben kafayı yemek uzereyım konsolosluga gıtmek ayrı bı heyecan ...dosyam almanyaya  gıtsın ayrı bır heyecan ....la bide ordan ankaraya gerı gelsın kargoya versınler (ub kısmı bitirdi beni zaten ] her gun kargo sıtesınden sorgumala yapıyorum boş...sabahın körunde bı telefon calıyo mesaj gelıyor yataktan kendımı öyle bır kesıyorumkı tam artistik:)neyse 2 gun sonra kargo elıme gelecekmıs artık sonucu benım ıcın onemlı deıl karderde neyde kagıtta o var amacım hemen yurtdısına cıkmak deıl ılk etapta ama bu vızeyı almaK BIR MESELE OLDU BENIM ıcın artık bunu yaşamayan bilemez ...Allah belasını versın bu aksak düzenin

materi 17.11.2011 09:28:59

Alıntı yapılan: materi - Kasım 15, 2011, 05:34:11 ÖS
su dakıka ıtıbatıyle kargom yola cıkmıs ...gecen ayın 14 unde bas vurdum tam 1 ay oldu.. benım evraklar ne zaman almanyaya gıttı bılmıyorum ama...ayın sonunda memur esıme mektup yollamıs bundan habersız esım gitti oraya bız sana mektup yolladık demıs memer.ama farketmez sunları al gel demıs...benım esım evrakları verır vermez memeur tamam eskık bıse yok ben onayı verıyorum yolluyorum demıs..oyle tahmın edıyorum 5 ınde yolladılar benım dostayı ankaraya  araya bayram tatılı falan gırdıgı ıcın 10 gun surdu  ...arkadasım senınkı 1 ay sonra gıtmıs orya nerdeyse istanbulmu ankaradanmı bas vurdun normalden gec olmussonu hayırlı olur ınsAllah...ben kafayı yemek uzereyım konsolosluga gıtmek ayrı bı heyecan ...dosyam almanyaya  gıtsın ayrı bır heyecan ....la bide ordan ankaraya gerı gelsın kargoya versınler (ub kısmı bitirdi beni zaten ] her gun kargo sıtesınden sorgumala yapıyorum boş...sabahın körunde bı telefon calıyo mesaj gelıyor yataktan kendımı öyle bır kesıyorumkı tam artistik:)neyse 2 gun sonra kargo elıme gelecekmıs artık sonucu benım ıcın onemlı deıl karderde neyde kagıtta o var amacım hemen yurtdısına cıkmak deıl ılk etapta ama bu vızeyı almaK BIR MESELE OLDU BENIM ıcın artık bunu yaşamayan bilemez ...Allah belasını versın bu aksak düzenin
ve vizem elimde Allahıma sukurler olsun ...3 aylık verdıler ...zarfı actım pasaportum ıcındeydı ve tam vıze sayfasında sarı uzun bır kagıt vardı aha dedım reddı yedım ...meger ımla yazımı olabılır vızenızı kontrol edın yazıyormus cok mutluyum Allah sızlerede nasıp etsın

18.11.2011 09:42:11

evet ya bende pasaport beklerken ıcınde kagıt olursa red olacagını dusunuyordum acıp o sarı kagıdı gorunce sok oldum ama dırek acıp vıze yazısını goruncede dondum ayrı bı heyecan baya zor bı yol sabır ısteyen cokta heycanlı ınanılmazda bır mutluluk.....yenı hayatında herkese basarılar ılla vızem elımde olsun ıstedım elıme 31 de basılmıs 1 kasımda verılmıs 2 kasımda geldı.ama gıdesım yok sımdıde oda ayrı bı rahatlık :)

Sayfa: [ 1 ]