beratdemirci
03.04.2006 22:30:36
VALA BENDE YENi geldim bu siteye. yeniyim. ben almanyaya gidicem kısmetse temmuzda. oraya gidene kadar derdimi anlatabilecek kadar almanca bilmem lazım. bende günde 50 kelime ezberliyorum. 1 ayda toplam 1300 kelime ezberlemiş olurum. her harften 50-55 kelime ezberliyorum. suanda "E" harfindeyim. Allah yardımcımız olsun.. ama inanmak yeterli.. vede çok basit. ingliizcebilenler için tabi. herkese kolay gelsin arkadaşlar...
Ashtoret
04.04.2006 11:42:11
henzlich willkommen..
Nazire
04.04.2006 13:49:29
Günde 50 kelime Bravo
Ashtoret
04.04.2006 14:52:06
Katılıyorum ..
DiaLogMaN
04.04.2006 15:35:11
Dostum günde 50 kelime bence fazla. Cünkü sade ögrenmek yemez sürekli tekrar lazim. Günlük 50 kelime ögreneyim tekrara gerek yok dersen; buda hata bir müddet sonra unutucak ve tekrarr ezberlemkek zorunda kalacaksin. Bence yavas ve saglam adimlar at. Az kelime ezbele ama süekli tekrar et ezberlediyini unutma. Zaman icinde görüceksin cok kelimen olucak.
Calismalarinda BASARILAR ...
beratdemirci
04.04.2006 23:53:43
verdiğin bilgiler için tşk ederim. ama benim ezberleme yöntemim farklı. günde 100 kelime de ezberlesem, unutmaycak şekilde ezberliyorum. hafıza teknikleri ni kullanıyorum. bu sayede günde ne kadar kelime ezberlerseniz ezberleyin birdaha tekrar etmeye gerek kalmadan kalıcı şekilde ezberliyorsunuz. günde 50-55 yapmamın sebebi, tembelliğimden. başka hiç bişi deil

herkese kolay gelsin arkadaşlar.
NalanW
05.04.2006 00:00:17
Kelime ezberlemenin en güzel yöntemi o kelime üzerine beyinde resimli bir hikaye kurmak veya o kelime ile ilgili birsey yasamak o zaman unutmuyor insan...ama sadece kelimeyi 30 defa yazip veya tekrarlayip ezberlemek pek kalici olmuyor....
Gerci her halukarda eger almanca konusma ortami yoksa o ezberlediginiz kelimeleri devamli tekrarlamak zorudnasiniz yoksa unutulur...
Gecenlerde tranwayin adini unuttum,ne zamandir binmedigim icin 40 saat düsündüm neydi ismi diye ....Veya tarcin mutfagimda hep almanca yazisiyla gördügüm icin kendi ana dilimi unuttum..ve sözlükten baktim neydi diye...
beratdemirci
05.04.2006 00:01:36
oda güzel abi. ne mutlu sana
seckinn
07.04.2006 13:50:05
almanyaya geleli yaklasik 3 ay oldu.kendi capimda biseyler yapiyorum günde yaklasik 10 kelime ezberliyorum almanca dergi ve kitaplardan yararlaniyorum. tv seyrediyorum.ve en kisa zamandada kursa baslamak istiyorum.biran önce bu dili konusmak icin sabirsizlaniyorum.<bir dil bir insandir...herkese basarilar
sanem
19.04.2006 23:36:07
sanirim ogrenmek istemek demek fakat bende istiyorum ama yapamiyorum duyduklarimi az cok anliyorum ama konusamiyorum:(
bence almancayi türkce gibi düsünüyoruz ondan cümle kuramiyoruz.almanca cümleleri türkceye cevirdigimiz zaman cok sacma oluyor..mesela; wie gehts dir, türkcesi:sana nasil gidiyor...cok sacma degil mi..? yani kelime kelime tam türkce anlami olmuyor.o yüzden cümlenin genel anlamina bakmak gerek bence..wie gehts dir.= nasilsin,,,,, gibi. ama almanca konusma yapilmazsa cabuk unutulan bir dil..o yüzden ögrendimiz her kelimeyi biriyle konusarak pratik yapmak gerek..yani bir kelimeyi bilmek yetmiyo bence cümle kurmak önemli yoksa bildigimiz bir kelimenin tek basina hic bir faydasi yok..bence..bilmiyorum yanlis mi düsünüyorum...
Nazire
23.04.2006 19:32:06
Pratikler yazarakda yapilabilinir ne kadar yazilirsa okadar cok ögrenilir, burada bayag pratik yapilcak konular acildi aslinda fakat dikkat ettim pek kimse katilmiyor. Schade
Liebe Grüße
aslinda kimseye kabalik etmek istemem ama bu sitede sanki biraz karisiklik var..konular cok daginik..hepimiz biryere yazi yaziyoruz..ardigimiz veya bulmak istedigimiz bi konuyu cok ariyoruz,bana öyle geldi genede burayi yapanlara ve yönetenlere cok tsekkür ederim..
Ashtoret
17.05.2006 15:28:45
KARISIKLIK ile tam olarak ne kastettigini daha detayli olarak açıklayabilir misin?..
yani, almancayla ilgili herseyin,ögrenmek acisindan faydanilabilecegimiz her türlü konular yazismalar,örnrk cümleler.,bir yerde olsun..bir isim altinda toplansin..biz bu ismi tikladigimiz zaman burda almancayla ilgili seyler olsun..mesala bizimde mesajlasabilecegimiz ayri bir yer olsun ,buraya sadece mesaj yazilsin..yada buraya yardim amacli arkadaslarimizin göndermis olduklari almanca konulari siz ilk inceleyip sonra konusuna göre uygun yere koyabilirmisiniz..herkes istedigi yaziyi istedigi yere mesaj cekmesin,bilgi adina mesjlar sizin kontrolünüzde yerlestirilsin demek istedim..bizim mesajlasip,tartisabildigimiz,yorum bölümleri farkli olsun...yoksa sadece benim kafam mi karisiyo burda almanca konu ararken ,,ben kendi fikrimi söyledim,ayrica bu site oldugu icinde cok mutluyum,,insan kendini yalniz hissetmiyo burda, ayni sorunlari olan arkadaslarla beraberiz birbirimizden destek aliyoruz...tesekkürler...