ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: 1. Almanya Üniversitelerine Başvuru ve Kabul Koşulları

Sayfa: [ 1 ]

fuk_18 06.08.2012 23:21:00

YAZILARIN HEPSI www.factconsultancy.com YURT DISI EGTIM VE TERCÜME HIZMETLERI SITESINDEN ALINTIDIR

Almanya'da Üniversite Eğitimi

Almanya gerek teknolojik üstünlük gerekse eğitim kalitesi ile Öğrencilere Üniversite ve Master alanında önemli olanaklar sunmaktadır. Bu olanakları iyi değerlendiren adaylar Globalleşen dünyada yerlerini hızlıca alacaklardır.  Almanya'da toplam 233 Devlet Üniversitesi ve Uygulamalı Üniversite, 42 Kilise destekli Üniversite ve 65 adet İngilizce eğitim veren özel üniversite bulunmaktadır. Almanya nın Öğrenciler açısından bakıldığındada en belirgin  özelliği Devlet Üniversitelerinin Ücretsiz olmasıdır.

Almanya'da Üniversite için ÖSS şartı: Almanya'da Üniversite okumaya karar veren aday Türkiyede uygulanan ÖSS sınavını kazanıp 2 veya 4 yıllık bir üniversiteye yerleştiğini belgelemek zorundadır. Almanya'da Üniversitede okunacak bölüm Türkiyede okunan bölümle aynı veya ona yakın bir bölüm olmak zorundadır. Açık Öğretim fakülteleride buna dahidir. Yalnız 2 Yıllık kazanan adaylar Türkiyedeki Mezuniyet sonrası Almanya'da eğitime devam edebiliyorlar. Açık öğretim fakültelerinde okuyan adaylarda buradaki 4 yıllık Açıköğretimin 2 yıllığını bitirdikten sonra Almanya'da eğitime gidebilirler.

Toplam 11 yıllık Eğitim hayatından sonra Türkiyede Üniversiteyi kazanan adaylar ise Almanya'da hazırlık sınıfı ile Üniversite eğitimlerine başlarlar.

Toplam 12 Yıllık Eğitim hayatından sonra Türkiyede Üniversiteyi kazanan adaylar direk olarak Almanya'da Üniversiteye başlayabilirler.

-Türkiyede Bir Üniversiteye Devam eden veya bitiren adaylar Almanya'da Üniversite okuyabilirler.

Almanayada Direk Üniversite Kabulü için 600 saat Almanca şartı: Almanya'da Eğitim Görmek isteyen adayların Üniversitelerden kabul alabilmeleri için Önceki Eğitim hayatlarında Toplam 600 saat ve üzeri Almanca Eğitim aldıklarını kanıtlamaları şarttır. Bu Eğitime Lise ayarında alınan Almanca Kurslarıda dahil edilebilir. Bu şartı sağlayamayan adaylar Üniversitelerden direk olarak kabul alamayacakları için Almanya ya giriş vizeleri Dil Vizesi kategorisinde verilecek olup bu vize Türü Almanya'da Öğrenci vizesine 1 yıl içinde çevrilmektedir. Ancak buradaki önemli husus Adayın bu 1 yıl içerisinde Almanca sınavını geçmesinin gerektiğidir.

Almanya'da Dil Eğitimi Alırken Çalışma Olanağı

Almanya'daki Üniversite Eğitiminiz Bittikten sonra 1 yıllık çalışma İzni:
Almanya'da Üniversite eğitiminiz takiben size 1 yıllık çalışma izni verilecektir.

Almnayada 1 yıllık Çalışma izninden sonra 5 Yıl çalışana Vatandaşlık Hakkı:
Bir yıllık çalışma izni süresince size iş sağlayacak ve 1 yıl sonundada sponsorluğunu devam ettirecek bir iş veren ayarlamanız durumunda bu işyerinde veya başka bir işyerinde 5 yıl daha çalıştıktan sonra Alman vatandaşlığına başvurma hakkını elde l

Almanya'daki Üniversitelere Yatay Gecis Hakki

Turkiyede devam ettiginiz universiteden direk olarak Alman Universitelerine Yatay gecis islemlerinizi rahatlikla gerceklestiriyoruz.

