sky_noise3183
29.03.2012 21:07:13
Arkadaşlar öncellikle herkese merhabalar Allah yar ve yardımcımız olsun.forumda bu konuyu araştırdım fakat bulamadım gözümden de kaçmış olabilir Allah izin verirse Kasım2012 de nişanlımla nikah yapacağız ağustos 2012 sonu gibi de A1 sertifikasını halletmeye çalışacağım nişanlım Almanyada doğmuş büyümüş ve orda yaşayan bir Türk vatandaşı ve Almanyada yaşayacağız sorum şu aile birleşimi vizesi açısından Almanyada yapılan nikahımı önerirsiniz yoksa Türkiyede yapılan nikahı mı önerirsiniz hangisi birbirimize kavuşma açısından bize çabukuluk kazandırır.
Teşekkürler.
MaEsTrO
29.03.2012 22:32:28
Hiçbir etkisi olmaz. Hatta Almanya'daki nikah uğraştırır baya, boşuna strese girersiniz.
jusus
29.03.2012 22:51:36
Almanya'da doğmuş büyümüş ve orda yaşayan bir Türk vatandaşı(almanyada dogmussa alman vatandasligi vardir.hem alman hem türk vatandasligina sahipse türkiyede nikah islemleri icin türk kimligini getirmesi yeter ama eger tek alman vatandasligi varsa bulundugu yerin belediyesinden evlenme ehliyet belgesi getirmesi gerekiyor)
2.türkiyede nikah kiymanizi oneririm
3.esinin evlenme ehliyet belgesini almasi gerekirse ilk once sen sana ait bazi belgeleri valilikten onaylatip esine vermen gerekiyor oda almanyada notere onaylatmasi gerek ve 30 uero karsilinda almanyada belediye o belgeyi esine verir
3.birbirinize kavusma acisindan islemlerinizi hizli yapmak istiyorsaniz esin turkiyeye geldiginde nikah dairesine eksiksiz evrak teslim edin imzalarinizi atin ve en erken tarihe evlilik tarihinizi alin
fuk_18
30.03.2012 01:28:32
her almanyada dogup buyuyen cift vatandas olmuyor 2000 den once gecmisse ancak mumkun suanda 2000 den once 18 doldurmus olanlarda vardir cifte vatadnaslik 2000 den sonra 18 dolduranlarda ikisinden birni secmeni istiyorlar bunu bilmen gerek.arkadasin durumu esi sadece turk vatandasi yapacagi sey esi kimligiyle gelip tr de evlenmek almanya ile ugrasmasin
Alıntı yapılan: jusus - Mart 29, 2012, 10:51:36 ÖS
Almanya'da doğmuş büyümüş ve orda yaşayan bir Türk vatandaşı(Almanya'da dogmussa alman vatandasligi vardir.hem alman hem türk vatandasligina sahipse Türkiyede nikah islemleri icin türk kimligini getirmesi yeter ama eger tek alman vatandasligi varsa bulundugu yerin belediyesinden evlenme ehliyet belgesi getirmesi gerekiyor)
2.Türkiyede nikah kiymanizi oneririm
3.esinin evlenme ehliyet belgesini almasi gerekirse ilk once sen sana ait bazi belgeleri valilikten onaylatip esine vermen gerekiyor oda Almanya'da notere onaylatmasi gerek ve 30 uero karsilinda Almanya'da belediye o belgeyi esine verir
3.birbirinize kavusma acisindan islemlerinizi hizli yapmak istiyorsaniz esin turkiyeye geldiginde nikah dairesine eksiksiz evrak teslim edin imzalarinizi atin ve en erken tarihe evlilik tarihinizi alin
jusus
30.03.2012 03:00:09
benim bildigim almanyada dogan alman vatandasidir.konuyu acan arkadas almanyada dogup büyüyen türk vatandasi dedigi icin bir tezatlik saten burda basliyor,benim esim hem turk hem alman vatandasi ve bu bahsettigine tam ters dusuyor bizimde cok kafamizi kurcaladi bu konu ama sanirim bu yasayi tam oturtamadilar
fuk_18
30.03.2012 12:18:12
jesus kusura bakma eger seni yanlis anladiysam tabiki almanyada cifte vatandaslar var ama genelde 2000 den once gecenler onlar 2000 den sonra izin vermiyor almanya bu yuzden soyledim beni yanlis anlamani istemem biliyorsun arkadasligimiz var seninle
jusus
30.03.2012 12:59:08
yanlis anlarim kardesim

saka bir yana

hepimizin bilmedigi seyler karsimiza cikiyor.benimde bilmedigim bir cok konuda senin bana cok yardimin dokundu hic unutmam

sen bir emek veriyosun hizmet veriyosun buraya yanlis anlama gibi bir durum olmaz
sky_noise3183
30.03.2012 14:18:42
Arkadaşlar teşekkürler yardımlarınız için Türkiye'de evlenmek en mantıklısı anladığım kadarıyla...herkesin sevdiğine bir an önce kavuşması dileğiyle...
ckokler
30.03.2012 22:03:57
Merhaba,
Gecen seneler biz de kendimize ayni soruyu soruyorduk esimle, sonuc;
- Eslerden biri Alman vatandasi ise Almanya'da evlenmek daha kolay, ilerisi icinde hizli oluyor
- Eslerin ikiside Türk vatandasi ise zaten Almanya'da evlenseniz, evlilik konsoloslukta gerceklesecek. Arkadaslarimin dedigi gibi sizin acinizdan Türkiye daha mantikli duruyor. Ancak esin TR'ye gelmeden önce hangi belgeleri oradan getirmesini gerektigini iyice bir arastirin derim
Simdiden kolay gelsin size