ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: 18 Yaşından Küçüklere Vize

Sayfa: [ 1 ]

mskno 26.11.2011 21:48:03

Merhaba. Bu sömestr tatilinde Almanya'ya akrabaların yanına 15 günlüğüne gezmeye gitmek istiyorum. Bunun için gereken evraklar nelerdir? İnternette araştırdım ama reşit olmayanlarla ilgili kuralları bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. :)

fuk_18 27.11.2011 02:00:17

ogrencimisin eger oyleyse belgeler var zatne arastirisan bulursun

mskno 27.11.2011 10:42:44

Öğrenciyim ama öğrenci olarak gitmiycem, gezmeye gidiyorum. Yine de öğrenci vizesi mi almam lazım?

fuk_18 27.11.2011 15:47:58

ögrenciysen nasil ogrenci olarak gitmfciefn calistigin isin iyi bir maasin gelirin ustune kayitli ne bileyim araba ev tabulari yuklu miktarda paran varmi :) senin yapman gereken gezmek icin diyorsun ya otel rezervasyonu ile falan cok zor alman vizeyi almanyadan davet mektubu gonderir bir tanidigin senin adina bu mektubla birlikde gerekli evraklari toparlarsin gerekli evraklar ise ailenin maddi geliri babanin annenin maas bodrolari 3 aylik calistigi yerden alacaklari vergi numaralari imza ornekleri basda olmak uzere birsuru formalite evraklar var bunlari toparlayip basvurcaksin gerekli evraklar ise konsoloslugun sitesinde var bu sitede de var link gondereyim sana girip bakabilrisin

https://www.almancax.com/forum/index.php?topic=19019.0

mskno 27.11.2011 20:53:25

16 yaşımdayım, üzerime kayıtlı hiçbir şey yok. Evimiz bizim, o geçerli olur mu?
Otelde kalmayacağım zaten, akraba yanında kalacağım. Öncelikli olarak Berlin'deki akrabaların yanına gitmem lazım ama onların evleri çok büyük değil, kendilerine anca yetiyor. Davetiye çıkarmalarında sorun olur mu bu? Bir de davetiye çıkarmak çok uğraştırırmış, sabahın köründe kalkıp konsolosluklara falan gitmeleri gerekiyormuş bir sürü. Öyleyse eğer yapmazlar sanmıyorum.
Bir de, sitede vize başvurularını 1 ay önceden yapın çok yoğun diyor. şuan önümüzde 1-2 ay var, bu sıralar randevu alsam yeterli olur mu yoksa birkaç hafta içinde alırsam geç mi kalmış olurum

fuk_18 27.11.2011 22:15:37

sen bu sekilde basvursanda red gelcek suanda hic birsey bilmiyorsun bu konular hakkinda bence ogren once sonra basvur ve davetiye almak konsolosludkan olmuyor ve cokda ugrastirmiyor getirtitmek istemeyen isan bunu söyler ancak eger almnaya merakin varsa bekle 4 5 sene daha o zaman daha kolay alirsin ogrenci olursan belki o zamna akdar yumusarda vize kurallari ama sana basdada yazdim gelir belgelemekr zorundasin su var 2 milyon euro da gelir belgelesen sana vermeseler vermezler vizeyi niye ver,edigin diye soramazsinda ugrastirirlar tamamen onlara kalmis bir neden bu yuzden bare vize basvurcaksin elinde guclu kanitlar olsun gelir belgeleri sana verdigim linki inceleyip anlasaydin ne demek istedigmi anlardin ve konsoloslugun sitesine gir vize bolumu linki var tikla orda gerekli evraklarda var ordan arastir once belgeleri eger ben o belgeleri toplarim dersen durmum yeterli dersen vizeye istersen yarin absvur sorun degil o 1 ay oncesin den basvurun demeleri

mskno 02.12.2011 20:24:51

Almanya'daki akrabalarım davetiye çıkaramadıklarını düşünüyo annem, o nedenle "Olmaz o iş" deyip geçiştiriyor. Neden olmazmış, çünkü emekliler çıkaramıyormuş, dayım teyzem falan. Neden olmazmış, çünkü kuzenlerimin işleri iyi gitmiyor, şirketleri var ve durumları kötü. Bunlar doğru mu? Emekliler çıkaramıyor mu davetiye, ya da iş durumuna bağlı mı?

EL-TURCO 03.12.2011 15:51:07

hayallarini yikmak istemezdim ama yegenim sen bu isi unut.akrabalarin zaten orali olmuyorsa ve maddi durumlari yeterli gelmiyorsa onlar sana ne davetiye cikarabilir ne de kefil olabilir(5000 € yatirmasi gerekiyor).1 ayda halledilecek isler degil bunlar.-genc yasta pasaportuna red damgasi yersen ileriki yillarda gitmek istediginde sartlarin dahada zorlasir,hic alamazsin.abi tavsiyesi otur oturdugun yerde.kusura bakma yegenim duymak istediklerin bu degildi ama durumun bu.kendine iyi bak...

Sayfa: [ 1 ]