selcuk28 08.05.2012 13:13:57
Bis Zum Ende 09.05.2012 15:21:05
Alıntı yapılan: selcuk28 - Mayıs 08, 2012, 01:13:57 ÖSvizenin red verilme sebebini yazarsan yardımcı olabilirim...
Vizeme ret geldi ne yapmam gerekiyor..yeniden başvuru mu yoksa mahkeme mi yoksa daha farklı hangi yolu seçmeliyim..
selcuk28 10.05.2012 00:24:05
nazli558 02.06.2012 03:46:48
sedaokur 19.06.2012 13:31:22
Bis Zum Ende 19.06.2012 17:08:04
Alıntı yapılan: sedaokur - Haziran 19, 2012, 01:31:22 ÖSSeni tekrar çağirip tekrar soru sorucaklar, yerinde olsam bir an önce çalışmaya başlarım.
Meraba.ismim seda.almanya aıle bırlesımı ıcın basvurdum.A1 sertıfıkamı aldım.yanlız bugun konsoloslukta randevum vardı.bayanın turkce sorrdugu butun soruları yanıltladım.sordugu almanca sorularından 2tanesını bılemedım:(ve bana senı tekrar sınava alıcaz dedıler.ewraklarımın hepsını aldılar ve elıme bır kagıt verdıler.sanrım pasaport ıcın.sızce napmalıyım vıze vermeme gıbı bır problem olabılırmı? Bana yardımcı olursanız cok sevınırım.sımdıden tesekkurler.
Reyya 22.06.2012 13:54:23
Bayern01 22.06.2012 14:54:39
Alıntı yapılan: Reyya - Haziran 22, 2012, 01:54:23 ÖSKendinize göre gayet tabi hakli taraflariniz var, ben bir avukatim ve prosödürlerin nasil isledigini ve konsolosluklarin hangi haklara sahip oldugunu iyi biliyorum.Size sacma gelecek hersey icin ,onlara mantikli onlara mantikli gelecek hersey size sacma gelebilir, orasi diplomatik bir kurum ve yasalarla görevleri belirlenmisdir, sen eger a1 den 92 aldin ve kadin senle almanca konusmak istedi,sana saati sordu yada bugun hava nasil dedi, sen eger bunlara cevap veremezsen kadin tabiki seni geri gönderecek, tekrar ögren diyecek nasil acik bir sekilde almanca bilindigini isplatlarsan sertifikanin gerekli olmadigi gercegi varsa, bu durumda ben sertifika vermedim bildigim icin,seni gönderme haklarida var konsolosluk gibi tipik ugrastirici kurumlara hic ama hic bos gitmemek lazim, ne isteniliyorsa hangi evraklari istiyorlarsa onlari hazir et ver, onlar gerekeni yapacaklardir yani yasal olmayan hic birsey kosnolosluklarda gecerli olmaz......
ama A1 sınavını kazanmış ve sertifikayı almış birine, sınavı tekrarlatmak olamaz diye biliyorum, belki sadece konsoloslukta tekrar almanca konuşma yapmak için çağıracaklar. kazanılan sınavın tekrarı olurmu ya. şayet öyleyse büyük haksızlık bu. .eğer kazandığınız sınavı yok sayıp,tekrarını isterlerse gereken yerlere müracaat edin derim.ama sadece sınav için diyorum ben. diğer takıldıkları konular hakkında söylemiyorum. şayet sadece dil konusunda konsolosluk takıldıysa,bu büyük saçmalık.zaten insanlar almanyaya geldikten sonrada 6 aylık bir kursa tabii tutuluyorlar.herşeyi zorlaştırıyorlar nedense. şahsıma geçmiş yıllarda,bana hiç zorluk çıkarmadılar hatta konsoloslukta konuşmalarımız hep Türkçe idi.