mrb.lar, tekrar
acikcasi sizin durumunuzda olan birini bulmaniz zor olur.. bunun yaninda yazinizi okudum, eger sizin vizenize red verecek olsalardi.. bu sürec icinde esinizden evrak isteyip onun oturumu ile ugrasmak yerine size red verirler, tabi ellerinde bir sebebleri olsaydi..
Esinizin hali hazirda senelik oturumu veya sinirsiz oturumu olmasi sizin vizenizi etkileyecek bir durum degil.. örnek olarak ben uni de okurken, bazi ögrenci arkadaslarim örnegin Kirgizistan dan .. evli, esini yanin getirmek istiyordu.. kendini ögrenci oturumu var yani 1 yildan 1 yila seklinde genelde.. Ev ve Maas konusunu kefil yoluyla cözdü ve esini yanina getirdi.. hatta esi hamileydi cocuguda Almanya'da dogdu.. bu nedenle esinizin vizesinin sekli yada süresi,, sizin vizenizi direk olarak etkilemez, bu konuda bir yasa yok cünkü..
Yasanin istedigi Eviniz var mi ,, geciminizi Alman hükümetine bagli olmadan yapabilecekminsiz hepsi bu.. bu sartlar yerine geliyorsa oturumunuzu alirsiniz.. ( tabi sahte evlilik, evlilige inanmama gibi durumlari sizden ayri tutuyorum, sizinle alakasi yok ) önemli sartlar ev ve maas.. yazdiginza göre bunda zaten bir sorun yok..
- gelelim size verilecek vizeye, diyelim esinizin 1 senelik yada 2 senelik oturumlari var.. siz buraya geldiginizde, esinizin ne kadar oturumu varsa sizede o kadar oturum verirler.. yok eger esiniz suanda veya birkac ay icinde Sinirsiz Oturumunu alacaksa.. sizde normal prosedür icinde oturumunuzu alirisniz..