ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: oturum ve denklik....

Sayfa: [ 1 ]

roye 19.12.2011 00:59:29

ekimde gelmistim buraya...ilk etapta 6 ay vermislerdi oturum...dil kursuna basladim 2 hafta önce ve eve yabancilar dairesinden bir kagit geldi beni cagiriyorlardi...gittik ve 2,5 yil yani pasaportumun gecerliligi kadar oturum verdiler :)  6 ay 1 yil ugrasmayacagim icin mutluyum :))

ama geldigimden beri kagitlarla ugrasiyorum bu kabus hic bitmeyecekmi...

birde diploma denkligi icin basvuracagim...transkriptlerim geldi ama aklima bir sey takildi...aldigim derslerin hangi icerikte oldugu yazmiyor...yani üniversitede biyoloji 1,2,3,4,5 kimya fizik ve matematik de ayni sekilde 1,2,3,4,5 isimli dersler olarak aldik...mesela matematik 4 yaziyor ama dersin icerigi diferansiyel denklemler di...bu sorun olacak gibi geliyor bana...denklik islemi yapan oldumu aranizda....

kaleli 19.12.2011 12:42:44

valla arkadasim denklik islemleri maalesef transkriptlerle bitmiyor.bir dunya engel var karsinda.ben vazgectim gibi bisey artik.mesela bavyera eyaletinde denklik icin burdaki bir universiteye kayit yaptirip iki yil yuksek lisans duzeyinde egitim gormemi istiyorlar.tabi onun icinde mukemmel seviyede almanca bilmem gerekiyor.sadece bu bile vazgecmeme yetti.insAllah senin icin daha kolay olur hersey

Bthnkdgn 19.12.2011 18:43:28

benim b1 kursum bitti. 2 yil üni terk denklik basvurusu yapicam bende. ausbildung yapmak icin bir ay icinde basvurumu yapicam ama hic umutlu degilim. almanya üniversite mezunu issiz kayniyo ve  yüzbinlerce üni mezunu olup denkligi verilmeyen yabanci var.

roye 19.12.2011 22:02:56

haklisiniz zor oldugunu bende biliyorum ama sansimi denemem gerek...awo ya gittigimde bölümüm dolayisiyla bi sansimin olacagini söylediler...cünkü tr deki fizik kimya biyoloji matematikle buradakide ayni yani evrensel dersler kabul edilebilir denildi....kismetten ötesi olmuyo biliyosunuz sansimiza ne cikarsa :) olsun olmasin en azindan denemekte fayda var.... :))

Sayfa: [ 1 ]