ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: almanya aile birleşimi hepatit b hastalığı

Sayfa: [ 1 ]

Pegasuss 14.06.2012 18:51:42

İyi günler arkadaşlar. Almanya aile birleşimi başvuru formunda  hastalığınız varmı diye bir yer var.  benimde hepatit b hastalığım var   acaba oraya yazmasam bi sorun olur mu ? veya yazsam bunla ilgili bir sorun çıkarmı? hastalığımdan dolayı almanya vizemi reddedebilirmi ?  bu benim için çok önemli lütfen. basına böyle bişi gelen hiç bi arkadaş yokmu veya duyduğunuz bişi gibi cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

pesipembe 15.06.2012 10:31:42

Merhaba,
Benim görüşüm konsolosluktan herhangi bir bilginin saklanmamasından yana,ve nitekim formlarda yazdığı üzere yanlış beyan durumunda ve akabinde doğrunun anlaşılması neticesinde verilen vize dahi iptal edilebilir.Karar bu nokta da senin kardeşim.Allah hakkında hayırlısını versin.
Saygılar..

Pegasuss 15.06.2012 19:11:52

teşekkürler kararsız kaldım napıcağımı bilmiyorum acaba hepatit b hastasıyım diye vizemi redderler diye korkuyorum o kadar ki ölürüm ben mahvoldum zaten iyice eşimin yanında olamıyorum 2 senedir. bi de bu çıktı başıma  ne yapacağımı bilmiyorum sizce redderler mi beni veya yazmasam araştırıyorlarmı hastane kayıtları falan  bilemiyorum lütfen  bişiler yazın yalvarırım

pesipembe 15.06.2012 20:44:54

İnternetten araştırdım biraz Hepatit B vize reddi için gerekçe olamaz kanısı hakim ama şimdi buradan da size ; "evet evet sakın söylemeyin konsolosluğa" demekte olmaz yani. Ben sizin durumunuz da olsam çok zor karar verirdim sanıyorum saklamamak da zor saklamak da zor.
Ama son sözüm ergeç doğru nasılsa çıkıcaktır ortaya en iyisi mi siz baştan doğruyu çıkartın bence...

saygılar.

Pegasuss 15.06.2012 20:53:04

önemli olan burda araştırma yapıyolarmı acaba hastane kaydı falan bu önemli benim için yani hastalık orda çıksa bile bi sorun olmaz çünkü hastalığın evreleri var yani anlasılmaz bi hastalık bi anda oluşmuş olabilmesi muhtemel olduğu için orda sorun çıkmaz önemli olan burda konsolosluğun ne gibi araştırma yapıyo olması o kadar kararsız kaldım ki bi aile birleşim kursu hocası var tanıdığım o hoca öğrencilerinin vize işlemleriyle de ilgileniyo ona sordum böyle böyle diye o da dedi ben bine yakın öğrenci gönderdim bu zamana kadar dedi hatta hasta olan öğrencilerim dahi oldu ama oraya hastalık yazdırmadım hiç dedi sorun çıkmadı dedi bilemiyorum bana da pek inandırıcı gelmedi açıkçası ve benim için konsolosluk burda ne gibi arastırma yapoyp bu önemli ilgilendiğiniz için teşekkürler bu arada çok kararsız kaldım hasta oldum resmen stresten saçlarım dökülmeye basladı salı günü de randevum varr napıcamm ben  :-[

Pegasuss 15.06.2012 21:31:35

1 Üye ve 13 Ziyaretçi konuyu incelemekte. diyo kimse bişi yazmıyo lütfen bilgisi olan varmı eğer hastane araştırması yapılmıyosa ben basvuru formuna bunu yazmicam red gelebilir diye korkuyorum lütfen biraz bilgi

Baybars 15.06.2012 21:48:13

Mrb.lar,

Arkadasim konsolosluga dogru bilgi vermek tabi en iyisi, acikcasi Hepatit B nedeniyle vize vermeyeceklerini tahmin etmiyorum, yani böyle birsey yada buna yakin birseyi bu kadar vize isleriyle ugrasirken duymadim.. yani adam hastaymis o yüzden vizesini vermemisler diye birsey duymadim, duyan varsa buraya yazsin tabi..

ayrica vize iptal nedenleri Yasayla bellidir ve insan haklari geregi,, hicbir yasa bu insan hasta, madem hasta hakkida yoktur diye  birsey olur mu.. hadi bu bir yana.. farz et sana red verdiler, ne yazacaklar RED nedeni olarak, red nedenleri belli, Maas yetmez, Eviniz olmaz, sahte evlilik süphesi.. yani aile birlesimi vizesindeki red nedenleri, bu yazdiklarimda hep yasayla olan seyler.. ama sana dair bir yasa yok..

