Değerli arkadaşlar bu başlığı acacağım günü çok merak ediyordum. Allaha şükür ki çok beklemedim. Bugün farklı bir konu altına yazmıştım buradan da yazayım bilgilendirmek icin.
01.06.2012 Cuma günü istanbul alman konsolosluğundan başvurdum.
Evrakların ne zaman gittiğini ne zaman onaylandığını hiç bilmiyorum cünkü eşim ilk olarak 7 Haziran ikinci kez de 14 Haziran günü sorduğunda evrakların henüz ulaşmadığı söylenmişti. 7 Haziranda ilk sorulduğunda eşime "siz yine de kira kontratı ve gelir durumunuzu bildirin kağıtlar gelirse işlemler hızlı olsun" denmişti ve eşim teslim etmişti.
Gecen cuma günü 15.06.2012 tarihinde ise turizm işleri yapan arkadaşımın gişede tanıdığı bir şahsa evrakların gidip gitmedigini sordu sadece.
Aldığı bilgi ise "vizesi onaylanmış" oldu. Ben buna anlam verememiştim cünkü eşimi kimse aramadı sormadı almanyada (kendisi alman ve alman vatandaşı doğal olarak, öğretmen olarak devlet için calışıyor)
Ben çok anlam veremedim bu duruma ama beklemeye devat ettik. Bugün ise arkadaşım vizemin onaylandığını ve pasaportumu teslim aldığını söyledi.
UPS den mesaj alamama sebebim ise arkadaşım henüz barkodlar okutulmadan orada elden teslim aldığı için sanırım.
Yani sonuç itibari ile:
01.06.2012 tarihinde istanbul alman konsolosluğunda yaptığım başvuru sonucu
20.06.2012 tarihinde vizemin elime gelmesiyle son bulmuş oldu.
bu tarihler arasında 6 adet tatil günü olduğu varsayılırsa (cumartesi, pazar olarak) 14 iş günü sonunda elime ulaşması benim için gercekten çok mutluluk verici bir olay.
Umarım bekleyen herkes en kısa zamanda önce vizesine sonra sevdiklerine ve ailesine kavuşur.
Herkese bilgi ve psikolojik destekleri için teşekkürler...