ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Almanya'da boşandıktan sonra oturum uzatma kriterleri

Sayfa: [ 1 ]

chico07 12.06.2012 16:07:01

Merhaba arkadaşlar, herkese selamlar!   Sizlerden birkaç önemli konuda bilgi almak istiyorum!

eylül 2010 da, alman vatandaşı eski eşimle TC de evlendik ve kasım 2010 da almanyaya geldim (Wilhelmshaven) anlaşamadık ve 14 mart 2012 de Almanya'da boşandık ve hemen ertesi gün 15 mart ta TC ye döndüm ( yani oturum uzatabilmek için gerekli olan 2 sene beraber yaşama kriterine uymuyorum )  dönmeden önce yabancılar şubesinde bana boşanma tarihinden sonra almanyaya 6 ay giriş çıkış yapabileceğim söylendi yani oturumumun bitiş tarihi 15 eylül mü? oysa eAT aufenthalttıtel kartımda yazan 09 11 2012 tarihi?  Bu süreçte 2 ay önce Antalyada alman bir bayanla tanıştım anlayacağınız gibi Almanyaya dönmek istiyorum, kendisi Mannheim da yaşıyor ve beraber yaşamamızı istiyor, yeni tanışdığımız için ben hemen evliliğe sıcak bakmıyorum zaten burda boşanma tanıma ve tenfiz davası devam ediyor ve avukatım eylül gibi sonuçlancanı söylüyor, benim asıl öğrenmek istediğim oturumumu uzatabilmem için kız arkadaşım bana yardımcı olabilirmi? mesela nişanlıyız dersek? kendisi yalnız yaşıyor ve 5 yaşında bir çocugu var çocuk beni çok seviyor buda olumlu etkilermi?  Diğer önemli bir konu ise, Temmuz gibi ziyaretine gitmek istiyorum ve havaalanında passkontrol den biraz çekiniyorum, nedeni ise geçen sene  çektiğim 3000 euro luk bir kredi ayrıca bir handy vertrag var haliyle döndüğümden beri 3 aydır ödeyemedim hmm bu arada sonradan eski evime mektub gelmiş bende hatırlamıyorum ama kırmızıda geçmişim :) 220 euro ceza ve probezeit oldugu için 6 ay ehliyetimi vermem gerekiyomuş,  passkontrol de bunlar sorun teşkil edermi?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler, saygılar

Jeynes 12.06.2012 17:49:46

Allah kurtarsin

Bis Zum Ende 12.06.2012 17:57:26

...

Bayern01 12.06.2012 21:13:33

Son derece karmasik ve zor bir durum....Pasaport kontrolune gelirsen geldigin gibi buyuk ihtimalle ceza alir bu süreyi cektikten sonra sinir disi edilir ve bir daha ulkeye giremezsin haciz gibi konularda hükemetin tavri belli zeten sizin gibi adamlarin yüzünden prosödürler agirlastiriyor hic tasvip etmiyorum yazik !!!!!!!

Reyya 12.06.2012 21:46:16

:)  ooo bayağı karışık. iki yılı doldurmadan ayrılık olduğu için sizin hayal ettiğiniz şeyler gerçekleşmezki. hatta evlilik süreci 3 yıldır diye biliyorum. 2 yıl mecburi ama iki yıldan sonrada yani 3 yılı doldurmadanda  boşanma olduğunda, şayet kendini idare edebilecek kadar(devlet yardımı olmadan) para kazanıyorsan büyük ihtimal kalabiliyorsun, ama çalışmıyorsan ve devletten yardım alıyorsan yine sınır dışı ediliyorsun diye biliyorum. yani garantili olarak oturum alınabilmesi için, 3 yıl evlilik sürecinin geçmesi lazım. ama siz daha iki yılı doldurmadan ayrıldığınız için birde üstüne birsürü borçlar var ise, oturum almanız çok zor. birde sözünü ettiğiniz alman bayanla evlilik olayı da olmayacak. çocuğu sizi seviyormuş sevmiyormuş bu oturum almanız için neden olamazki. :) birde boşandıktan sonraki bir yıl içinde zaten tekrar evlilik yapamıyorsunuz diye biliyorum. zaten sizde evlilik yapmayacağınıza göre, oturum almanız imkansız diyorum bende.

chico07 13.06.2012 18:18:43

yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar ( bis zum ende nick li arkadaş hariç ) dediğiniz gibi harbiden benim durum çok karışık  :-\    bayern01 sizin gibi adamların yüzünden prosedürler ağırlaşıyor demişsin de ben o adamlardan değilim kardeş emin ol  :) geçen sene ihtiyactan  çektiğimiz kredi sonuçta haliyle ayrılıp döndüğüm için 3 aydır ödeyememedim neyse,   herşeyi tüm ayrıntısıyla yazdımki net anlaşılayım,  yani 3 ay ödenmediği zaman hacizemi giriyo almanyada hemen? vAllahi  dediğiniz gibi benim oturumu uzatmam imkansız heralde..