Yani rahat ol.. Cig yeme karnin agrimasin. kul herseyi kendi yapar sanar.. birde Allah var unutma.. O'nun karar vermesi isemesi yeter, birkac tane memur'un kullarin istemesiyle dönmez isler..

hatta yazmissinda niye o kadar üye bakiyor yazmiyor diye :) al sana birde Alman Avukattan bir yazi kopyalayip ekliyorum hepsini degil seninle ilgili kisimlari.. Bir alman vatandasi meksikali bir bayanla evlenmek istiyormus.. meksikali kizin bir cesit virüslu hastaligi varmis, Avukata sormuslar.. Nisanlim meksikaliyla evlenicem, hastaligi vizeye red sebebi olur mu diye.. iste avukatin cevabi (Türkceye cevirmemi istersen eklerim) :

Ihre Verlobte ist verpflichtet, wahrheitsgemäße Angaben im Visumsantrag zu machen, auch betreffend ihre Erkrankung. Eine andere Frage ist jedoch, ob ihr aufgrund der Krankheit die Einreise nach Deutschland verweigert werden dürfte. Hierzu gibt es nach meinem Kenntnisstand bislang keine veröffentlichte Rechtsprechung

Dieses Visum wird Ihre Verlobte mit vollkommener Sicherheit auch trotz ihrer Krankheit erhalten können

Pegasuss 15.06.2012 22:03:10

TEşEKKÜR EDERİM İÇİMİ RAHATLATTINIZ TABİKİ  HERşEY ALLAHTAN GELİR  AMA NE BİLEYİM AÇIKÇASI AVRUPA HABERLERİNDE ALMANYADA HEPATİT HASTLARININ %25İNE YAKININI TÜRKLER OLUşTURUYOR FALAN YAZIYO NE KADAR DOĞRU BİLEMİYORUM VE ACABA BANA NASIL Bİ GÖZLE BAKARLAR BENİ EşİM BİLİYO KAYINVALİDEM BİLİYO HASTA OLDUĞUMU AMA ALMANLARIN KONSOLOSLUĞUN GÖZÜNDE SORUN TEşKİL EDEBİLİR DİYE SIRF BUNUN İÇİN BULAşICI HASTALIK OLDUĞU İÇİN TERSLİK YAPMALARINDA KORKUYORUM

Baybars 15.06.2012 22:04:05

Alıntı yapılan: Quarhan - Haziran 15, 2012, 10:03:10 ÖS
TEşEKKÜR EDERİM İÇİMİ RAHATLATTINIZ TABİKİ  HERşEY Allah'tan GELİR  AMA NE BİLEYİM AÇIKÇASI AVRUPA HABERLERİNDE Almanya'da HEPATİT HASTLARININ %25İNE YAKININI TÜRKLER OLUşTURUYOR FALAN YAZIYO NE KADAR DOĞRU BİLEMİYORUM VE ACABA BANA NASIL Bİ GÖZLE BAKARLAR BENİ EşİM BİLİYO KAYINVALİDEM BİLİYO HASTA OLDUĞUMU AMA ALMANLARIN KONSOLOSLUĞUN GÖZÜNDE SORUN TEşKİL EDEBİLİR DİYE SIRF BUNUN İÇİN BULAşICI HASTALIK OLDUĞU İÇİN TERSLİK YAPMALARINDA KORKUYORUM

Alman avukatin yazdigi yaziyi ekledim yukariya onu okudunuz mu?

Pegasuss 15.06.2012 22:06:12

türkçeye çevirebilirmisiniz  :)

Baybars 15.06.2012 22:10:54

Ihre Verlobte ist verpflichtet, wahrheitsgemäße Angaben im Visumsantrag zu machen, auch betreffend ihre Erkrankung. Eine andere Frage ist jedoch, ob ihr aufgrund der Krankheit die Einreise nach Deutschland verweigert werden dürfte. Hierzu gibt es nach meinem Kenntnisstand bislang keine veröffentlichte Rechtsprechung

Dieses Visum wird Ihre Verlobte mit vollkommener Sicherheit auch trotz ihrer Krankheit erhalten können

Nisanliniz vize basvurusunda dogru bilgileri vermek zorunda bu hastaligi olsa bile. Ayrica, Nisanlinizin hastaligindan dolayi Almanyaya girisine izin verilmeyecegine dair, bugüne kadarki bilgilerime göre bu konuda acikca bir yasa yok.

Nisanliniz vizesini kesin bir ihtimalle hastaligina ragmen alacaktir.

Pegasuss 15.06.2012 22:13:17

bu olmuş gerçek bişi yani değilmi

Baybars 15.06.2012 22:25:59

Alıntı yapılan: Quarhan - Haziran 15, 2012, 10:13:17 ÖS
bu olmuş gerçek bişi yani değilmi

yok bu sadece dünyaca ünlü bir roman, ordan alinti yaptim :)   arkadasim rahat ol. sana yazdigim bir avukatin direk yazisi.. sanirim kendini cok yipratmissin bu konuda.. bu kafana takilacak konu bile olmasin, heleki bir avukattan bilgiyi almissan..

Pegasuss 15.06.2012 22:28:54

hahahahah güzel espri gerçektten yemin ederim gülmekten karnıma ağrılar girdi ;D ;D çok ama çok teşekkür ederim o kadar rahatladım kii Allah razı olsunnn hahhahaha hala gülüyorummmm

Sayfa: [ 1 ]