Alıntı yapılan: oacsau - Ocak 08, 2012, 05:57:21 ÖS
Merhabalar,
Forumda biraz arama yaptım ama tam bir şey bulamadım yarın sınavım olduğu için de çok fazla arayamıyorum kusura bakmayın.
Öğrenmek istediğim konular şunlar: Warum-weil(cümlelerin yapısı gramer bakımından nasıl olmalı)
Ülkelerle ilgili cümle kurmak(Örneğin ben türküm,Türkiyeden geliyorum Türkiyede yaşıyorum gibi)
Bu ülkelerde istisnalar var sanırım onları da söyleyebilirseniz süper olur
Ve dativ cümleler.Bir cümlenin nasıl dativ olduğuna veya nasıl akkusativ olduğuna nasıl karar vereceğimiz bir cümle içindeki hangi kelime dat. e göre hangi kelime akk.e göre çekimlenir?
Ve soru sorarken W-fragen lar nasıl çekimleniyor.Mesela bazen wer wen oluyor ne zaman olacağını nasıl anlıyoruz?
Yarın sınavım var inş. bu sorulara cevap bulabilirim.şimdiden çok teşekkürler
Warum lernst du Deutsch?(niçin almanca öğreniyorsun?)
Warum dan sonra çekimli fiil gelir.
ich bin heute in die schule nicht gekommen, WEİL İCH KRANK BİN,
WEİL+SIFAT+ÇEKİMLİ FİİL.(weil olan cümlede özneye göre çekimlenmiş fiil daima en sonda yer alır)
ich bin ein Türke (ben bir türküm) eğer söyleyen kişi bayansa İCH BİN TÜRKİN der.
ich komme aus der Türkei (Türkiyeden geliyorum)
ich lebe in der Türkei (Türkiyede yaşıyorum)
ich bin aus Ankara (ankaralıyım) anlamında kullanılır. mesela sen istanbullusun ve ben sana soruyorum.BİST DU AUS İSTANBUL? (sen istanbullumusun?)
ülke isimlerinin önünde artikel bulunmaz ama iistisnalar var. mesela TÜRKİYE artikellidir
DİE TÜRKEİ
almanya artikelsizdir. direk Deutschland denilir.
die Türkei ist ein schönes Land...
Deutschland ist ein schönes Land...
gelelim akkusativ ve dativ cümlelere..
almancada çoğu fiiller akkusativ alır. birkısmıda dativ fiillerdir. bunları ezberlemen şart..
yani bir cümle içindeki akkusativ fiil var ise , cümleyi akkusativli olarak kurman lazım.aynı şekilde dativ de öyle. bunları anlatmak zor. zaten almancax da yazıyor akkusativ alan fiiller ve dativ alan fiillir diye..