Reyya 15.07.2012 22:28:04
Alıntı yapılan: yüregimingetirdiğiyer - Temmuz 13, 2012, 10:31:41 ÖS
bende yeni üye oldum,yazılarını takip ettim,mektup örnekleri var çok güzel.
emeğinize sağlık diyorum.
bende münihteyim ve b1 sınavım 28 temmuzda.bizde modeltestlere başladık.
briefte bugünki 2 temanın 1.si
"sie besuchen einen Deutschkurs.sie können diese woche nicht in den unterricht kommen.Nachste woche wird im unterricht aber ein modeltest zur deutschprüfung gemacht.
schreiben sie ıhrer kursleiterin,frau schuster.
...grund für ıhr schreiben
...entschuldigung
...wie zu hause lernen?
...wann sind sie wieder im kurs?
2.aufgabe ise
ın ıhrem haus finden sie einen zettel der wasserwerke.diese führen am 12,april zwichen 8 und 12uhr im haus reparaturarbeiten durch und müssen in alle wohnungen.Am 12.april sind sie aber zwichen 8 und 12 uhr nicht zu hause. bitten sie ıhre hausverwalterin,frau weimann,die firma in ıhre wohnung zu lassen.
...grund für ıhr schreiben
...was soll frau weimann für sie tun?
...wo ist der wohnungsschlüssel?
...bedanken sie sich.
ben bunu çözümleyemedim...yardım edermisiniz?
yüregimingetirdiğiyer 17.07.2012 00:21:14
Reyya 17.07.2012 17:02:31
Reyya 17.07.2012 17:31:52
Alıntı yapılan: roye - Temmuz 13, 2012, 11:17:03 ÖS
Vielen Dank für Ihre Mühe... ya gülersin belki ama Reyya senin yazdigin bu temalari gecen gün oturdum hepsini yazdim...su an benim kurs tatilde,bu hafta dinlendim ama haftaya teker teker yazicam) 4,5 ekim benim de sinavim...bakalim kismet
yüregimingetirdiğiyer 17.07.2012 21:45:07
yüregimingetirdiğiyer 19.07.2012 20:12:40
ayse86 19.07.2012 21:36:47
Alıntı yapılan: Reyya - Temmuz 13, 2012, 08:11:54 ÖS
umarım eklediğim yazıları sınavından önce görürsün arkadaşım. Başarılar dilerim.
Reyya 20.07.2012 16:41:44
Alıntı yapılan: yüregimingetirdiğiyer - Temmuz 19, 2012, 08:12:40 ÖS
ben birde puanlamayı soracaktım.yüzde kaç almamız lazım. yüzde 80 le diye biliyorum dogrumu?
B1 in üstüne çok sınavlara girdim.tüm sınavlarda yüzde 60 ile başarı sağlanıyor. Reyya 20.07.2012 17:20:42
Alıntı yapılan: yüregimingetirdiğiyer - Temmuz 17, 2012, 09:45:07 ÖS
reyya teşekkürler unutmuşum r harfini ama dediğin gibi önemli...
bizde hergün 2 mektup yazmaya çalışıyoruz. sınavdada öyle olacakmış 2 mektup alternatifimiz.
bugünki brief konularımız ise şunlardı.
aufgabe:1.
sie finden an ıhrem arbeitplatz eine nachricht von ıhrem chef.ın der firma ist im moment viel zu tun,darum fragt er sie,ob sie diese woche auch am samstag arbeiten könnten. sie schreiben ıhrem chef eine kurze mittelung.
1:samstag arbeiten ist okay.
2:wie viele stunden arbeiten?
3:ıst um 10 uhr anfangen in ordnung?
4:für den samstag nachste woche einen tag frei nehmen?
ben bunu yazamadım:)zor geldi bana daha tam bilemiyorum.çözümlerseniz paylaşırsanız sevinirim.
2.aufgabe
ıhr sohn kann morgen nicht an einem ausflug teilnehmen,weil er krank geworden ist.sie schreiben an die lehrerin, frau krüger.
1:grund für ıhr schreiben
2:was fehlt ıhrem sohn?
3:was hat der arzt gesagt?
4:wann wieder in der schule?
ben bunu seçip yazdım ama unuttugum noktalar olmuş.onun ateşi var doktara gittik vs yazmadım. direk dr şunu şunu söyledi dedim.öncesinde çocugun problemini ve dra gidişi yazdıktan sonra dr şunu dedi demek daha logisch (mantıklı)dedi.
çözümlemeyi yazmıyorum çünkü yanlış yapmak istemem.ama başlıkları paylaşmak istiyorum hergünki b1 sınavına gireceklere önceden yardımımız olsun.
elimden geldiğince hergünki mektup konularını yazmaya çalışacagım.
hören,lesen yaptıgımız deneme sınavlarında b1 seviyesinde. briefim a2 seviyesinde.ama yeni başladık:)
benim için problem sprechen.partnerinle 6 dklık planda filan çok iyi değilim. 3 dkda bitiyor:) hoca biraz düşünün uzatın diyor ama bir türlü beceremiyorum.
monolog olayıda ayrı bir problem benim için.
konuyu, okey wo können wir uns treffen? wir können uns am Bahnhof/im Bahnhof treffen. ist das für dich möglich? /ja das ist gute Idee, meine wohnung ist auch in der nähe von Bahnhof. ...gbii konuşmalar meselaaa