yeniceri57
26.12.2011 19:44:05
Merhabalar dostlar. sitenize yeni üye oldum öncelikle hepinize selam ederim....
Ben suanda almanyaya isimle ilgili bir durum oldugu icin dil ögrenmeye gitmek istiyorum. türkiyede almanca icin herhangi bir kursa gitmedim. garantörüm ablam ve babam. kendi hesabımda belirli bir paramda var.
belgelerimi tamamladım. almanyadaki bir okulla anlastım. onlarda kons. bir yazı gönderdiler bunu tasdik ettiler. sigorta falan bütün belgelerim suanda tamam ve görüşme icin randevuyuda kons. aldım..
sizlerden ricam daha önce bu şekilde görüşmeye giren olduysa ne gibi sorular gelebilir ve nasıl davranmak gerekiyor.
beni aydınlatabilirseniz cok memnun kalırım
saygılarımla
jusus
26.12.2011 20:29:54
okul ile anlasma saglanmis ve anlattigina gore evraklarinda hazir ve eksiksiz.Sana yöneltecekleri meslegin ile ilgili sorular ve neden turkiyede degil de almanyada bir okul tercih etme sebeblerin olabilir.ayri olarak ta kisisel sorular da sorabilirler.Rahat olmani ve ordaki gorevli memurda kusku uyandiracak kadar cok fazla heyacana kapilmamani tavsiye ederim.
Söz konusu istenilen evraklar eksiksiz tamamlanmissaniz , sana soracaklari muhtemelen sorulardan birtanesi, neden Alamanyada dil ögrenmek istiyorsunuz.. Yani buda muhtemel olabilecek seylerden. Onun disinda normal islemleriniz yapilmaktadir.
yeniceri57
27.12.2011 12:41:39
öncelikle vermiş oldugunuz tüm yanıtları icin cok cok teşekkür ederim.
evet evraklarım suanlık eksiksiz görünüyor istenen tüm belgeleri hazırladım. ama burdaki forumlarda vizenin bazen 5 ay bazen 1 hafta gibi aralıklarda verildigini görmekteyim. bu da beni cok endişelendiriyor. neden almanca sorusunuda türkiyedeki mesleki kariyerim acısından oldugunu söyleyecegim. ordaki memurların da bazı durumlarda zorluk cıkartabildikleride forumda cokca karsılasmaktayım. bu gibi dil okulu gibi kısa süreli gidişlerde vize tahmini ne kadar sürede cıkar bilgisi olan varsa aydınlatabilirse cok sevinirim
yeniceri57
07.01.2012 16:06:16
evet dostlar görüşmem sonlandı. konsoloslukla dün görüştüm.
görüşmem iyi geçti olumluydu. ancak türkiye de herhangi bir almanca kursuna gitmedigim icin red cevabı alabilirsiniz dendi.ancak memur 3 gün icerisinde vizenin sonuclanacagını ve ertesi gün gidebilecegimide bana aktardı. simdi beklemekteyim.
almanyaya dil okuluna gitmek isteyen arkadaşlara duyurumu yapayım türkiyede mutlaka bir almancayla ilgili dil kursuna gidin. eger giderseniz türkiyeden oraya okumak icin gitmenin cok basit oldugu bilgisini bizzat memurdan almıs bulunuyorum.
saygılarımla
yeniceri57
11.01.2012 14:29:24
selam arkadaşlar
bugün elime kargo ulaştı ve vize talebim reddedildi açıklama olarak
9. Vize geçerlililk süresi bitiminden önce üye Devlet topraklarından ayrılma niyetinde olduğunuz
tespit edilememiştir
diyor diger acıklamalarda
ausreichende nachweise über feste familiare , wirtschaftliche oder berufliche bindungen bzw , eine berufliche perspektive in der türkei haben sie nicht vorgelegt
bu yazıyor ceviri bilen bir arkadaşımız tercüme edebilirmi
ve ben vize almak icin bu saatten sonra nasıl bir yol izlemem gerekiyor yardım edebilirseniz cok sevinirim
EL-TURCO
11.01.2012 15:06:16
ausreichende nachweise über feste familiare , wirtschaftliche oder berufliche bindungen bzw , eine berufliche perspektive in der türkei haben sie nicht vorgelegt
Türkiyede sizi sabit olarak tutacak ailevi,ekonomik yada mesleki yönden deliller yeterli degildir!
yani tam türkcesi geri dönecegine inanmamislar vize vermemisler.
yeniceri57
11.01.2012 18:40:58
teşekkürler el-turco
ben simdi tekrar basvuru yapacagım ne tür bir yol izlemem gerekiyor
acıklayabilirseniz cok sevinirim
yeniceri57
27.02.2012 20:13:00
selamlar arkadaşlar.
vize sürecimle ilgilig yaptıgım tüm işlemleri günü gününe yazıyorum. suandaki aşamada bana gelen red kararına itiraz ettim. ancak tam 6 haftadır bana itirazıma bir cvp bekliyorum. gerek vize bölümü gerek e-posta ile durumumu sorgulatıyorum ama net bir bilgi alamıyorum.
gecen bu 6 haftalık süre normal bir süremidir?
Jeynes
28.02.2012 03:27:36
arkadasim insAllah emeklerin bosa olmazda alirsin vizeni. Allah yardimcin olsun
yeniceri57
07.03.2012 13:56:22
cok tesekkür ederim jeynes dostum ama gerçekten cok can sıkıcı bir durum .almanyaya gitmek isteyenleri cok olumsuzluklar bekliyor. Allah herkesin yardımcısı olsun