Bthnkdgn
23.06.2012 11:26:27
almanyadaki 10.ay sonunda tr ye aile zirayetine geldim. birkac sorum olucak bilgisi olan arkadaslar varsa iyi olur.
şimdi öncelikle burdan aldıgımız calısma belgesi işe yararmı. pek işe yarayacagını düsünmüyorum ama alıp yararlanan varmı
ikincisi açıkçgretim lisesi mezunuyum 3 yıllık toplam 11 yıl ve üstüne 2 yıl sosyolojı okudum ama bitmedi dondurdum. burdan alacagım 2 yıl okuduguma dair alacagım belge diploma denkliğini etkilermi. toplam 13 yıla denk gelıyor abitur sayılırmı.
mybird77
24.06.2012 17:27:42
Selam,kardeş bu konuda sana en iyi cevabı landesschulungsamt verecek,oraya gitmeden önce almanacaya çevrilmiş okul bilgilerini ve cv almanca istiyorlar,götür birde en az 50 euro götür orda sana denklik için ne gerekiyorsa yapacaklar.saygılar.
ya offf bende bu konu üstüne düsünmekten kafayi yemek üzereyim...benimde bir fikrim yoktu acikcasi calisma belgesi ise yarar mi??, diploma denk sayilir mi diye...ama türk danis'in dedigine göre ögretmenlik diplomam 2 yil sayilirmis büyük ihtimal 2 yil daha okumam istenirmis...ögretmendim ben 5 yil calistim kadrolu...bununda belki türkce ögretmeni olarak bir ise yarayacagini söylüyorlar...ceviri yaptirdim ama yanlis oldugu icin basvuramadim..tekrar ceviri yaptirip basvuracagim bakalim ne olacak...insAllah istedigimiz gibi olur hersey...