yasin demir 17.12.2011 14:17:28
Baybars 17.12.2011 15:08:55
Alıntı yapılan: yasin demir - Aralık 17, 2011, 02:07:30 ÖS
doqmamis cocuk uzerinden vize alinabilir- cocuk uzerinden aile birlesimi alman anayasasinin 28.1 . maddesi
Hamileliqin 4. ayindan sonra doktor raporuyla bir sorun olmadiqi ve doqacak cocuqun alman vatandasi olmasinda bir enqel olmadiqini qosterir belqelerle cocuk utzerinden aile birlesimi vizesine basvurulabilir a 1 dil sinavi yapmayada qerek yoktur
fuk_18 17.12.2011 15:25:57
YYLNA 18.12.2011 02:12:17
Alıntı yapılan: Baybars - Aralık 17, 2011, 02:01:54 ÖÖ
mrb,
Aslinda senin durumunda vergi numarasina ihtiyac yok ama, almaninda sana bir zarari yok ben almanni tavsiye ederim..
yapman gerekenler sirayla sunlar..
1- ilk önce ikamet yaptiracaksin yani ANMELDUNG
2- esinin bagli oldugu saglik siogrtasina gidip Aile saglik sigortasina cevireceksin yani sende esinin üzerinden sigortali olacaksin
3- Yabancilar dairesinden randevu alip, vizeni Oturuma cevireceksin. ilk basta ya 1 yada 2 yillik oturum verirler..
4- Finanzamta gidip vergi numarasi alacaksin
gelelim Türkiyeye gelirsen ne olur.. 6 ayda bir giris cikis yapman gerekli almanyaya yani diyelim, Türkiyeye döndün. 6 ay dolmadan tekrar almanyaya giris yapmalisin,, diyelim 1 hafta Almanya'da kaldin sonra tekrar Türkiyeye dönebilirsin.. tabi yine 6 ayi doldurmadan almanyaya giris yapmak kaydiyla..
- yalniz söyle bir sorun olabilir.. diyelim sen 1 veya 2 yillik oturum aldin ama Türkiyeye döndün..6 ayda birde giris cikis yaptin.. Oturumun süresi bitti tekrar uzatmak icin yabancilar dairesindne randevunu aldin gittin.. eger sana sorarlarsa ki büüyk ihtimal soracaklardir.. nerde calisiyorsunuz geciminizi nasil sagliyorsunuz.. orda nasil cevap vereceksin.. yani siz bana oturum veriyorsunuz ama ben Türkiyedeyim orda calisyorum orda yasiyoruz mu diyeceksin.. yoksa baska türlümü anlatacaksin.. sorun olursa iste o 2. uzatmada bu durumda belki sorun olabilir..
fuk_18 18.12.2011 02:22:37
Alıntı yapılan: ogormek - Aralık 18, 2011, 02:12:17 ÖÖ
Baybars bugune kadar ki desteklerın ve yonlendırmelerın ıcın tesekkuru borc bılıyorum.
Öncelikle sunu ogrenmek istiyorum. Esim calısmıyor ve sigortasını almanya karsılıyor, yinede beni esimin uzerine sigortalı yaparlar mı ? Sigorta yaptırmak sart mı ? Ben 3aylık seyahat saglık sigortası yaptımıstım o gecerlı olur mu ? Birde sigorta ile ilgili bosluk oldugunda senden parasını istiyorlarmıs oyle birsey var mı ? Esimin sigortası yakında kesılecek o zaman ne olacak ? Esimde benimle birlikte geri turkıyeye donecek.
Bu sigorta olayında benı aydınlatır isen sevinirim.
Diger bir konu ise oturum uzatma durumu, benım esım calısmıyor, aılse karsılıyor dedık. 1 yıl sonra yıne aılesı karsılıyor gecımımızı dersek sorun olur mu ? Neden calısmadın bugune kadar derlerse ne gıbı bır cevap vermem dogru olur ? Benim dusuncem belki bırdahakı uzatmaya gıttıgımde temellı gıdebılırım. Ben aslında 2 yıl sonra temellı gıtmeyı dusunuyorum, 2 yıl uzatırlarsa cok ıyı olacak.
Birde kursa yazılmak mecbur mu ? Yani 2. uzatmaya gittigimde benim almancama bakacaklar mı ? Benim suan hic almancam yok.
Ayrıca özel soru olarak Almanya'da yasamak hakkında ne dusunuyorsunuz ? Turkıyedekı kurulu duzenı bırakıp almanyaya gıtme secenegı hakkında dusuncelerınız nedır ? Orada esım ve ben calısıp bır bırıkım elde edıp turkıyeye donelım dıye dusunuyorum ne dusunursunuz bu konularda.