Almanya'da üniversitelerde öğrenim yapmanın öncelikli şartları :

İlke olarak aranılan önkoşulları yerine getiren her yabancı uyruklu kişi Almanya Federal Cumhuriyeti'nde öğrenim görebilir.

Almanya'da Universite okumak isteyen Türk adaylar için geçerli olan önkoşullar şunlardır:
-11 yıllık genel liselerden veya meslek liselerinden mezun olanlar, Türkiye'deki öğrenci seçme ve yerleştirme  sınavında 185 puandan fazla (En az 4 Yıllık -Açık öğretim dahil Kazanılan bölüm ÖSS sonuç belgesinde belli olmalıdır. Kayıt yaptırmanız gerekmez) veya

-2008 yılından itibaren 165 puandan fazla aldıkları ve bir yüksek öğretim programına yerleştirildiklerini belgeledikleri takdirde hazırlık sınıfına (Studienkolleg) kabul edilebilirler 12 yıllık genel liselerden mezun olanlar, Türkiye'deki öğrenci seçme ve yerleştirme sınavında 185 puandan fazla (En az 4 Yıllık -Açık öğretim dahil Kazanılan bölüm ÖSS sonuç belgesinde belli olmalıdır. Kayıt yaptırmanız gerekmez) veya

-2008 yılından itibaren 165 puandan fazla aldıkları ve bir yüksek öğretim programına yerleştirildiklerini belgeledikleri takdirde doğrudan üniversite öğrenimine kabul edilebilirler, (En az 4  Yıllık -Açık öğretim dahil Kazanılan bölüm ÖSS sonuç belgesinde belli olmalıdır. Kayıt yaptırmanız gerekmez) veya

-Üniversite öğrencileri iki senelik başarılı bir yüksek öğrenimi belgeledikleri takdirde, bugüne kadar öğrenim gördükleri dalda veya buna benzer bir dalda yüksek öğrenime kabul edilebilirler, veya

-2003 yılından itibaren meslek liselerinden mezun olanlar, ÖSYM sınavına katılmadan, doğrudan Türkiye'deki 2 yıllık meslek yüksek okullarına geçebilmektedir: Bu mezunlar için şu geçerlidir: Almanya'da bir üniversiteye kabul edilme, ancak 2 yıllık ön lisans tamamlandıktan sonra mümkündür. Ön lisans tamamlanmadan, hazırlık    sınıfına (Studienkolleg) kabul edilme de mümkün değildir.
Bu tür Meslek Lisesinden direk geciç yapan veya 2 senelik Üniversiteleri kazanan adayların Almanayada Üniversite eğitimi göremeden önce burada  kazandıkları 2 yıllık Üniversiteyi bitirmeleri gerekmektedir.

-En az orta düzeyde Almanca/İngilizce bilmektir.( Alman Üniversiteleri  Mittelstufe II veya M- III)  belgelerini istemektedir. Yeterli dil belgeniz yoksa Almanya'da Üniversiteye ön kaydı yapılarak yaklaşık 1 yıl (en az 600 saat) dil eğitimi için dil okuluna gidilir. Dil kursu sonunda yapılacak DSH sınavını başarmanız halinde Üniversiteye devam edebilirsiniz. Bu sınavı başaramayan aday dil kursuna bu sınavı geçene kadar devam edebilir.

Almanya için Teminat - Güvence Belgesi - Bloke Hesap :

Almanya Ülkesinin Vizelerde Öğrencilere uyguladığı en önemli şart teminat belgesidir. Almanya hükümeti kendi ülkesine gelen her öğrencinin masraflarını karşılayabilecek maddiyata sahip olmasını istemektedir. Bunun içinde aylık 700 ile 750 Euro arasında bir teminatın:

-Almanya'da bulunan bir sponsor tarafından

-veya Türkiyede bulunan bir sponsor tarafından

Karşılanacağını belirtir bir belge istemktedir. Bu belge resmi makamlar (Noter) tarafından onaylanmış olmak zorundadır.

