slm almancax üyeleri vize süresince bu siteden bir çok konuda yararlandım ve sonunda bu gün vizem geldi ve sizide bilgilendirmek istedim serüvenim şu şekilde ben 2010 yılında alman vatandaşı bir türkle evlilik yaptım ve 1 yıl sonra bir çocuğumuz oldu bu süre içinde eşim bi müddet almanyada bir müddet türkiyede yanımda yaşadı bizim düşüncemiz türkiyede yaşamaktı ama çocuk olduktan sonra onun geleceği için almanyayı tercih ettik neyse fazla uzatmayım bizim düşüncemiz eş üzerinden aile birleşimi yapmaktı ama kayseride düzenlenen bir meine neue heimat yani yeni vatanım ön uyum projesi altında gerçekleşen bir seminere katıldım orada seminer veren hanfendiye bi kaç konuda danışırken çocuğum olduğunu söyleyince neden çocuk üzerinden başvuru yapmıyorsun daha kolay ve sorunsuz bir süresi var dil ev yada herhangi bişi istemiyorlar dedi bende bunu duyunca mantıklı geldi ve hemen nisanın 17 sine randevü aldım randevuda istenilen belgeler standart forumda arkadaşlarında paylaştığı belgeler dil yada ev iş istemediler sonra belgeleri hazırladım ve ankaraya gittim sıramı bekledim ve 1 nolu bayanla görüşmeye girdim bana a1 belgemi sordu cevap olarak çocuğuma aile birleşimi yapıyorum dedim ve ha tamam o zaman dedi senin işin hemen sonuçlanır onun prosödürü biraz daha kolay dedi bende sevi,ndim tabiki daha sonra kağıtları kontrol etti bekle biz seni çağracaz dedi 15 dk sonra çağırdılar ve gidebileceğimi söylediler biz sana pasaportu gönderecez dediler geldim kayseriye aradan 2 hafta geçti eşim yabancılar şubesine gitti oradaki memur fax olarak kağıtların geldiğini aa asıllarının gelmediği söylemişler asılları geldiğinde mektup gönderecez demişler 2 hafta kadar sonra eve mektup gelmiş ve eksiğimizin olmadığını yalnız bir ev kiralamamızı istediler bunun nedeni eşim ailesinin yanında kalıyodu ve ev 90 metrekare ve evde 6 kişi kayıtlı olduğundan dolayı yerin yetersiz olmasıydı eşim bi ev buldu oturulan bi ev ve içinden 2 odasını kiraladık bizden istenilen metrekare 24 tü 12 şer metrekare kağıta öle yazıomuş çocuk için istemediler daha sonra kira söleşmesi falan ve onların verdiği bi kağıdı doldurarak tekrar yabancılar şubesine teslim etti aradan 2 gün geçti ve eşim ailesimin ona bir bilet hediye ettiğini ve tr ye gideceğini söyledi tekrar çağracakmısınız beni yada herhangi bir belge isteyecekmisiniz diye onlarda demişler hayır gidebilirsin sen gitmeden sonuçlanır işlemleriniz demiş ordaki memur daha sonra eşim işi garantiye almak için 2 gün sonra tekrar gitti biz ankaraya bilgiyi gönderdik onlar yanıtlayacaklar pasaportunu gönderecekler demişler bu gün 7. gün araya tatiller falanda girdi tabi hafta sonu ve almanların adını bilmedğim bir tatili dün gece ups ten msj geldi pasaportunuz konsolosluktan teslim alınmıştır die sabah saat 9 da pasaportum geldi korkarak açtım ama açtığımda 90 günlük bir vize gördüm çok mutluyum vize bekleyen arkadaşlar ve bu yola çıkacak arkadaşlara demem şu kağıtlarınızı eksiksiz ve doğru bir şekilde ve yalansız yanlışsız verirseniz korkacak bişi yok ben bundan önce 2 sefer turistik vize başvurusu yapmıştım ama oda bi sorun olmadı bi sayfasında red var karşısında vizem vurulu

yani korkacak bişi yok Allah hapinize yardımcı olsun inşAllah eşinize çocuğunuza kavuşurusunuz tez zamanda Allaha emanet olun... selamın aleyküm