Arkadaşım, ben geçen yıl B1 sınavına girdim. gittiğim kurs hakkında sana bilgi verebilirim. Ben VHS yani Volkhochschulede kurs yaptım. önce deneme sınavına bizde tabii tutulduk. sınav sonucunda derecesi iyi olanda, olmayanda aynı sınıfta devam ettik, bizde 3 farklı öğretmen vardı. kısa sürede herkesin seviyesi aynı dereceye geldi. bizde HUEBER in A2 kitabını bitirdik. yani hiç B1 kitabı görmedik. yalnız imtihandan birbuçuk ay önce öğretmenler bize sürekli deneme sınavları yaptılar. sadece hören ve lesen değil, gerçek sınavdaymışız gibi HÖREN, LESEN, SCHREİBEN ve SPRECHEN dan birbuçuk ay boyunca deneme sınavları yaptırdılar. ilk sınavda benimde aldığım not hemen hemen senin sonucun gibiydi. sürekli denemeler sonucunda seviyemin yükseldiğini gördüm. biz mektup ta çok çalıştırıldık. hemen hemen hergün konu verdiler ve mektup yazdık.deneme sınavı mektuplarımız değerlendirildi not verildi. tekrar çok olunca notlarda yükseliyor. hemde tecrübe sahibi oluyor insan.
SPRECHEN bölümünü dahi gerçek sınav gibi yaptırdılar. ellerimize resimli kağıtlar verip,gördüklerimizi anlattırdılar. iki kişiyle beraber organize yaptırdılar.yani mesela bir arkadaşın doğumgünü plan yaptık.öğretmenler bize sorular sordu. kendimizi tanıttık. bu sadece birbuçuk ayda bize yapılan deneme sınavlarıydı. ben bu deneme sınavlarıyle ilerlettim kendimi. sizin kursunuzun neden hala deneme sınavları yapmadığını anlamadım. tamam bizde B1 kitabı işlemedik.
ama ben kütüphaneden ödünç HUEBER ve SCHRİTTE nin B1 kitaplarını aldım. evde onlarıda çalıştım. ben VHS in bizlere öğrettiği mektup örneklerini yazdım. 18 tane. oraya bak istersen.çünki mektupta konular bir aşağı,bir yukarı aynı. sprechen bölümünüde yazmıştım.
birde şunu söyleyeceğim şu an B2 yapıyorum. ama bizim işlediğimiz kitap B1 .
B1 in konularını yani sınava hazırlanman için gerekli konuları vermek istiyorum sana.
mektupta ençok dikkat ettikleri konu bağlaçlar. yani cümlelerinde ne kadar çok
NEBENSATZ ile HAUPTSATZ , ve bu iki cümleleri birbirine bağlayan bağlaçları (weil,dass,denn,oder,trotzdem,obwohl,deswegen...vesaire) la cümleler yaparsan ençok notu oradan verdiklerini öğretmenlerimiz bizzat söylediler.
birde
PASSİV CÜMLE ile AKTİV CÜMLELER konularına ağırlık ver. passiv cümle mektupta çok gerekli oluyor çünki.
ZAMANLAR:
şimdiki zaman(prasens), geçmiş zaman (perfekt veya prateritum) ben daha çok perfekte ağırlık verdim. daha kolay geliyor bana. , gelecek zaman çok kullanılmıyor. zaten prasens hem şimdiki hemde geniş zaman olduğu için yeterli oluyor.
artikeller. nominativ, akkusativ,dativ ve genitiv halleri. belirli artikel ile belirsiz artikellerle çekimler . Sıfat çekimi,(örn: das KLEİNE kind)
birde P
RÄPOSİTİONLARLA KULLANILAN VERBLERİ ezberlemeni öneririm. hangi verbin hangi prapositionu aldığını bilirsen daha kolay cümle kurabilirsin.
FÜR GARANTİEREN, AN ERİNNERN, UM (SİCH)BEWERBEN, UM(SİCH)KÜMMERN, MİT (SİCH) TREFFEN...... gibi..
birde geothe nin nette sınav örnekleri var. orada kendi kendini test edebilirsin.
eğer takıldığın konular olursa, bildiğim kadarıyle yardımcı olmaya hazırım. elimde kursta çalıştığım kaynaklarım var. BAşARILAR DİLERİM.