akifmay 19.07.2012 23:56:38
Pegasuss 20.07.2012 00:13:09
Baybars 20.07.2012 00:23:28
Alıntı yapılan: akifmay - Temmuz 19, 2012, 11:56:38 ÖS
Herkese selamlar. Konuyu doğru yere açtığımı umarak, bir şey kaç sormak istiyorum bilen arkadaşlara. Mersin Üniversitesi'nde Turizm işl. ve Otelcilik okuyorum. Bu sene 2. sınıfım. Bölümüm 4 senelik. Almanya'da bu bölüme geçiş yapıp kaldığım yerden devam etmem mümkün müdür? Hangi üni.lerde bu bölüm var henüz araştırmadım. Bunun olabilirliği hakkında bilgi alabilir miyim? Teşekkürler.
akifmay 20.07.2012 00:39:53
Baybars 20.07.2012 00:45:03
Alıntı yapılan: akifmay - Temmuz 20, 2012, 12:39:53 ÖÖ
Çok teşekkürler. Peki bulunduğum üni.den kaydımı aldırsam/dondursam, herhangi bir Alman üni.sine kaydolamaz mıyım 1.sınıftan başlayarak? Bunun için mutlaka bu üni.de iki sene geçirmem gerekiyor mu?
enigman 22.07.2012 03:46:57
Baybars 22.07.2012 03:52:27
Alıntı yapılan: enigman - Temmuz 22, 2012, 03:46:57 ÖÖ
madem konusu acilmis, ben de bir seyler sorayim:
ben viyana'da üniversite okudum. ancak 2001 yilinda österreichische sprach diplom vardi. onu gectim. Almanya'daki uniler acaba bu dil sinavini kabul ederler mi ?
almanyaya geleli 1 hafta oluyor. aufenthalterlaubnis icin basvurumu yaparken dil kurslarinin listesi verildi. bunlara gitmeni tavsiye ederiz dediler. bu kurslar ücretli mi oluyor? ve burada C1 seviyesinde kurs görsem acaba universiteler kabul eder mi?
ckokler 25.07.2012 22:29:15
Alıntı yapılan: Baybars - Temmuz 20, 2012, 12:23:28 ÖÖ
mrb.lar,
- son zamanlarda bu denklikle ilgili bazi seyleri degistireceklerdi, tabi uygulamada ne halde bilmiyorum..
ama suanki normal prosedüre göre, her hangi bir universiteden, Almanya'daki universiteye gecis diye birsey yok.. Türkiyede 4 senelik universitenin 2. sinifiini bitirmis biri, Almanya'da 1.siniftan universiteye baslama hakkina sahip oluyor, 4. sinifi yani komple universiteyi bitirmis biride, Vordiplom yani ön diploma sayilip, Almanya'da 5.Semester yani 3. siniftan uniye baslama hakki kazaniyor..
tabi bu hak DSH yada ayni degerde almanca sinavini verdikten sonra, basvurdugun universite seni kabul ederse var..
- tabi herseyden önemli Almanya'da universite okumaak icin ViZE, vize icinde sartlar var, bunlar universiteninn kendisinden daha önemli oluyor ilk etapta.. yani Almanya'da universite okumak isteyen kisi 2 seyi kesinlikle yapacak, bir okumak istedigi uniden diyelim Hohenheim universitesinden ona ye verilecegine dair güvence, yada bir dil kursuna kayit yaptirdigina dair bir belge.. bunun yaninda gecimini saglayacak bir KEFiL yada bankada 8.000 euroydu sanirm bir güvencesi olacak.. ilk basta vizeyi alabilmesi icin..
- Tourismus bölümü belki diger univesitelerde de vardir ama, bizzat bildigim FH Kempten de Bayernde var..
not : nadir olarak bazi Master Programlari Türkiyede universite bitirenleri kabul ediyorlar..