Biz Öğrencilerimize tavsiye olarak bu teminat mektubunun danışmanlığımız aracılı ile Almanya da bir bankadan alınmasıdır. Almanya'da bulunan Bankalara 7600-8000 Euro arası bir meblağ yatırıp bloke hesap açtırmak en akıllı yoldur. Bu bloke hesabın özelliği, bankanın size yatırmış olduğunuz ücreti aylık olarak sene içerisinde geri ödemesidir. Vize alınamaması durumunda bu ücret Tekrardan bankadan alınabilmektedir

Almanca Dil Bilğisi: Almanya'da Üniversite kabulü alıp Eğitim görmek isteyen adayın Türkiyede başlangıç düzeyinde Almanca Eğitimi almış olması çok önemli bir husustur. Türkiyede Almanca eğitim geçmişini kanıtlayamayan aday Almanya'dan Üniversite kabulü almakta zorlanacaktır. Bazı Üniversiteler şartlı olarak kabül verebilmektedirler. Öğrencinin Üniversiteden kabül alamaması  konsolosluk tarafından kendisine Öğrenim vizesi verilmesi olasılığını ortadan kaldıracaktır. Dolayısıyla Almanya'da Dil eğitimi kurslarına yazılıp Dil Eğitim vizesi ile Almanyaya gidebilecektir. Dil Eğitim Vizesiyle Almanaya ya giden adayında 1 sene içerisinde Almanca sınavını geçmesini takiben kendisine Öğrenci vizesi verilecektir. Almanca sınavını 1 senede geçemeyen aday Almanca sınavını geçtikten sonra tekrar Türkiye ye dönüş yapıp Üniversite kabulü alarak Almanya ya Öğrenci vizesi ile tekrardan girmesi gerecektir.

Alman Üniversitelerinde genelde ileri seviyede dil kurslar mevcuttur.

Almanaya da Üniversitelere Başvuru Tarihleri:

Bahar Dönemleri için : 15 Ocak

-Güz Dönemleri için : 15 Temmuz

Bu tarihler en son tarihlerdir. Alman Üniversiteleri tarihler konusunda çok hassas olup başvuracak adaylara işlerini erkenden bitirmelerini tavsiye ederiz.

Ama üzülmeyin; ilk olarak dil okuluna başlayacağınız için Almanya ya yine istediğiniz tarihlerde giriş yapabilirsiniz.

Not: Bazı Üniversitelerde bazı bölümler senede sadece bir semester de kayıt almaktadır.

Almanayadaki Üniversite Başvuru tarihini kaçırdığınızda ne yapmalısınız?

Almanya'da Üniversite başvuru tarihleri maalesef Türkiyedeki OSYM Yerleştirme işleminden önce bitmektedir. Bu durumda aday ilk olarak dil okuluna yazdırılacak olup, 4-5 ay sonra Ocak donemi için istedigi Üniversiteye başvurabilmektedir. Yani Almanya'da Yılda iki defa Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere Üniversite başvurusu yaplılabilmektedir. Dolayısıyla ilk adı olarak Almanca ile başlayacak aday için Temmuz başvurusunu kaçırmak çokda önem arz etmememektedir. şu hiçbir zaman unutulmamalıdırki üniversitelerden herzaman ön kayıt belgesi alınabilir.

Önemli Not: Almanca seviyesi yeterli olmayan Adaylar her halükarda ilk olarak Özel bir dil okuluna başlamak zorundadır. Çoğu Alman Üniversitesi bünyesinde bulunan ücretsiz dil egitimi (Hazırlık) bölümüne kayıt almak için belirli seviyede Almanca istemektedir.  Almancaya özel bir okulda başlayıp 4-5 ay eğitimden sonra bunu Alman üniversitelerine belgeleyen aday bu aşamadan sonra kolaylıkla Üniversitelerin ücretsizhazırlık bölümüne yazılabilecektir.

