swarovski
19.06.2012 19:37:30
iyi günler, ben 1 haziranda İstanbul Alman Konsolosluğunda vize görüşmemi yaptım.
Belgelerimin Almanyaya gidip gitmediğini nereden öğrenebiliriz? Birde eşimden nasıl isteyecekler belge adresine mi gönderecekler
yoksa istememe durumu var mı? Çünkü şuana kadar ses çıkmadı.
Bayern01
19.06.2012 21:03:12
Alıntı yapılan: swarovski - Haziran 19, 2012, 07:37:30 ÖS
iyi günler, ben 1 haziranda İstanbul Alman Konsolosluğunda vize görüşmemi yaptım.
Belgelerimin Almanyaya gidip gitmediğini nereden öğrenebiliriz? Birde eşimden nasıl isteyecekler belge adresine mi gönderecekler
yoksa istememe durumu var mı? Çünkü şuana kadar ses çıkmadı.
Daha yolun basindasiniz belgelerinin nerde oldugunu yalnizca esinizin bagli bulundugu yabancilar dairesinden ögrenibilirisiniz ama genellikle bu sorulara cevap vermekten kaciniyorlar bu bir surec bekliyeceksiniz, evrak konusuna gelince bu konuda esinize posta ile hangi evraklarin ihtiyac oldugunu mektupta yazacaktir yani sürec stresli ve bunalticidir sadece iyi bir psikolojiye sahip olun derim yoksa kafayi siyiranlari biliyorum....
Merhaba, aynı şekilde 1 haziranda İstanbul Alman konsolosluğundan başvuru yaptım. (muhtemelen aynı saatlerde oradaydık) 14 Haziranda Eşim almanyada yabancılar şubesine sorduğunda henüz evrakların gelmediğini ama bu arada onun da iki adet evrak getirebileceğini böylelikle işlemlerin daha hızlı olabileceğini söylemişler (eşim alman) 15 Haziran da ise konsoloslukta sürekli işi olan bir arkadaşımdan rica ettim ve gişede tanıdığı bayana barkod numaramla en azından evrakların gitip gitmediğini sormasını istedim. Bayan barkod numarası ve başvuru tarihi sorup baktığında "Vizesi onaylanmış" demiş. Çok ilginç geldi bir gün önce almanyada evraklar ulaşmadı dediler, bir gün sonra istanbuldan vizenin onaylandığı Tüyosunu aldık. şu ana kadar bana gelen resmi bir haber yok. Beklemeye devam ediyorum yarın eşim yeniden arayıp evrakları soracak. Belkide almanya da yanlış bir yeri arıyoruz bilemiyorum. Normalde bir sıkıntı ve yoğunluk olmadığı zamanlarda 1 ay sürüyor bu işlemler şu an 20. gün ve beklemeye devam ediyoruz. Bakalım umarım istanbuldan aldığımız bilgi doğrudur ve önümüzdeki günlerde vizemi alırım. Bekleyen herkese sabır diliyorum.
ironik bir durum oldu arkadaşlar, bir önceki mesajımı yazdıktan 15 dakika sonra arkadaşım aradı ve vizemin elinde olduğunu söyledi (turizm acentası ve onun ismini vermiştim konsolosluktan elden teslim alsın diye) çok güzel bir haber oldu. Bekleyenlere tez vizeler diliyorum.
Bayern01
21.06.2012 00:45:46
Tebrik edeim darisi tum vize bekliyenlerin basina.....
turrezz
21.06.2012 02:51:49
Tebrik ederim yakında benimde vize görüşmem var umarım hızlı bir şekilde vizem çıkar.