mybird77 05.01.2012 20:11:07
esma 41 06.01.2012 02:16:41
Alıntı yapılan: mybird77 - Ocak 05, 2012, 08:11:07 ÖS
Arkadaşlar bu konuyu açmamın en büyük nedeni belkide herkesin biraz bilinçleneceğine inandığım Alman bayanların yabancı erkeklerle evlendikten sonra değişime uğradıkları ve partnerlerine yaptırımlar yapmaya başladıklarını gözlemlemem ve bu konularla ilgili fikir alış verişi yaparak yaptırımlardan nasıl kurtulabileceğimizi bulmak,ben mesela almanya ya geleli 1 sene olacak benim lohnsteuerklasse 5 eşim 3 yaptı ve bu sayede yaklaşık 200 euro para eşim fazla alıyor ve ben bu 200 euro yu ev kirasına telefon ,internet,Gez,hausratt diye eşimin kullanımına bıraktım,o benim 2 katım kazanmasına rağmen ama arkadaşlar bu yetmiyor dahada ayrıntıya giriyorlar ve daha fazla üstüme gelmeye başladı ve daha fazla para istemeye başladı,şükür çalışıyorum 2 iş birden yapıp daha fazla kazanmaya çalışıyorum ama böyle şeyler gelince adam şaşırıyor afallıyor ben zaten evin giderlerine katkıda bulunuyorum finansal açıdan alışveriş babında,ilk aylarda hiç böyle problemimiz yoktu ne oldu bilemiyorum,bilemiyoırum sizde nasıldır,yazar ve paylaşırsanız çok memnun olurum.saygılar
06.01.2012 17:28:56
Arkadaşlar bu konuyu açmamın en büyük nedeni belkide herkesin biraz bilinçleneceğine inandığım Alman bayanların yabancı erkeklerle evlendikten sonra değişime uğradıkları ve partnerlerine yaptırımlar yapmaya başladıklarını gözlemlemem ve bu konularla ilgili fikir alış verişi yaparak yaptırımlardan nasıl kurtulabileceğimizi bulmak,ben mesela almanya ya geleli 1 sene olacak benim lohnsteuerklasse 5 eşim 3 yaptı ve bu sayede yaklaşık 200 euro para eşim fazla alıyor ve ben bu 200 euro yu ev kirasına telefon ,internet,Gez,hausratt diye eşimin kullanımına bıraktım,o benim 2 katım kazanmasına rağmen ama arkadaşlar bu yetmiyor dahada ayrıntıya giriyorlar ve daha fazla üstüme gelmeye başladı ve daha fazla para istemeye başladı,şükür çalışıyorum 2 iş birden yapıp daha fazla kazanmaya çalışıyorum ama böyle şeyler gelince adam şaşırıyor afallıyor ben zaten evin giderlerine katkıda bulunuyorum finansal açıdan alışveriş babında,ilk aylarda hiç böyle problemimiz yoktu ne oldu bilemiyorum,bilemiyoırum sizde nasıldır,yazar ve paylaşırsanız çok memnun olurum.saygılar
esma 41 06.01.2012 19:43:37
Alıntı yapılan: Mutim - Ocak 06, 2012, 05:28:56 ÖS
Valla kardesim acik konusmak gerekirse Almanya'da yasayan bircok insan sonradan görme 'alamanci' sifatiyla yasadiklari icin yeni gelen insanlari da kendileri gibi zannediyolar..
Rodolfo 07.01.2012 03:56:10
Rodolfo 07.01.2012 04:02:00
Alıntı yapılan: Mutim - Ocak 06, 2012, 05:28:56 ÖSBu konuda kesinlikle size katiliyorum Mutim. Buraya gelen kisilere kurs ile birlikte en azindan minijob gibi isler ile firsat verilse hersey daha cabuk yoluna girer. Bu eksiklik yüzünden cogu kisi huzursuz oluyor. Herkesten her isi yapmasi beklenmemelidir. .
Hemen hemen buraya gelmis bircok bayan/erkek bu sikintilari yasamaktadir..
Psikolojik baski, istedikleri isi yaptirma düsünceleri.. Üstünlük davranislari vs vs.. Zaten Almanya'da klasiklesmis bir kac sey var buraya geliyorsan ya garson , temizlikci , fordcu , yada ayakcilik yapacaksin zannediyolar.. Insan gibi önce gelen insanin dil ögrenmesini saglasalar.. o insan zaten kendi ayaklarinin üzerinde durarak gecimini zaten saglayacaktir.. .
EL-TURCO 07.01.2012 07:19:00
mybird77 07.01.2012 21:47:11
09.01.2012 17:50:57
Alıntı yapılan: esma 41 - Ocak 06, 2012, 07:43:37 ÖS
Mutim ,
konuyu yine 'almancilarin' üzerinden cirkin bir sekil haline getirmissiniz .
Bu Konunun, yani mybird'in yazdiklari (üstelik esi alman almanci degil) almancilar'la ne alakasi var
Allah askina , sizin derdiniz nedir ?
Size kim bu hakki veriyor ?
Siz nasil olurda almancilari sonradan görme ve asaglik olarak nitelendiriyorsunuz ?
Bana simdi yine genelleme yapmiyorum demeyin.
Genelleme ve yüzdelerle ne kadar basarili oldugunuzu diger Konuda gördük.
Buradaki almancilar sizin gözünüzde o kadar asaglik ve sonradan görmeyse
bu düsüncelerinizi bu sekilde sergilemeyin ,birakinda icinizde kalsin.
Irkci almanlari kiniyoruz ve düsüncelrini tasvib etmiyoruz cünkü Önyargilari ile
bogusmaktan gercekleri göremiyorlar.
Bunu bir Türk Vatandasi yapiyorsa , o irkcilar ile ayni kapsama girmiyor mu ?
Size yazacak cok sey varda ben burada noktaliyorum , Konunun dagilmasini istemiyorum.
Ve siz bazi seyleri anlamamak icin israrlisiniz .... faydasi yok .
mybird77 10.01.2012 12:43:23
isik_isik_isik 10.01.2012 14:48:05
10.01.2012 15:18:07
Alıntı yapılan: mybird77 - Ocak 10, 2012, 12:43:23 ÖS
arkadaşlar ben sizden tartışma değil aksine çözüm ve öneri ve tecrübelerinizi paylaşmanızı istiyorum,lutfen ama lutfen hayat çok uzun değil ve birbirimizi kırmaya değmez,iyi niyet hoşgörü her kötülüğü yener.Saygılar diliyorum
esma 41 13.01.2012 00:55:45
Alıntı yapılan: Mutim - Ocak 09, 2012, 05:50:57 ÖS
Bu tabiri ben degil senin atalarin dedilerin cikartmis.. Iyide neden bu kadar rahatsiz oldunuz ki? hangi tarafi size dokundu? bahsettigim sorunlarmi? yoksa Almanci sifatimi ? Senin HAKKI NE KI KENDI DÜSÜNCELERINI INSANLARA DOGRULATMA VE BANA KARSI FARKLI ITHAM KULLANMAYI GÖSTERIYOR?

mybird77 19.01.2012 14:09:07
23.01.2012 15:13:57