ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Cocuk uzerinden aile birlesimi

Sayfa: [ 1 ]

omerumutesen 20.05.2012 02:16:04

Arkadaslar yaklasik 7aydir aramadigim yolu kalmadi dogumdan once esimin yaninda olup olamayacagim hakkinda simdi gun geldi  22 mayis gunu randevum var ve basvuruyu yaptiktan sonra ne oluyor ne bitiyor diye hepinizi bilgilendirecegim bu karmasanin icinde kalan tum arkadaslarima ALLAH koyalik versin ve burada ufuk arkadasima cok tesekkur ediyorum inanin ki olaylara ve anlattiklariniza en realist ve dogru cevaplari veren arkadaslarin en basinda geliyor... Benim verecegim bilgiler her arkadasimin isine yarayacak bir sey olmasa bile yardiimci olabilecegim arkadaslarin cok isine yarayacaktir o yuzden hepinize bol bol sans diliyorum bebegimin gelmesine 20 gunden biraz fazla var yetisebilirmiyim vizem cikarmi bilmiyorum ama boyle duruma dusunce her bilen bilmeyen kafasina gore yorum yapiyor kimseyi dinlemeyin sadece sakin olun ve bilgileri dogru sekilde anlayin almanya bilgisizce davranan insanlari istemiyor anlasilan bu cocuk uzerinden basvuruda istenilen belgeri yayinlayacagim eskisiyle hemen hemn ayni fakat bir kac madde de degisiklik yapmislar sadece birazda olsa isinize yarar diye dusundum

omerumutesen 20.05.2012 02:23:47

1.      [  ]  Müracaat şahsen yapılmak zorunda
2.      [  ]  ÖNEMLİ : Evraklar, mail gönderimindeki sıraya göre sunulmalıdır
3.      [  ]  10 yıldan eski olmayan en az 12 ay geçerli Pasaport
Pasaportta vize basılması için VİZELER sayfalarında en az 2 boş sayfa olması gerekiyor.

4.      [  ]  3 adet Biometrik vesikalık resim
Resmin özelliği;
* Son 6 ayda çekilip en son görünüşü yansıtmalı
* 45 X 35 mm ebatlarında olmalı.
* Kenarları çerçevesiz olması gerekmekte
* Yüzü önden yansıtmalı, başınız açık ve gözlerin tümü gözükmeli

5.      [  ]  Eğer Çocuk var ise Başvuru formundaki çocuklar kısmı eksiksiz olarak doldurulmalı
Çocuklar Türkiyede kalsalar dahi eksiksiz olarak doldurulmalı.

6.      [  ]  Var ise eski Pasaportlar sunulmalı
7.      [  ]  2 adet İkamet Müsadesi vize başvuru formu
Almanca olarak eksikiz, okunaklı bir biçimde doldurulmuş ve başvuru sahibinin kendi elyazısı ile imzalanmış 2 adet Ikamet Müsadesi Başvuru Formu. Forma başvurunuzdan önce vize bölümünün girişinden ücretsiz veya www.almanya.org.tr veya www.iks.com sayfasından ulaşabilirsiniz.

8.      [  ]  Başvurana ait Vukuatli Toplu Nufüs Kayıt Örneği aslı ve 2 fotokopisi + Tercümesi aslı ve 2 fotokopi
Tam Tekmil Toplu Nüfus Kayıt örneğinin Yeminli Tercümandan Amancaya tercümesi aslı ve 2 fotokopisi.
(Nüfus Müdürlüğünden temin edebilirsiniz)

9.      [  ]  Tüm çocuklara ait ayrı ayrı, İkamet belgeleri aslı ve iki fotokopisi
Yeminli Tercümandan Amancaya tercümesi aslı ve 2 fotokopisi.

10.     [  ]  Vize İşlem ücreti, 60 Euro
Euro ve tam olarak getirilmesi gerekmektedir

11.     [  ]  AB vatandaşı kişinin kimlik veya pasaport fotokopisi
12.     [  ]  AB vatandaşı kişiye yakınlık derecesini gösterir belgenin fotokopisi
Eş için : uluslararası Evlilik cüzdanı veya uluslararası Evlenme kayıt örneği
Çocuklar için : Doğum Kayıt Örneği

Uyarı :
Lütfen randevu saatinizden 15 dk önce konsolosluga geliniz.
Vize gişesine başvurmadan vize bölümü iç avlusunda bulunan UPS Servisine müracaat ediniz ve pasaportunuzun iadesi ile ilgili tüm bilgileri oradan ediniz, UPS hizmet bedeli 20 TL ve nakit ödenmek zorundadır.
Başvuruya gittiğinizde yanınızda büyük çanta, bilgisayar gibi eşyalar getirmeyiniz, bunları emanet edebileceğiniz bir yer bulunmamaktadır. Cep telefonunuz kapalı konumda olması gerekmektedir.
Size belirtmiş olduğumuz tüm genel evrakları eksiksiz olarak yanınızda getirmeniz gerekir ancak başvuruya gittiğinizde gişedeki konsolosluk görevlisi özel durumlardan dolayı ek evrak talebinde bulunabilir.
Başvuru formuna başvurunuzdan önce vize bölümünün girişinden ücretsiz veya www.istanbul.diplo.de veya www.iks.com sayfasından ulaşabilirsiniz. Randevudan önce form mutlaka doldurulmuş ve imzalanmış olmalı.
Vizeyi teslim aldığınızda vize üstündeki bilgilerin, özellikle vizenin geçerlilik tarihleri ve ad - soyad bilgilerin doğruluğunu hemen kontrol ediniz. şayet hatalar mevcut ise, derhal vize bölümüne başvurmalısınız.

