yfatih
22.07.2012 15:36:41
almancax.com/forum/index.php?topic=19644.msg225829#msg225829
daha once yukardaki linkte cocugumun durumu hakkinda bahsetmistim. ozetle, fiziksel ve zihinsel gerilik oldugu icin cocuk doktorunun yazisiyla haftada 1saat fizik,1saat zihinsel terapi goruyor.ayrica yuvada devamli egitim gorebilmesi icin de basvuru yapildi 6ay once. simdi benim sormak istedigim cocugumun sirtinda ovallik oldugu icin ozel yatak vs gerekiyormus bunu sigorta firmasi cocugun durumundan dolayi. ayrica esimin ehliyeti yok yuruyerek goturuyor cocugumuzu, bunlari soylerseniz ehliyeti vs karsilarlar diyorlar.bunlar dogru mudur?dogruysa nasil bi islem yapmak gerekir?
Eşinizin sigortası varsa almanya'da olabilir derim ama araştırmadan bilemeyiz.şimdiden araştırsın.
yfatih
22.07.2012 16:03:39
issizlik sigortasindan faydalaniyor.hem cocukla ilgilendigi icin hem de cocuk daha 2,5 yasinda.nerelerden arastirabilir?
Alıntı yapılan: Okn38 - Temmuz 22, 2012, 03:59:38 ÖS
Eşinizin sigortası varsa almanya'da olabilir derim ama araştırmadan bilemeyiz.şimdiden araştırsın.
yfatih
22.07.2012 16:03:43
issizlik sigortasindan faydalaniyor.hem cocukla ilgilendigi icin hem de cocuk daha 2,5 yasinda.nerelerden arastirabilir?
Alıntı yapılan: Okn38 - Temmuz 22, 2012, 03:59:38 ÖS
eşiniz bilir almanyada ise;sigorta işleriyle ilgilenen kurumlar var Belediye mesela oraya giderse yardımcı olurlar.
yfatih
22.07.2012 16:22:00
evet almanyada. gitse belediyeden ogrenebilir yani bu haklardan ve baska ne gibi haklardan yararlanacagini?
Alıntı yapılan: Okn38 - Temmuz 22, 2012, 04:10:13 ÖS
eşiniz bilir Almanya'da ise;sigorta işleriyle ilgilenen kurumlar var Belediye mesela oraya giderse yardımcı olurlar.
ewet Allahın izniyle
Jeynes
23.07.2012 03:39:16
Benim baldiz engelli durumda. Keske olmasaydi ama kader iste. 21 yasinda suanda ve her hafta bakici geliyor, 3 ayda bir kiyafet alisverisi icin 80-90 euro para gonderiyorlar. Tekerlekli sandalye , kaynanaya 500 euro bakim parasi , otobüslere bedava binme ve yaninda 1 kiside bedava binebiliyor. Nerdeyse her alisverisinde yari yariya is yerleri indirim yapiyor. devlet her gün gelip evden aliyor gezdiriyor ve bunu calisiyor gibi gosterip bi miktar daha para veriyor. Her ay mektup gonderip sagligini soruyorlar. Evi kontrol etmeye gelip anne ve babayi sorguya cekiyorlar en sevdigi oda hangisi ne yapmaktan hoslanir genelde nasil uyur ve hangi odada uyur. Yani daha aklima gelmeyen birsürü sey.
Allah kimsenin basina vermesin cok zor bir durum. Bu durumda olanlarada Allah yardim etsin.
Yani burasi engelli kardeslerimizi el üzerinde tutup , aileye de yardim yapiyor.
yfatih
23.07.2012 03:52:59
Allah genc kiza moral, ailesine de sabir versin. en azindan ilgilenen bir sistem var. bu imkanlardan faydalanmak icin nerelere basvurdular?basindan beri nasil bi yol izlediler?
Alıntı yapılan: Jeynes - Temmuz 23, 2012, 03:39:16 ÖÖ
Benim baldiz engelli durumda. Keske olmasaydi ama kader iste. 21 yasinda suanda ve her hafta bakici geliyor, 3 ayda bir kiyafet alisverisi icin 80-90 euro para gonderiyorlar. Tekerlekli sandalye , kaynanaya 500 euro bakim parasi , otobüslere bedava binme ve yaninda 1 kiside bedava binebiliyor. Nerdeyse her alisverisinde yari yariya is yerleri indirim yapiyor. devlet her gün gelip evden aliyor gezdiriyor ve bunu calisiyor gibi gosterip bi miktar daha para veriyor. Her ay mektup gonderip sagligini soruyorlar. Evi kontrol etmeye gelip anne ve babayi sorguya cekiyorlar en sevdigi oda hangisi ne yapmaktan hoslanir genelde nasil uyur ve hangi odada uyur. Yani daha aklima gelmeyen birsürü sey.
Allah kimsenin basina vermesin cok zor bir durum. Bu durumda olanlarada Allah yardim etsin.
Yani burasi engelli kardeslerimizi el üzerinde tutup , aileye de yardim yapiyor.
Jeynes
23.07.2012 03:55:06
Aminn.
Inanin nasil bir yol izlediklerini bilmiyorum yani nereye basvurduklarini. Ögrenir bilgilendiririm tabiki.
yfatih
23.07.2012 04:00:34