Peki arkadaşlar bu  eAT kartı ile oturum bitmeden ( eylül 15 den önce ) diğer schengen ülkelerine TC den direk vizesiz uçabiliyoruz demi?

Herkese Selamlar!

Bayern01 13.06.2012 20:18:13

Alıntı yapılan: chico07 - Haziran 13, 2012, 06:18:43 ÖS
yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar ( bis zum ende nick li arkadaş hariç ) dediğiniz gibi harbiden benim durum çok karışık  :-\    bayern01 sizin gibi adamların yüzünden prosedürler ağırlaşıyor demişsin de ben o adamlardan değilim kardeş emin ol  :) geçen sene ihtiyactan  çektiğimiz kredi sonuçta haliyle ayrılıp döndüğüm için 3 aydır ödeyememedim neyse,   herşeyi tüm ayrıntısıyla yazdımki net anlaşılayım,  yani 3 ay ödenmediği zaman hacizemi giriyo Almanya'da hemen? vAllahi  dediğiniz gibi benim oturumu uzatmam imkansız heralde..

Peki arkadaşlar bu  eAT kartı ile oturum bitmeden ( eylül 15 den önce ) diğer schengen ülkelerine TC den direk vizesiz uçabiliyoruz demi?

Herkese Selamlar!
Evet mumkun istediginiz schengen ulkelerine ucarsiniz yalniz göcmen oldunuz icin adiniza cikarilmis bir haciz var ve siz ulkede degilseniz butun sinir güvenligine sizin sicil kayitlarniz gider ve gireceginiz ilk ulkede sinir polisleri passinizi alir almaz  sizi sinir disi etmekten inanin mutluluk duyacaktir........

Baybars 13.06.2012 20:59:44

Alıntı yapılan: chico07 - Haziran 12, 2012, 04:07:01 ÖS
Merhaba arkadaşlar, herkese selamlar!   Sizlerden birkaç önemli konuda bilgi almak istiyorum!

eylül 2010 da, alman vatandaşı eski eşimle TC de evlendik ve kasım 2010 da almanyaya geldim (Wilhelmshaven) anlaşamadık ve 14 mart 2012 de Almanya'da boşandık ve hemen ertesi gün 15 mart ta TC ye döndüm ( yani oturum uzatabilmek için gerekli olan 2 sene beraber yaşama kriterine uymuyorum )  dönmeden önce yabancılar şubesinde bana boşanma tarihinden sonra almanyaya 6 ay giriş çıkış yapabileceğim söylendi yani oturumumun bitiş tarihi 15 eylül mü? oysa eAT aufenthalttıtel kartımda yazan 09 11 2012 tarihi?  Bu süreçte 2 ay önce Antalyada alman bir bayanla tanıştım anlayacağınız gibi Almanyaya dönmek istiyorum, kendisi Mannheim da yaşıyor ve beraber yaşamamızı istiyor, yeni tanışdığımız için ben hemen evliliğe sıcak bakmıyorum zaten burda boşanma tanıma ve tenfiz davası devam ediyor ve avukatım eylül gibi sonuçlancanı söylüyor, benim asıl öğrenmek istediğim oturumumu uzatabilmem için kız arkadaşım bana yardımcı olabilirmi? mesela nişanlıyız dersek? kendisi yalnız yaşıyor ve 5 yaşında bir çocugu var çocuk beni çok seviyor buda olumlu etkilermi?  Diğer önemli bir konu ise, Temmuz gibi ziyaretine gitmek istiyorum ve havaalanında passkontrol den biraz çekiniyorum, nedeni ise geçen sene  çektiğim 3000 euro luk bir kredi ayrıca bir handy vertrag var haliyle döndüğümden beri 3 aydır ödeyemedim hmm bu arada sonradan eski evime mektub gelmiş bende hatırlamıyorum ama kırmızıda geçmişim :) 220 euro ceza ve probezeit oldugu için 6 ay ehliyetimi vermem gerekiyomuş,  passkontrol de bunlar sorun teşkil edermi?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler, saygılar