Almanya için Başvuruda istenecek belğeler:

Bu belgeler için Lütfen tarafımızla irtibata geçiniz. Başvuru belegelerinin uzman eller tarafından hazırlanması Almanya vizesi için olmazsa olmaz şartlandandır. Bu yüzden başvurunuzun ve belgelerinizin itina ile hazırlanması gerekiyor. 

Almanya Vize İşlem ve Çeşitleri:

Almanya ya Bir Öğrenci 3 şekilde vize başvurusunda bulunabilir. Bunlar özetle şu şekildedir:

1-Almanya Öğrenci Vizesi:

Bu vize Türü için Alman konsoloslukları Almanya'daki bir Yüksek öğrenim okulundan kabul belgesi almanızı isyecektir.

2-Almanya Öğrenci Aday Vizesi:

Almanya'da Dil kursundan sonra Üniversite veya Master programına gitmek istiyorsanız Türkiyeden gitmeden önce bu vizeye başvurmalısınız.

3-Almanya Dil Eğitimi Vizesi:

Almanya'da dil eğitimi almak için kullanılan vize türüdür. Bu vize yğksek öğrenim vizesine dönüştürülememektedir. Bu seçenekle giden aday 1 sene içerisinde Test – Daf sınavını geçer ve Herhangi bir Üniversiteye kayıt yaptırılırsa Öğrenci vizesine başvurulabilinmektedir.

Almanaya da Yüksek Lisans (Master) Eğitimi:

Türkiyede Lisans eğitiminizden sonra Almanaya da alacagınız 2 yıllık eğitim burada Yüksek lisans derecesinde sayılacaktır. Yüksek Lisansı Üniversiteden Mezun olduğunuz alanda yapmanız gerecektir. Yüksek Lisans yapabilmeniz içinde Yeteri derecede Almanca bilgisine sahip olmanız gerekmektedir.  Almanca bilgisine sahip olmayan adaylar  ilk olarak dil kursuna kayıt yaptıracaktır. Federal Almanya ya Yüksek Lisans yapmak için gelen adayın 18 ay içerisinde Master proğramına kayı taşamasına gelmiş olması gerekir. Türkiyede Üniversite eğitimi üzerinden 1 sene geçen adaylar veya Eğitim ve Öğrenimlerine 1 yıldan fazla ara veren adayların Almanya'da eğitimilerine devam edebilmeleri için denklik işlemi yaptırmaları gerekmektedir.

Almanya'da Master (Yüksek Lisans)  Aşamaları:

- Üniversite Mezuniyet belgesi

- 200-400 saat arası Almanca Eğitim gördügüne dair belge.(Bu belge yoksa Dil eğitimi için özel bir okula kayıt yaptırılır.)

- Üniversiteye Başvuru

- Üniversitenin Almanca Kursuna girmek için sınav

- 4 Aylık Kurs dönemi  (Bu dönem adayın Almanca öğrenme hızına göre degişebilmektedir.)

- Almanca Yeterlilik Sınavı

- Sınavı Geçerse Eğitime istediği bölümde başlama

Almanya'da Eğitim ve Genel Masraflar:

-Almanya da Üniversiteler Ücretsizdir.

- Dil Okulu fiyatları :
. Aylık 250 ile 500 Euro arası.
. Minumum 4 aylık yazılan öğrencinin 4 aylık kurs ücreti : 900 ile 1500 Euro arasında seçilen okul ve bölgeye göre değişmektedir.

-Konaklama:
. Öğrenci Yurtları aylık: 100 ile 200 Euro arasındadır.
. Aile yanı Konaklama Aylık : 250-350 Euro
. Normal Stüdyo evler aylık : 350-450 Euro

-Aylık Öğrencinin genel gideri (Kira-Yeme, İçme- Yol, ve Kirtasiye) 400 ile 600 Euro arasında olur.

DEVAMI

https://www.almancax.com/forum/index.php?topic=19682.0

Sayfa: [ 1 ]