Baybars 25.07.2012 23:02:08
Alıntı yapılan: ckokler - Temmuz 25, 2012, 10:29:15 ÖS
Merhaba Baybars,
Ben bir iki sey eklemek istiyorum, not kisminda ki aciklamana. Son 10 yilda Türkiye'de bir cok üniversite uluslararasi akreditasyon almaya basladi, özellik bu universitilerin daha dogrusu bölümlerin aldigi BSc yada BA diplomalari bildigim kadar ile sorunsuz herhangi bir ülkeler de taniniyor, Almanya'da dahil olmak üzere.
Bir de anlamakta zorlandigim konu, Türkiye'de bir cok universite Erasmus programi cercevesinde AB ülkeri ile ögrenci degisimi yapiyor. Bu universiteler AB tarafindan yeterli olarak taninirken, Almanya'nin "hayir kardesim bize göre bachelordegilsin" demesi, tutarsiz degil mi!? Hatta bence demiyorlar da, tamamen kendi görüsüm.
Ben lisansi dokuz eylülden bitirdim, y.lisans'ida isvecde bir devlet universitesine yaptim. Bir yandan Isvec'in tanidigi Lisans'im, diger AB ülkesi Almanya'da taninmamasi mümkün mü?
Bu gibi kafam da bir cok celisen konu var, egitim konulari ile ilgili Almanya'da
Baybars 25.07.2012 23:52:37
roye 26.07.2012 01:01:31
Baybars 26.07.2012 01:06:41
Alıntı yapılan: roye - Temmuz 26, 2012, 01:01:31 ÖÖ
bende tam denklik icin basvuracaktimki cevirideki bir hatayi farkettim ve yeniden ceviri yaptirmam gerek...ben ilkögretim fen ve teknoloji ögretmeniydim yani brans ögretmeniydim ama ceviri Grundschule Lehrerin diye cevrilmis...yanlislik bu sanirim...benim sorum su...büyük ihtimalle 2 yil sayip 3.yildan baslamami isteyecekler...ama anlamadigim su...ben üniversiteye gitmek istemezsem eger benim diplomam burda neye karsilik gelecek...yani realscule mi Gymnasium mu???ne yani bunu anlayamiyorum...cünkü okumaya devam etmek istemiyorum meslek almancasi yapip baska sekilde devam etmek istiyorum...fikri olan varmi???
roye 26.07.2012 01:13:15
ama asil merak ettigim su hani bizim 4 yillik lisans diplomalarimiz 2 yila denk geliyor ya burada....yani ben okumaya devam etmek istemezsem eger benim diplomam Gymnasium a mi denk gelecek...bankada veya bir sigorta sirketinde calismak istersem diplomam neye denk gelir tam olarak...cok merak ediyorum ama bir türlü basvuramadim...ögretmenlik yerine bankada veya sigorta sirketinde calismak istiyorum ben...5 yil yaptim ögretmenlik yeter
) mesela banka Real Schule istiyorlar basvuruda....herhalde kabul edilirim degilmi diploma denkligini yaptirirsam???
Baybars 26.07.2012 01:16:19
Alıntı yapılan: roye - Temmuz 26, 2012, 01:13:15 ÖÖ
tesekkür ederim cevabin icinama asil merak ettigim su hani bizim 4 yillik lisans diplomalarimiz 2 yila denk geliyor ya burada....yani ben okumaya devam etmek istemezsem eger benim diplomam Gymnasium a mi denk gelecek...bankada veya bir sigorta sirketinde calismak istersem diplomam neye denk gelir tam olarak...cok merak ediyorum ama bir türlü basvuramadim...ögretmenlik yerine bankada veya sigorta sirketinde calismak istiyorum ben...5 yil yaptim ögretmenlik yeter
) mesela banka Real Schule istiyorlar basvuruda....herhalde kabul edilirim degilmi diploma denkligini yaptirirsam???

roye 26.07.2012 01:21:27
) valla kafayi yemeden su denklik isini bir halletsem...ya ceviren adama özellikle ben Grundschule Lehrerin degilim dedigim halde yanlis cevirmis yaaa deli olmamak elde degil...neyse hayirlisi olsun artik bakalim ne olacak