ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Vizem Geldi 20.06.2012

Sayfa: [ 1 ]

20.06.2012 14:32:08

Değerli arkadaşlar bu başlığı acacağım günü çok merak ediyordum. Allaha şükür ki çok beklemedim. Bugün farklı bir konu altına yazmıştım buradan da yazayım bilgilendirmek icin.
01.06.2012 Cuma günü istanbul alman konsolosluğundan başvurdum.
Evrakların ne zaman gittiğini ne zaman onaylandığını hiç bilmiyorum cünkü eşim ilk olarak 7 Haziran ikinci kez de 14 Haziran günü sorduğunda evrakların henüz ulaşmadığı söylenmişti. 7 Haziranda ilk sorulduğunda eşime "siz yine de kira kontratı ve gelir durumunuzu bildirin kağıtlar gelirse işlemler hızlı olsun" denmişti ve eşim teslim etmişti.
Gecen cuma günü 15.06.2012 tarihinde ise turizm işleri yapan arkadaşımın gişede tanıdığı bir şahsa evrakların gidip gitmedigini sordu sadece.
Aldığı bilgi ise "vizesi onaylanmış" oldu. Ben buna anlam verememiştim cünkü eşimi kimse aramadı sormadı almanyada (kendisi alman ve alman vatandaşı doğal olarak, öğretmen olarak devlet için calışıyor)
Ben çok anlam veremedim bu duruma ama beklemeye devat ettik. Bugün ise arkadaşım vizemin onaylandığını ve pasaportumu teslim aldığını söyledi.
UPS den mesaj alamama sebebim ise arkadaşım henüz barkodlar okutulmadan orada elden teslim aldığı için sanırım.
Yani sonuç itibari ile:
01.06.2012 tarihinde istanbul alman konsolosluğunda yaptığım başvuru sonucu 20.06.2012 tarihinde vizemin elime gelmesiyle son bulmuş oldu.
bu tarihler arasında 6 adet tatil günü olduğu varsayılırsa (cumartesi, pazar olarak) 14 iş günü sonunda elime ulaşması benim için gercekten çok mutluluk verici bir olay.
Umarım bekleyen herkes en kısa zamanda önce vizesine sonra sevdiklerine ve ailesine kavuşur.
Herkese bilgi ve psikolojik destekleri için teşekkürler...
yuppi:) hiihi:)

Pegasuss 20.06.2012 16:21:29

öncelikle hayırlı olsun kardeş ben bişi sormak istiyorum bende yeni yaptım başvurumu 19 haziranda yani dün acaba eşim şimdiden gitse yabancılar konsolosluğuna veya arasa bizim bi de kefil durumu var diye açıklasa ne gibi bişiler isterler acaba yani demek istediğim şimdiden arayıp belgelerini tamamlasa olur mu acaba teşekkürler simdiden.....

pesipembe 20.06.2012 18:28:56

Hayırlı olsun gözünüz aydın,yolunuz açık olsun darısı başımıza inşAllah.

20.06.2012 18:37:12

Teşekkürler, biz başvurudan 1 hafta sonra telefon açıp sormuştuk ve o zaman siz bu evraları getirebilirsiniz bu arada diye söylediler (istenen evraklar değişebilir) bence bir hafta sonra arayabilirsiniz şu an cok erken cünkü ve o zaman sorabilirsiniz şimdiden evrak getirelim mi diye. Umarım kısa sürede hallolur.

Alıntı yapılan: High on Life - Haziran 20, 2012, 04:21:29 ÖS
öncelikle hayırlı olsun kardeş ben bişi sormak istiyorum bende yeni yaptım başvurumu 19 haziranda yani dün acaba eşim şimdiden gitse yabancılar konsolosluğuna veya arasa bizim bi de kefil durumu var diye açıklasa ne gibi bişiler isterler acaba yani demek istediğim şimdiden arayıp belgelerini tamamlasa olur mu acaba teşekkürler simdiden.....

20.06.2012 18:39:59

Merhaba, teşekkür ederim, benden önce başvuran arkadaşlar var sanırım halen bekleyen ama inşAllah kısa zamanda kavuşurlar vizelere. Sanırım birtakım kriterler var ve biz hiçbirine takılmadık, evliliğimizi 8 ay önce yapmıştık, evliyken turistik vize alarak gidip zamanında geri döndüm. (ilk olarak vize verilmedi dönmeyeceğim düşünülüyor diye, sonra itiraz ettik ve haklı buldular vizeyi verdiler lütfen zamanında dönün dediler ve ben de aynen öyle yaptım) bu iyi bir sicil olmuş olabilir onlar için ve eşimin orada devlet için çalışıyor oluşu da bir sebep olabilir. Sonuç olarak kimse onu arayıp bir soru sormadı ben bu arada vizemi aldım ilginç ama böyle ilginçlikler herkesin başına gelir inşAllah...

Alıntı yapılan: pesipembe - Haziran 20, 2012, 06:28:56 ÖS
Hayırlı olsun gözünüz aydın,yolunuz açık olsun darısı başımıza inşAllah.

Pegasuss 20.06.2012 18:50:45

tekrardan hayırlı olsun verdiğiniz bilgi içinde çok teşekkür ederim Allah hepimize kısmet eder inşAllah

Bayern01 20.06.2012 22:50:49

Tebrikler umarim hersey gönlünüzce olur.....

Sayfa: [ 1 ]