ALMANCAX => Almanca Ders ve Bilgi Bankası

Konu: ALMANCA GRAMATİK BİLGİLERİ...(Kursta öğrendiğim tüm almanca gramatik bilgilerim)

Sayfa: 1 [ 2 ]

impress 05.04.2013 02:24:02

Alıntı yapılan: IGDIR76 - Nisan 05, 2013, 02:18:25 ÖÖ
Cümleleri cok yanlis yazmissin.  Ilk önce böyle cümle kurmaya calisirken,   tekil olan kelimenin nasil cogul yapildigini bul, (tabi cogul kullanmak istersen).

Ilk Önce  die Wand : Duvar  die Wände  olur.  Cümlede streichen fillini badana etmek yada boyamak anlaminda kullanmissin. streichen fiilinin Partizip i gestrichen olur. Simdi cümlelerimizi düzeltelim.

Die Wände werden gestrichen.               (Duvarlar boyanacak)
Die Wände wurden gestrichen.               (Duvarlar boyandi)     Die Wände wurden gestrichen werden.
Die Wände sind gestrichen worden.        (Duvarlar boyandi)
Die Wände müssen gestrichen werden.   (Duvarlar boyanmali.  Modalverb, ingilizcedeki must gibi)

Teşekkürler bilgiler için. Tekil çoğul zamanla olacak işler şu anda tek yaptığım grameri öğrenmek. Yalnız merak ettiğim bunların heps B1 seviyesine kadar gösterilenlerin içinde mi değil mi ?

elif tunc 14.04.2013 15:33:50

Eline saglik sagol.konjuktiv2 bana karisik geldi.sizce nasil anlayabilirim daha iyi

IGDIR76 14.04.2013 18:22:28

Alıntı yapılan: elif tunc - Nisan 14, 2013, 03:33:50 ÖS

Eline saglik sagol.konjuktiv2 bana karisik geldi.sizce nasil anlayabilirim daha iyi

Konjunktiv II günlük hayata kullanilir.  Konjunktiv I i simdilik bos birakabilirsin fazla kullanilmaz,

Konjunktiv II  de 10 tane fiil bul sonra anlamlarina bak.

haben  ===> hätte
sein ==> wäre

elif tunc 28.06.2013 00:07:18

Bir sy sormek istiyorum.ben cumled bazen viel bazen sehr kullaniyorum.ama  bazi zamanlarda sehr yerine viel kullanmam gerekliymis.cunku konusurken duzeltiyor hocalar. Nered hangisini kulanicam o zaman.

guru 08.09.2013 13:28:39

şimdi SEHR ve VİEL birbirinden ayrılıyor. tıp kı ingilizcede ki A LOT ve VERY gibi....

viel çokluk için kullanılır genelde. yani bişey Çok ağır, çok fazla, çok hafif gibi seylerde....
sehr ise bir sıfatın önüne koyulur ve duyguları da anlatır sehr lieb, çok sevimli, çok güzel gibisinden :))

Aybala.r 15.08.2015 02:16:57

Erasmusla almanyaya gitmişsiniz sanırım. Ben de bu dönem gidicem. B1 seviyesi istiyor. İstediği sertifika herhangi bir kurs sertifikası mı, yoksa göthe ye ait mi Olmalı biliyor musun

Reyya 15.08.2015 22:17:45

Alıntı yapılan: Aybala.r - Ağustos 15, 2015, 02:16:57 ÖÖ
Erasmusla almanyaya gitmişsiniz sanırım. Ben de bu dönem gidicem. B1 seviyesi istiyor. İstediği sertifika herhangi bir kurs sertifikası mı, yoksa göthe ye ait mi Olmalı biliyor musun

Almanya için  herhangi bir kursun sertifası geçersizdir .  Sadece goethe institut e ait  B1 olur

Sayfa: 1 [ 2 ]