ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: 3. Almanya'da Üniversite Eğitimi Hakkında Sık Sorulan Sorular ve Cevaplar

Sayfa: [ 1 ]

fuk_18 06.08.2012 23:33:40

YAZILARIN HEPSI www.factconsultancy.com YURT DISI EGTIM VE TERCÜME HIZMETLERI SITESINDEN ALINTIDIR

1- Soru : Almanya'da Universite egitimi Ücretlimidir ?

1- Cevap : HAYIR, Almanya'da Universite egitimi almak isteyen adaylar, Kayıt olduğu Universitenin senelik Harç ücretini ödemek zorundadır. Bu harç ücretleride Üniversiteden Üniversiteye değişmektedir. Genelde dönemlik harç ücretleri 100 ile 500 Euro arasında sembolik rakamlardır. Almanya Hühümeti her yıl bütün üniversite öğrencilerine ulaşım giderlerini karşılamaları için 400-600 Euro arası bir ödenek vermektedir. Bu ödenegide ödedidiginiz harç ücretinin yerine saydıgımızda  Almanya'da Üniversite eğitimi ücretsizdir diyebiliriz.

2- Soru : Almanya'da Üniversite eğitimi alabilmem için Öss şartı varmıdır ?

2- Cevap : EVET, Almanya'da Üniversite eğitimi alabilmeniz için Türkiyede yapılan Öss Sınavını geçmiş olup Bir Yüksek Eğitim kurumuna yerleştirilmiş olmanız gerekiyor.

3- Soru : Burada Meslek Lisesi Mezunuyum ve Öss sınavını kullanmadan İki senelik Bir Meslek okulunda okuyorum. 1. sınıftayım Almanayada bir Üniversiteye Transfer yapabilirmiyim ?

3- Cevap : Hayır. Bu durumda öncelikle buradaki iki yıllık proğramınızı bitirmeniz gerekecek. Buradaki okulunuz bittikten sonra Almanya'da bir üniversiteye başvurulabilir. Bu başvuruda Almanya eğitim sistemi sizi orada bulunan herhangi bir 4 yıllık Üniversitenin (Bölümünüz tutmak şartı ile) hazırlık sınıfından başlamanıza izin verecektir.

4- Soru : Türkiyede Öss sınavı ile 2 yıllık bir Üniversiteye yerleştirildim, Almanya'da bir Üniversiteye kayıt yaptırabilirmiyim?

4- Cevap : Hayır. Öncelikle buradaki iki yıllık okulunuzu bitirmeniz gerekecek. Almanya eğitim sistemi Türkiyede 4 yıllık bir proğramı kazanan adaylara eğitim hakkı sunmaktadır. İki yıllık eğitim kazanan adaylara bu hakkı buradaki eğitimleri bittikten sonra sunmaktadır.
Burada 2 yıllık eğitiminizi bitirdikten sonra Kredileriniz Almanya'da bulunan bir Üniversiteye aktarabilir ve oradada 2 sene daha okuyarak Üniversitenizi bitirebilirsiniz. Almanya'da Üniversitelerin geneli 3 yılda bitirilebiliyor. Dolayısıyla sizin burada okudugunuz okulunuzdan aldıgınız gerslerden en fazla 2 donemi (1 senesi) sayılmayacaktır. Buda 1 senenizin kabul edilmesi anlamına gelirki, böyle oluncada iki sene daha okuyarak Türkiyede 4 seneliğe eşdeğer bir diploma almış olursunuz. Bunun için Türkiyede olduğu gibi Almanya'da herhangi bir DGS sınavı benzer bir sınav yoktur.

5- Soru : Türkiyede kazandığım bölüm haricinde bir proğrama kayıt yaptırabilirmiyim ?

5- Cevap: Hayır. Yalnız bazı Üniversitelerde bölümünüze yakın bölümlere (Öss puanı olarak daha altta olan veya hemen hemen aynı olan bölümlere) kayıt yaptırılabiliyor. Alt Bölüm olarak heryerde olduğu gibi Almanya dada bölümünüze yakın bölümleri ikinci bölüm olarak seçebilirsiniz.

6- Soru: Almanya'da Eğitim Görebilmem için ne kadar finansal belge göstermem gerekiyor ? Bir Sponsora ihtiyacım varmı.