Bis Zum Ende 20.05.2012 14:55:24

Alıntı yapılan: omerumutesen - Mayıs 20, 2012, 02:16:04 ÖÖ
Arkadaslar yaklasik 7aydir aramadigim yolu kalmadi dogumdan once esimin yaninda olup olamayacagim hakkinda simdi gun geldi  22 mayis gunu randevum var ve basvuruyu yaptiktan sonra ne oluyor ne bitiyor diye hepinizi bilgilendirecegim bu karmasanin icinde kalan tum arkadaslarima Allah koyalik versin ve burada ufuk arkadasima cok tesekkur ediyorum inanin ki olaylara ve anlattiklariniza en realist ve dogru cevaplari veren arkadaslarin en basinda geliyor... Benim verecegim bilgiler her arkadasimin isine yarayacak bir sey olmasa bile yardiimci olabilecegim arkadaslarin cok isine yarayacaktir o yuzden hepinize bol bol sans diliyorum bebegimin gelmesine 20 gunden biraz fazla var yetisebilirmiyim vizem cikarmi bilmiyorum ama boyle duruma dusunce her bilen bilmeyen kafasina gore yorum yapiyor kimseyi dinlemeyin sadece sakin olun ve bilgileri dogru sekilde anlayin almanya bilgisizce davranan insanlari istemiyor anlasilan bu cocuk uzerinden basvuruda istenilen belgeri yayinlayacagim eskisiyle hemen hemn ayni fakat bir kac madde de degisiklik yapmislar sadece birazda olsa isinize yarar diye dusundum
Umarım yetişirsin kardeşim Allah yardımcın olsun okey:)

omerumutesen 21.05.2012 21:18:01

ALLAH razı olsun benım ıcın bolbol dua edın benım ıcın .....

Bis Zum Ende 22.05.2012 12:42:21

Alıntı yapılan: omerumutesen - Mayıs 21, 2012, 09:18:01 ÖS
Allah razı olsun benım ıcın bolbol dua edın benım ıcın .....
Sende bizim için et.

CiyaEzIM 22.05.2012 14:28:43

Sonuç nedir? Ne soruyorlar? Ne istiyorlar? Ne diyorlar?

omerumutesen 25.05.2012 12:11:20

Arkadaslar 22.05.2012 gunu basvurumu yaptım sıze onerım kendınızı konsolosluga gıdıpte sıkıntıya sokmaya calısmayın cok rahat olun konsoloslukta ne kadar tedırgın gorunursenız o kadar uzerınıze baskı kuruyorlar soyledıklerıne onlardan daha kıbar bır sekılde ama bılınclı bır sekılde cevaplar verdıkce onlar sızınle normal konusmaya calsııyor o yuzden konsoloslugu sakın kendınıze sıkıntı etmeyın hersey cok guzeldı bence sımdı sadece esımının dogumu olmadan vızem cıkıp oraya yetısebılecekmıyım dıye dusunup duruyorum ALLAHım hepımıze yardımcı olsun

omerumutesen 26.05.2012 19:15:23

sonuc daha bellı degıl beklıyorum esım yabancılar polısıne onlar cagırmadan once gıttı sordu  esımın evrakları gelene kadar bende gereklı evrakları hazırlayım dedı cocuk uzerınden aıle bırlesımı yaptı dedı onlar boyle bırseyın oldugundan bı haberler ve dedıklerı sey evraklar sadece burada dogrulugu kontrol edılıyor eger kı dogrulugu kanıtlandıgında esının basvurdugu konsolosluk gorusmede onay verdıyse buradan otomasyon programı ıle verdıgımız bızım onayımızla zaten konsoloslugunda olan pasaportuna vızesı yapıstırılıp ona kargolanıyor demıs bızım gorevımız esın buraya geldıgınde onun buradakı oturma musadesını uzatmak ve onunla buradayken yapılması gerekn ıslemlerı halletmek dıye soylemısler  bunu da sızınle paylasayım dedım  onumuzdekı pazartesı uzatmalı paskalya tatılı mı ne varmıs onlar buyuk ıhtımalle carsambaya kadar oradan ararlar esımı sımdı bende dort gozle ne olacagını beklıyorum olan bıten herseyı yazacagım sıze belkı baska arkadaslara da yardımı dokunur

omerumutesen 07.06.2012 13:20:54

ya arkadaslar yabancılar dairesinde gorusme bitti sonuc gönderilmiş ıstanbula ama 11 gun oldu hala konsolosluktan haber gelmedı telefonları mesgul maıl yazdım 4 gun once cevap yok hala ne zaman gonderırler bu pasaportu kafayı yıyıcem doguma 5 gun kaldı yetısmeye cabaladıkca daha cok sorun cıkıyor bır bılgı alabılecegım yerı bılen kımse varsa  soylerse cok sevınırım

pesipembe 17.06.2012 15:08:50

Ömer kardeş var mı bi gelişme?

Sayfa: [ 1 ]