..Eski esinizle yani hali hazirda bosanma isleminiz süren esinizle evli oldgunuz nedeniyle oturumunuzu aldiniz, oturum kasim ayininin 9'unda bitiyorsa oturumunuz o süreye kadar gecerli. diyelim siz almanyaya geldiniz, bu oturumu eski esinizle beraber oldugnuz sürece uzatabilirisniz..yani aksi hallerde yeni kiz arkadasinizla yada onun cocugunu  sizi cok sevmesiyle herhangi bir yasa islemez..yani yasalar duygulara felan bakmaz.. yazili kurallara göre calisir.. oturum size evli odlgunuz icin veilmis.. bu evliligi sürdürecekseniz oturum uzar.. bu durumda her ne sekilde olursa olsun oturumunuz kasim ayinda bitiyor..

.. bunun yaninda borclariniza gelince, Devlet sahislar veya özel kurumlar arasindaki Borclari takip etmez, yani sizin herhangi bir telefonla yada bankayla yaptiginiz para meselerinin Takipcisi degidlir devlet.. bu ne demek devlet kendine ait olmayan bir borcdan dolayi bir sahis icin yakalama karari cikarmaz yada sinirda herhangi bir islem yapmaz..bu Avukat bilgileridir..

- ama su olur.. diyelim bir özel kisi yada kuruma banka veya satis yapan bir yere BORCUNUZ var.. bu borcu ödemeniz icin size 1.Mahnung yani hatirlatma gönderilir, diyelim yine ödemediniz yaklasik 2 hafta sonra 2. Mahnung ikinci hatirlatma gönderilir..yine ödemediniz.. bir 2 hafta sonra daha Borcu takip icin bir INKASSO sirketi devr alir isi.. size yazi yazar 2 defa buda 1 ay sürer.. ondan sonra borc AVUKATA gider Avukat yazi yazar bu yazismada ortalama 1 ay sürer.. bunada cevap vermediyseniz AVUKAT BORCU mahkemeye tasir.. MAhkeme size yazi yazar hakkinizda basvuru olmus 15 gün icinde ititraz etme kendinizi savunma hakkiniz var diye.. eger bunada cevap vermesseniz.. MAHKEME BORC'un tahsili icin yazi cikarir ve SCHUFA'ya kaydiniz düser, AVUKAT bu yaziyi oturdugunuz sehirdeki GERICHTSVOLLZIEHER'e yani haciz hakimine gönderir..haciz hakimi size yazi yazar borcu ödeyin diye, cevap vermezseniz evinize gelir ne esyaniz va alabilirmiyim diye.. eger alamazsa ödeyecek durumunuz yoksa sizden EIDESSTATTLiCHE ERKLÄRUNG ister yani mal varligi beyani, iste bu mal varligi beyanini vermek istemezseniz o noktada devlet polis zoruyla getirtir mal varligi beyanini aldirtir.. yani devletin POLiSle yapacagi tek islem bu..

- ha devlet neyi takip eder, kendi borcunu bunun icinde sinirada haber verir kaydada gecer bunlar nedir.. TRAFiK CEZASI, NAFAKA BORCU, MAHKEME BORCU, FiNANZAMTa BORC devlet bu paralari takip eder.. devlet özel kisi veya kurumlarin PARA, BORC takipcisi degidir.. yani ALACAKLI'nin borcu icin bir arama karari cikartilmaz..

Bayern01 14.06.2012 01:45:21

Zaten kendisinin trafik czasi ile sorunu varmis ceza yemis ehliyeti birakmasi lazim diye yani özel degil kamu ile sorunu var bu da direktmen kendisi icin bir sorun teskil ediyor devletle sorun yasayan göcmenlerin bu tip durumlarda alman makamlarinin tavri bellidir,,

chico07 16.06.2012 00:20:06

öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler Baybars ve Bayern01, benim korkumda zaten o trafik cezası,  vAllahi temmuz gibi kız arkadaşımı ziyaret etmeyi düşünüyorum, mantıklı düşününce kasım'a  kadar oturumu olan birini passkontrol de geri gönderceklerini düşünmüyorum??? zaten bu trafik cezası borç vs sorulursa söylüyeceğim dürüstçe ziyarete ve bu işleri halletmeye geldiğim?

bir sorum daha olcak arkadaşlar, şirket sahibi durumu çok iyi alman vatandaşı bir akrabam var ( anne tarafından soyadımız aynı değil )  acaba oturumu uzatabilmemde kendisinin yardımı olabilirmi? yüksek konumda bir iş sözleşmesi veya bana kefil yada sponsor olursa?

