ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Karışık bir konu !!!

Sayfa: [ 1 ]

drahmin 13.06.2012 23:27:11

Merhaba bir konu hakkında bilginize ihtiyacım var.
Nişanlım ve ben şu anda türk vatandaşıyız. Ama o doğduğundan beri Almanyada ikamet ediyor. Almanyadaki haklarının ölmemesi için alman vatandaşlığına başvurdu ve onaylandı. 2014 e kadar Türk vatandaşlığından çıkabileceğini ve Alman vatandaşı olabileceğini söyleyen bir yazı gelmiş. Asıl olay şu;kahı

Bir kaç ay sonra düğün yapıcaz Türkiyede ve haliyle nikah yapmamız gerekiyor. Ha bu arada Türkiyede yaşayacağız.
Sorularım:

1- Sizce nişanlım Alman vatandaşı olduktan sonramı resmi nikah yapalım?
2- Bu süreçte Türkiyede resmi nikah yapsak Alman vatandaşlığı başvurusu sırasında sıkıntı olurmu? Yani başvurusunu iptal ederlermi?
3- Alman vatandaşı olduğunda nikah yapsak Türkiyedemi yoksa Almanyadamı yapalım resmi nikahı?

Bu konularda beni bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler.

Baybars 13.06.2012 23:36:21

Alıntı yapılan: drahmin - Haziran 13, 2012, 11:27:11 ÖS
Merhaba bir konu hakkında bilginize ihtiyacım var.
Nişanlım ve ben şu anda türk vatandaşıyız. Ama o doğduğundan beri Almanya'da ikamet ediyor. Almanya'daki haklarının ölmemesi için alman vatandaşlığına başvurdu ve onaylandı. 2014 e kadar Türk vatandaşlığından çıkabileceğini ve Alman vatandaşı olabileceğini söyleyen bir yazı gelmiş. Asıl olay şu;kahı

Bir kaç ay sonra düğün yapıcaz Türkiyede ve haliyle nikah yapmamız gerekiyor. Ha bu arada Türkiyede yaşayacağız.
Sorularım:

1- Sizce nişanlım Alman vatandaşı olduktan sonramı resmi nikah yapalım?
2- Bu süreçte Türkiyede resmi nikah yapsak Alman vatandaşlığı başvurusu sırasında sıkıntı olurmu? Yani başvurusunu iptal ederlermi?
3- Alman vatandaşı olduğunda nikah yapsak Türkiyedemi yoksa Almanya'damı yapalım resmi nikahı?

Bu konularda beni bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler.

mrb.lar,

1 - Alman vatandasi olduktan sonra resmi nikahi yapip evlenirseniz bircok kolayliginiz var.. sizden vize basvurusunda Maas ve Ev icin belge istemeyeceklerdir, istisnai durumlarda isteseler bile vizenize bunun olumsuz yönde etkisi olmayacaktir.. cünkü yasada Alman vatandasi ile evli olan yabancilar kolayliklar saglanir seklinde bir ibare var..

2 - Almanya size vatandasligi verecegim dedikten sonra, herhangi bir durum bunu etkilemez, yani Alman vatandasi olmadan evlenseniz bunun alman vtaandasligina olumsuz yönde bir etkisi ollmaz..

3 - Alman vatandasi olduktan sonra, türkiyede yada almanyada evlilik yapmanin cokta farki yok, artik o size kalmis..

drahmin 13.06.2012 23:45:09

Çok teşekkür ederim.

Peki Alman vatandaşı olduktan sonra, tekrar Türkiyede Türk vatandaşlığına başvuru yapılabiliyormuş kulaktan dolma bir bilgiye sahibim.
Bide duyduğum eşim alman vatandaşı olacağı için her sene Türkiyede belli bir para ödemem gerekiyormu ? Sanırım ikametgah bedeli gibi bişeydi?

Baybars 13.06.2012 23:47:17

Alıntı yapılan: drahmin - Haziran 13, 2012, 11:45:09 ÖS
Çok teşekkür ederim.

Peki Alman vatandaşı olduktan sonra, tekrar Türkiyede Türk vatandaşlığına başvuru yapılabiliyormuş kulaktan dolma bir bilgiye sahibim.
Bide duyduğum eşim alman vatandaşı olacağı için her sene Türkiyede belli bir para ödemem gerekiyormu ? Sanırım ikametgah bedeli gibi bişeydi?

Alman vatandasi olduktan sonra esiniz türk vatandasligina basvurursa ve bir sekilde tekrar türk vatandasi olursa, Alman Devleti bunu haber alirsa esinizi alman vatandasligindan cikarir. simdi siz karar verin bu kulaktan dolma bilgi ne kadar faydali :)

esiniz alman vatandasi oldugu icin siz neden, yani hangi baslik altinda Türkiyeye para ödeyeceksiniz?

drahmin 13.06.2012 23:51:45

Bilmiyorum işte internette araştırma yaparken okuduğum bir yazıydı.