6- Cevap : Almanya'da eğitim görebilmeniz için Türkiyeden veya Almanya'dan kendinize sponsor bulmanız gerekiyor. Sponsor olarak aile bireyleri, yakın akrabalar ve kişisel bağların kanıtlanabildiği 3 üncü kişiler kullanılabilir. Yalnız size sponsor olacak kişinin Almanya'da yapacağınız egitim ve yaşam masraflarınız için her ay 700 Euro ödeme yapmayı taahhüt etmesi gerekiyor. Bu taahhitü yapan kişininde Maaş , gelir ve banka hesabında bulunan para durumu, bu taahhütü yerine getirebileceğini gösterir ve kanıtlar olması gerekiyor.

7- Soru : Türkiyede, (Kıbrıs da dahil) bir devlet üniversitesinde 2. sınıfta okumaktayım. Eğitimime Almanya'da buradaki derslerimi transfer ederek devam edebilirmiyim ?

7-Cevap: EVET, Ama Türkiyeden aldığınız dersleri transfer ettiğinizde kredilerinizden birçoğunun sayılmayacağı ihtimalini unutmamanız gerekiyor. 2 yıl Turkiyede eğitim almış bir adayın en iyi ihtimalde burada okuduğu 1 senesi sayılacaktır. Dolayısyla bir sene veya donem kayıplarınız olacaktır.

8- Soru : Türkiyede açık ögretim fakültesini kazandım, Almanya'da Üniversite eğitimi görebilirmiyim?

8- Cevap : Evet, Türkiyede Açık Ögretim fakültelerini kazanan ögrenciler Almanya'da Üniversite eğitimi alabilirler.

9- Soru: Öss de barajı geçtim ama tercih vermedim. Bu durum Avrupada eğitimime engel olurmu. Ayrıca orada istediğim bölümü okuyabillimiyim?

9- Cevap: HAYIR. ÖSS sonuç belgenizde 4 yıllık bir (açık ögretim dahil)Kazandı yazmazsa Alman üniversitelerinden kayıt alamazsınız ve vize alamazsınız. O yüzdem tavsiyemiz bir açık ögretim proğramına veya Geç olmamışsa bir Üniversite tercihi yapmanızdır.

10- Soru : Almanya'da Üniversitelerin dil bölümleride ücretsizmidir? Eğer ücretsiz iseler özel dil okulu yerine direk dil eğitimi için buralara kayıt yaptıramazmıyım?

10- Cevap: EVET, Almanya'da Üniversitelerin bünyesinde bulunan dil kursları ücretsizdir. Fakat bu dil kurslarına kayıt olabilmeniz için orta seviyeye yakın Almanca bilginiz olduğunu kanıtlamanız gerekmektedir. (minumum 600 saat Almanca bilgisi). Bu durumu kanıtlayamayan ögrenci mecburi olarak ilk 6-8 ayını özel bir dil kursunda geçirmek zorunda kalacaktır. 

11- Soru : Alman konsolosluğuna vize başvurusu yapılırken kayıt olunan dil okulunun haftalık kaç saat olması gerekiyor?

11- Cevap : Alman konsolosluğu haftalık en az 20 - 24 saat arası bir kursa yazılmanızı ve okuldan gelen belgede mutalaka Test – DAF gibi sınavlardan birine hazırlık amaçlı bir kurs olduğunun not edilmesi gerekmektedir.

12- Soru : Almanya'da dil kursu maliyetleri ne kadardır?

12- Cevap : 5-6 Aylık kurslar Okulun kalitesi ve gittiğiniz bölgeye göre 1200 ile 4000 Euro arasında degişmektedir.

13- Soru : Almanya'da aylık mutfak ve ulaşim giderlerim ne kadar olur?

13- Cevap : aylık yaklaşik 150 Euro yeme içmeye, yaklaşik 50-60 Euro sigorta, 50-60 Euro Ulaşim, ve 100-150 Euro genel masraflar olmak uzere toplamda 500-600 Euro arası aylık gideriniz olacaktır.

14- Soru : Almanya'da Konaklama ücretleri ne kadardır ?

14- Cevap : Aylık Yurt kiraları 100 ile 300 Euro arası değişmektedir.

fuk_18 19.10.2012 00:34:05

güncel

recoly18 21.10.2012 20:10:03

Sitenize yeni üye oldum gerçekten çok faydalı bilgiler var . Kafamdaki çoğu soru işaretinin cevabını da buldum .. Teşekkürler Almancax...

3,14 21.10.2012 21:32:51

--> Siteye hoş geldin, sefalar getirdin. alkis:)

Sayfa: [ 1 ]