Baybars 16.06.2012 01:42:58

Alıntı yapılan: chico07 - Haziran 16, 2012, 12:20:06 ÖÖ
öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler Baybars ve Bayern01, benim korkumda zaten o trafik cezası,  vAllahi temmuz gibi kız arkadaşımı ziyaret etmeyi düşünüyorum, mantıklı düşününce kasım'a  kadar oturumu olan birini passkontrol de geri gönderceklerini düşünmüyorum??? zaten bu trafik cezası borç vs sorulursa söylüyeceğim dürüstçe ziyarete ve bu işleri halletmeye geldiğim?

bir sorum daha olcak arkadaşlar, şirket sahibi durumu çok iyi alman vatandaşı bir akrabam var ( anne tarafından soyadımız aynı değil )  acaba oturumu uzatabilmemde kendisinin yardımı olabilirmi? yüksek konumda bir iş sözleşmesi veya bana kefil yada sponsor olursa?

Su andaki oturumun sadece evli oldugunuz esinizle beraberliginiz sürerse uzar, aksi hic bir durumda uzamaz..

Trafik cezasinida sorarlarsa ödersiniz hepsi bu..

jett 17.06.2012 12:17:45

SELAM ARKADAşLAR ben  6 ay  önce  vize  müracatımı  yaptım bana  red  geldi  redin  sebebi  çapraz  sorularda.bazı benzerlikler olmadıgından  dolayı. ve  itiraz  ettim.eşim alman şimdi  berlin mahkemesi  bakıyor  davaya  avukat  tuttum  almanyada avukat  bana  bir  hafta  şengen vizesi  alıyor  7.12  mahkeme  var.  mahkemeye  katılmam  icin  sizden yardım istiyorum arkadaşlar sizce  bu  şengen  vizesi  dogru olabilirmi mahkemeye  katılayımı  yoksa  avukatımı  mahkemeye  girsinmi  bu konuda  yardımcı olursanız  sevinirim  teşekürler

Bayern01 19.06.2012 17:26:55

Zaten avukat tutmussunuz vekaleten sizin yerinize o girer avukatiniz size neden almanyaya cagiriyor onu bir sorun eger hakim sizi görmek isterse o zaman ayri tabikide gidin eger böyle bise yoksa avukatiniz bu konuyu cözecektir............

enigman 19.02.2014 13:28:14

ilk soruyu soran arkadasin sorusuna ek olarak:

evlilik yoluyla alinan aile birlesimi vizesi bosanmanin gerceklesmesinden kac ay sonra iptal ediliyor? gecersiz oluyor?

bu süre zarfinda giris cikis yapiliyor mu?

bu vize elinden alindiktan sonra baska yoldan farkli vizelere basvurma hakkin var mi? örnegin turist yada is yeri acma vs .

yada bir baska hanimla evlenme yoluyla aile birlesimi vizesi...

bu vizenin iptali sonucu almanyaya giris yasagi verilir mi? schengen ülkelerinde böyle bir ortam bilgilendirme var mi?

türkiyede devlet memuru olsak, hizmet pasaportuyla gelebilir miyiz ? tickoff:)

fuk_18 23.02.2014 15:32:35

bunların cevaplarını sana verdık dıye hatırlıyorum hem özelden hemde actıgın konuda

Alıntı yapılan: enigman - Şubat 19, 2014, 01:28:14 ÖS
ilk soruyu soran arkadasin sorusuna ek olarak:

evlilik yoluyla alinan aile birlesimi vizesi bosanmanin gerceklesmesinden kac ay sonra iptal ediliyor? gecersiz oluyor?

bu süre zarfinda giris cikis yapiliyor mu?

bu vize elinden alindiktan sonra baska yoldan farkli vizelere basvurma hakkin var mi? örnegin turist yada is yeri acma vs .

yada bir baska hanimla evlenme yoluyla aile birlesimi vizesi...

bu vizenin iptali sonucu almanyaya giris yasagi verilir mi? schengen ülkelerinde böyle bir ortam bilgilendirme var mi?

Türkiyede devlet memuru olsak, hizmet pasaportuyla gelebilir miyiz ? tickoff:)

Sayfa: [ 1 ]