Yani kısaca diyorsunuzki, Eşiniz alman vatandaşı olsun, sonra siz nikahınızı yapın hiçbir şekilde sıkıntı yaşamadan hayatınıza devam edersiniz ve bu şekilde yaparsanız vize alırkende rahat edersiniz. Doğrumu anladım ?

Baybars 13.06.2012 23:59:44

Alıntı yapılan: drahmin - Haziran 13, 2012, 11:51:45 ÖS
Bilmiyorum işte internette araştırma yaparken okuduğum bir yazıydı.

Yani kısaca diyorsunuzki, Eşiniz alman vatandaşı olsun, sonra siz nikahınızı yapın hiçbir şekilde sıkıntı yaşamadan hayatınıza devam edersiniz ve bu şekilde yaparsanız vize alırkende rahat edersiniz. Doğrumu anladım ?

aynen yazdiginiz gibi, tabi karar verecek olan sizsiniz.. yani diger türlüde yapsaniz isiniz olmaz anlamina gelmiyor, ama prosedürü agirlastiriyorlar hepsi bu..

ckokler 14.06.2012 00:16:53

Alıntı yapılan: drahmin - Haziran 13, 2012, 11:45:09 ÖS
Çok teşekkür ederim.

Baybars'in dedigi gibi, duyumunuz esinizi Alman vatandasligindan eder. Ancak TC vatandasligindan izinle cikan kisiler, mavi kart alma hakkina sahipler. Mavi Kart; esinize secme ve secilme hakki disinda, TC vatandasigi butün diger ile ayni haklara sahip olmasini saglayacaktir. Internette konu ile ilgili detayli bilgiler bulabilirsiniz.

drahmin 14.06.2012 00:32:38

Peki nikahtan sonraki soyadı mevzusu nasıl olucak ? Yada kimliklerdeki evli veya bekar ibareleri ? Çocuklarımız olduğunda onların kimlikleri ile ilgili durumlar ?

Baybars 14.06.2012 11:25:47

Alıntı yapılan: drahmin - Haziran 14, 2012, 12:32:38 ÖÖ
Peki nikahtan sonraki soyadı mevzusu nasıl olucak ? Yada kimliklerdeki evli veya bekar ibareleri ? Çocuklarımız olduğunda onların kimlikleri ile ilgili durumlar ?

onlarin bir önemi yok, Almanyada Standesamt'a ( Nüfus Müdürlügüne gidip degistireceksiniz hepsi bu.. yani siz evlendikten sonram isim degismis degismemis memur buna bakmaz..

drahmin 14.06.2012 16:51:56

teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

drahmin 15.06.2012 15:42:37

Bir sorum daha olcak;

şu anda alman vatandaşlığı onaylandı nişanlımın, tam vatandaş olabilmesi için Türk vatandaşlığından çıkması gerekiyor. Yukarıdada söylediğim gibi 2014 e kadar süre verdiler. Bu süreçte Türkiyede nikah yapıp soyadını değiştirip ondan sonra vatandaşlıktan çıksa, ve bunu Almanyaya gerekli evraklarla bildirse Alman vatandaşlığı tam onaylanmadan önce yeni kimliğinde benim soyadım görünürmü?

Bu işlem için gerekli evraklar nelerdir ?

Baybars 15.06.2012 16:10:42

Alıntı yapılan: drahmin - Haziran 15, 2012, 03:42:37 ÖS
Bir sorum daha olcak;

şu anda alman vatandaşlığı onaylandı nişanlımın, tam vatandaş olabilmesi için Türk vatandaşlığından çıkması gerekiyor. Yukarıdada söylediğim gibi 2014 e kadar süre verdiler. Bu süreçte Türkiyede nikah yapıp soyadını değiştirip ondan sonra vatandaşlıktan çıksa, ve bunu Almanyaya gerekli evraklarla bildirse Alman vatandaşlığı tam onaylanmadan önce yeni kimliğinde benim soyadım görünürmü?

Bu işlem için gerekli evraklar nelerdir ?

bakin sanirim prosedür konusunda kafaniz karisik.. sizin neyi ne zaman yapacaginiz bir önemi yok, önemli olan tek sey herseyin resmi ve dogru olmasi.. yani siz isimde degistirseniz evlendikten sonra evlendikten sonra vatandasligida gecse esiniz.. bu bahsettiklerinizin hepsi resmi bir islem.. yani siz kagitlarla herseyi yapiyorsunuz ve her adiminiz Alman devletinde kayitli olacagi gibi, türk makamlarinda da kayitli olacak.. bu kadarda prosedürün icinde kaybolmayin, kendinizi yormayin..  Ayrica esinizin kimliginde sizin isminizin görünmesi isin en basit yönü.. bunu daha öncede yazmistim..

Sayfa: [ 1 ]