kyoto
13.12.2011 02:26:00
Selamlar 2 sorum var
1. Almanyada bir şirket iş görüşmesi için davetiye gönderdi.şirket aynı zaman da ulaşım masraflarımı da karşıladı.Hatta gidiş dönüş uçak biletimi de satın aldı.Merak ettiğim konu ise şu Benim konsoluslukla randevum 15 aralık perşembe günü fakat uçak biletim 19 Aralık da. ALman konsolosluğu vizemi 19 Aralık pazartesi ye kadar elime ulaştırabilir mi?Eğer ulaştıramazsa talep ettiğim tarihlerin dışında mı verecekler ?
2. sorum ise şu an bir şirkette çalışmaktayım. şirketten aldığım belgelerin orjinallerini göstermek zorunda mıyım ? İmza sürkileri vb... Çünkü kurumsal bir şirkette çalıştığım için şirket bu belgeleri veremiyor.Sadece fotokopilerini verebiliyor. Bunu sormamın sebebi ise bir arkadaşım geçen ay fotokopilerle gittiği için başvurusunu kabul etmediler.Oda gitmekten vazgeçtiği içinde detayları bilemiyorum.Bu belgelere ekstradan şirket damgası ve yetkili imzası mı attırmalıyım ?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.Forum güzel bir kaynak olmuş.
EL-TURCO
13.12.2011 07:46:29
a.s.
1-pasaporunuzu elden yani siz gidip teslim alacaksaniz.pazartesi vize durumunuz belli olur.pasaportunuzu alirsiniz.yok posta ile gönderim olursa o konuda birsey diyemem.
2-belgelerin orjinal ve kopilerii istzemelerinin sebebi basvuru esnasinda evraklari karsilastirma yapmalarindandir.orjinallerini götürmenizi tavsiye ederim.zaten orjinallerini basvuru esnasinda size geri verecekler.eger orjinallerini alamazsaniz noter tasdikli yada sirket yetkili imza ve kaseli olarak götürün.
(not basvuru kabul edilmedi diye birsey yoktur.isterseniz sadece pasaportunuzla gidin basvuru yapmak sizin yasal hakkinizdir ve kabul edilir.sadece vizeyi vermezler eksik evraktan dolayi.)
nereye basvuru yapacaksiniz ve pasaportu siz m teslim alacaksiniz?
kyoto
13.12.2011 11:43:25
İstanbul konsolosluğuna başvuracağım.Sanırım başvuru sırasında soracağım.Eğer ups kısa zamanda gönderebilecekse ups ile göndermelerini rica ederim.Ama geç kalma ihtimali olursa pazartesi gidip almayı da tercih edebilirim.Belgelerin orjinallerini alamıyorum.Öğrendiğim kadarıyla da noter tastiki için de 400 tl ye yakın masraf çıkıyor.Bu kadar para vermek te açıkcası saçma geliyor.Sanırım yetkili imzası ve kaşebastıracağım.Bununla ilgili olarak da kimse den bilgi alamıyorum.Konsolosluğa mail attım ama ne yazık ki cevap veren yetkili bile yok.
EL-TURCO
14.12.2011 07:47:29
ben daha önce turist vizesi aldigimda evraklarin orjinallerini götürmemistim.(vergi levhasi mesela)bana memur sordugunda ise maliye denetleyici isyerime geldiginde beni ve vergi levhami görmezse basima daha büyük bela alirim ondan dolayi getirmedim dedim mantikli karsiladilar.ama sirket ise seninki kaselide is görür.normalde turist vizesi mesela pazartesi basvuru yaptinizda carsamba elden teslim alabilirsiniz.
kyoto
16.12.2011 22:49:21
Riske girmemek için bende şirket kaşesi bastırdım.Bütün belgelerimi de düzenleyip verdim herşey iyi gitti.Bugün de upsden mesaj geldi.Ayın 17 sinde pasaportunuz size ulaştıralacaktır diye... Ben direk Ups'in şubesine istediğim ve yarın gidip almayı planlıyorum.Umarım red falan almamışımdır.

Red aldıysam yazarım zaten...
Herkese iyi şanslar diliyorum.