ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: izmirden vize basvurusu ve ev M2 ile ilgili iki soru.yardimlarinizi bekliyorum.

Sayfa: [ 1 ]

esquire 23.01.2012 15:16:04

Arkadaslar nasip olursa subat ayi icerisinde izmirden vize basvurumu yapacagim.simdi aklima takilian iki mesele var.
1-izmirden basvurunca vize onay tarihinden mi yoksa pasaporta islendigi tarihten itibaren gecerli olacak.
Not:haziran basinda dugunum var ve ben haziran 10 gibi gitmek istiyorum.
2-simdi ben vizeye basvurunca esimin simdiki oturdugu adresi vericem.bu ev 60 m2. ama biz baska bi yerde oturacaz.orasi 70 m2. simdi esimden kira kontrati  istediklerinde simdiki evin mi yoksa oturacak oldugumuz evin kira kontratini versi.?zira simdiki oturdugu ev iki kisi icin kucuk sanirim.
Biraz karisik bi durum ama yardimlarinizi bekliyorum :))

esquire 02.02.2012 14:10:36

Cavap verebilecek kimse yok mu yahu?

fuk_18 02.02.2012 14:59:30

:) hayirli  olsun arkadasim konunu gormemisim kusura bakma sorun ilk olarak eger almanyaya giris tarihini kast ediyorsan onu kendileri belirliyor yani diyelim bugun basvurdun bir ay sonra cikti pasaport eline gectikden 2 3 gun sonra oluyor her zaman giris tarihi hazirana kadar gidersin sorun cikmazsa ikinci sorun ise 60 m evde guzel yeterlide istersen 70 goster garantiye al isini cunku normalde 22 m kisi basi istiyorlar

esquire 02.02.2012 15:13:46

Yok ufuk hocan estagfirullah!
Simdi izmirdeki prosudur farkli biraz.orda vize pasaporta basili olarak gelmiyor.vizeniz ciktiginda siz pasaportunuzla beraber gidip vizenizi pasaportunuza isliyorlar.
Ben bu ay icinde vizeye basvurcam.diyelimki 1 ay sonra vize onayi verdiler.ben pasaportuma vizeyi isletmek icin mayis ayi ortalarinda gitsem.simdi vize hangi tarihten itibaren baslamis olacak onu merak ediyorum.

fuk_18 02.02.2012 23:04:28

anladim dazaten vizen cikmissa yapirstirmasi kalmissa sadece ustunde tarihleir yaziyor yani vizeni pasaportunu yapistirirken tarih belli olmuyor vzenin giris tarihi gecerlilik tarihi son bulma tarihi hepsi onceden belli oluyor ve sen gidip pasaportuna yapistiriyorsun,sadece onceden belli olan tarih ondan diger konsolosluklarla ayri tutmadim cunku sadece birinde kendin aliyorsun birinde evne geliyor ama gecerlilik suresi ayni yani dedigim gibi sen soyle yaparsin 1 ay sonra vizen cikti 3 ay süresi var biliyon 3 ay icinde gidip alman gerekiyor bence sen cagrildiginda numarani gordugunde hemen git al isin bittiginde gidersin 1 ay kalaya akdar gidersin bitmesine vizenin sorun olmaz

Sayfa: [ 1 ]