Tesekkurler
YYLNA 18.12.2011 02:25:05
Alıntı yapılan: fuk_18 - Aralık 17, 2011, 03:25:57 ÖS
baybars abi herkez ayri laf sölüyor bende dogmamis cocuk uzerinden aile birlesimi yapilamaz kanatindeyim eger öyle birsey varsa burda o kadar insan cocugun dogmasini bekledi onlar enyaimidi dogumda yaninda olmadilar cocuklarinin bence böyle birsey yok sende yayinlamissin zaten kararlari hala idda ederler en guzel bilgiyi konsoloslukdan almak gerekli p.tesi olsun bi onuda halletcem ben bizzat kendim
fuk_18 18.12.2011 02:30:11
Alıntı yapılan: ogormek - Aralık 18, 2011, 02:25:05 ÖÖ
Ben yaptım ve vizemi aldım.
Arkadasında dedigi gibi eger doktor raporuyla kanıtlayabiliyorsan ve cocugun dogmasında erken dogum v.s. gibi sıkıntı yok ise vizeni veriyorlar. Baybars o kararı bana daha once soylemıstı, en fazla cocuk dogana kadar bekletıp dogum kesınlestıgınde vızenı verıyorlar. Tabi istisnalarda olabiliyor.
YYLNA 18.12.2011 02:31:25
Alıntı yapılan: fuk_18 - Aralık 18, 2011, 02:22:37 ÖÖ
baybars da cvp verir sana ama once ben yazayim sonra eksik yerlerini baybars abi tamamlar zaten
öncelikle eger esin issizlik maasi aliyorsa sigortasini zaten devlet karsiliyor ger hic birsey yoksa esin yani hic biryerden birsey almiyorsa sigortasi olmaz zaten esinin veya kendi odemesi lazim.ve sigorta sart diye biliyorum ya devletin yada kendi ozel sigortan olmasi lazim.senin yaptirdigin seyahet saglik sigortasida senin icin gecerli olur ama onuns artlarini okumussundur sadece ani gelisebilecek durumlari karsiliyorlar ve anlasmali olduklari yerlerle yani ölüm kalimda cenazeyi ucretsiz getirme gibi onda söyle bir kural var aniden dogacak hastaligi karsiliyor yani onceden var olan bir hastiligin nüks ettiginde karsilamaz seyahat saglik sigortasi.esinle birlikde tr ye donsen sigortada sorun olmaz gidince tkrar ise basladiginda calisabilir yeniden sigorta yapilir zaten.sidmi surec söyle sen gittin vizeni uzattin 12 18 ay neyse verdiler ve ikinci uzatmaya kadar kursa gitmekde mecbursun yada b1 sinavini vermen gerekecek yani birdaki uzatmada ne yaptin digcekler vize bitene kadar ne ogrendin calistinmi kursa gittinmi zaten kurs kayit olugunda kagitlarini istiyor vize bölümü Almanya'daki yani su kesin b1 belgesi almadan süresiz oturumda alamazsin vizenide uzatirken ya kisa verirler 6 ay gibi yada sikinti cikartirlar o yonden isin zor.
Almanya'da yasak derkende tr deki meslegin isin egtimin ne bilmyioruz buna gore cvplaya biliriz hepsini ama tr de rahatsan maasin yetecekse hic gelme derim cunku burayaq geldiginder sifirdan baslican hic almancan yok 1 2 yilin almanca kursu ile devam edecek yani sikintiyla yasinida bilmyiruz oda onemli
YYLNA 18.12.2011 02:35:55
Alıntı yapılan: fuk_18 - Aralık 18, 2011, 02:30:11 ÖÖ
ya senin vizen gercekten dogmamis cocuk uzerinden ise ilksin derim cunku bunun olmucagi kanunlarla belli cocugun dogcagi cunku kesin degil buna dayanarak bile red edebilirlerdi o sorund egil dogrusnu orencez p.tesi gunu egerki avrsa böyle birsey birsuru insan bekliyor dogmasini cocugun onlar yapardi diyorum ve sen hemen almanca ogren cocukdan faydalanarak kurs gormcueksin ama bu a1 uygulamasi cok dogru ve gerekli bir karar sen yavas yavas almanca ogrenmeye bak
Olmasa banada vermezlerdı torpıllı degılım sonucta.YYLNA 18.12.2011 02:39:57
Alıntı yapılan: ogormek - Aralık 18, 2011, 02:35:55 ÖÖ
Verilecegının garantısı yok
Benim esımın kaldıgı ev 180 metre kare ve 6 odalı
esımın aılesının aylık gelırı 5000-6000 eurya yakın
yani bunları karsılıyor olması lazım basvuru yapanın
Randevu almak ıcın aradıgında dogmamıs cocuk uzerınden basvuru yapacagım desınler
ıstenılen evrakları maıl atıyorlar.
Esın bır evragını ıstemıyorlar
sadece cocugun evraklarını ıstıyorlar
Yani sen arama ornegı var, aradıgında olmaz derlerse olmazmıs mı dıyeceksınOlmasa banada vermezlerdı torpıllı degılım sonucta.
He 3 aydırda beklıyorum onuda soyluyeyım.
fuk_18 18.12.2011 02:41:01
Alıntı yapılan: ogormek - Aralık 18, 2011, 02:35:55 ÖÖ
Verilecegının garantısı yok
Benim esımın kaldıgı ev 180 metre kare ve 6 odalı
esımın aılesının aylık gelırı 5000-6000 eurya yakın
yani bunları karsılıyor olması lazım basvuru yapanın
Randevu almak ıcın aradıgında dogmamıs cocuk uzerınden basvuru yapacagım desınler
ıstenılen evrakları maıl atıyorlar.
Esın bır evragını ıstemıyorlar
sadece cocugun evraklarını ıstıyorlar
Yani sen arama ornegı var, aradıgında olmaz derlerse olmazmıs mı dıyeceksınOlmasa banada vermezlerdı torpıllı degılım sonucta.
He 3 aydırda beklıyorum onuda soyluyeyım.
fuk_18 18.12.2011 02:42:26
Alıntı yapılan: ogormek - Aralık 18, 2011, 02:39:57 ÖÖ
He birde cocugun dogması kesın degıl demıssın
buna ıyı guldum
arkadas ben basvuru yaptıgımda oglum 7 aylıktı
7 aylık cocuk dogmayacakta ne yapacak alınacakmı ?
Allah korusun erken dogum olmasa sıkıntı yok
7 aylık cocukta erken dogum olsada yınede yasıyor
he yıne ustune basıyorum
3 ay oldu suan esım 40 haftalık hamıle
yani doktor rapurunda dogum tarıhı yarın gosterıyor
benım vızemde gectıgımız cuma onaylandı
yanı garantı altına alıyorlar herseyı
yarın dogum olacak
Baybars 18.12.2011 02:55:15
Alıntı yapılan: ogormek - Aralık 18, 2011, 02:12:17 ÖÖ
Baybars bugune kadar ki desteklerın ve yonlendırmelerın ıcın tesekkuru borc bılıyorum.
Öncelikle sunu ogrenmek istiyorum. Esim calısmıyor ve sigortasını almanya karsılıyor, yinede beni esimin uzerine sigortalı yaparlar mı ? Sigorta yaptırmak sart mı ? Ben 3aylık seyahat saglık sigortası yaptımıstım o gecerlı olur mu ? Birde sigorta ile ilgili bosluk oldugunda senden parasını istiyorlarmıs oyle birsey var mı ? Esimin sigortası yakında kesılecek o zaman ne olacak ? Esimde benimle birlikte geri turkıyeye donecek.
Bu sigorta olayında benı aydınlatır isen sevinirim.
Diger bir konu ise oturum uzatma durumu, benım esım calısmıyor, aılse karsılıyor dedık. 1 yıl sonra yıne aılesı karsılıyor gecımımızı dersek sorun olur mu ? Neden calısmadın bugune kadar derlerse ne gıbı bır cevap vermem dogru olur ? Benim dusuncem belki bırdahakı uzatmaya gıttıgımde temellı gıdebılırım. Ben aslında 2 yıl sonra temellı gıtmeyı dusunuyorum, 2 yıl uzatırlarsa cok ıyı olacak.
Birde kursa yazılmak mecbur mu ? Yani 2. uzatmaya gittigimde benim almancama bakacaklar mı ? Benim suan hic almancam yok.
Ayrıca özel soru olarak Almanya'da yasamak hakkında ne dusunuyorsunuz ? Turkıyedekı kurulu duzenı bırakıp almanyaya gıtme secenegı hakkında dusuncelerınız nedır ? Orada esım ve ben calısıp bır bırıkım elde edıp turkıyeye donelım dıye dusunuyorum ne dusunursunuz bu konularda.
Tesekkurler