fuk_18
07.08.2012 00:03:36
YAZILARIN HEPSI www.factconsultancy.com YURT DISI EGTIM VE TERCÜME HIZMETLERI SITESINDEN ALINTIDIR
Üniversite eğitimi almak için Avusturya gerçekten de çok iyi bir seçimdir. Viyana üniversiteleri otoritelerce dünyanın en seçkin üniversiteleri arasında gösterilmektedir. Bunun yanısıra yıllık eğitim harcının da 760 Euro olması, son yıllarda Türkiye'den de çok sayıda öğrencinin dikkatini buraya çekmektedir. Viyana Üniversitesi, dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında ilk 3000 içinde 87. sıradadır. Avrupanın en iyi üniversiteleri sıralamasında ise 15. sıradadır. ( Kaynak: webometrics.com) Öte yandan Viyana İş ve Ekonomi Üniversitesi Financial Times tarafından dünyanın en iyi işletme okullarından biri olarak gösterilmektedir. Viyana Teknoloji Üniversitesi ise Avrupa'nın en iyi 16. üniversitesidir. Üniversite büyük sanayi ve teknoloji şirketlerine bilimsel danışmanlık yapmakta, çok sayıda ortak projeyi yürütmektedir.
Genel Bilgiler:
•Avusturya Üniversiteleri çok iyi eğitim vermekte olup tüm dünya tarafından tanınmaktadır.
•Avusturyada Üniversiteler Avrupa kültürü ekseninde eğitim vermekte olup Avrupada Çok saygın Üniversitelere sahiptir.Avusturyada yabancı öğrencilerin aylık kazançları 600 euro yu geçmeyecek şekilde çalışma hakları vardır.
•Avusturyada Üniversite okumanız için OSS de başarılı olmanız yeterlidir.
•2 yıllık ön lisans proğramları avusturyada tanınmamaktadır( yatay geçiş yapmak isteyenlere duyrulur)
•Avusturya devlet üniversiteleri YOK tarafından tanınmakta olup denklik verilmektedir.
•İlk sömestre yi okuduktan sonra avrupanın diger ülkelerinde degişim proğramları ile ücretsiz okuma olanağı vardır.
•Avusturyada Üniversite eğitiminizi bitirdiginizde direk olarak master proğramlarına sınavsız geçebilirsiniz.
•Almanca ve İngilizceyi çok rahat bir şekilde öğreneceğiniz bir ortam.
•Avusturyada Yıllık Üniversite harcı sadece 760 eurodur. Diğer ülkelerin eğitim maliyetlerine göre bu rakam çok düşüktür.
Kabul Koşulları
Avusturya'da lisans kaydı yapabilmek ve lisans eğitimi alabilmek için, eğitim almak istediğiniz bölümü Türkiye'de kazanmış olmanız gerekmektedir. Türkiye'de ÖSYM tarafından hangi bölüme yerleştirilmeniz yapılmış ise Avusturya'da da sadece o bölüme ya da o bölüme en yakın bölüme kayıt yaptırabilirsiniz. ÖSYM tarafından herhangi bir devlet ya da özel üniversiteye ( Kıbrıs üniversiteleri dahil) yerleştirilmiş olmanız yeterlidir; ayrıca üniversiteye kayıt yaptırmanıza gerek yoktur. 2 yıllık yüksek okul programlarının Avusturya´da karşılığı yoktur. Türkiye´de 4 yıllık bir programa yerleştirilmiş olmanız gereklidir. Açıköğretim kazanmış olmanız da maalesef Viyana'da eğitim almanız için yeterli olmamaktadır. Avusturya'da yüksek lisans yapmak içinse ALES sınavına girmeniz ve bir üniversiteden Master kabul onayı almanız gerekmektedir. Kabul edildiğiniz master eğitimini Viyana'daki üniversitelerde alabilirsiniz.
Üniversitelerin tümünün YÖK denkliği vardır
Avusturya'da öğrenim gören bir öğrencinin aylık gideri ( konaklama, ulaşım, cep harçlığı vs.) toplamda 500 - 700 Euro arasındadır. Buna ek olarak Avusturya'da okuyan öğrencilere ayda 600 Euro'yu geçmeyecek bir maaşla çalışma izni de veriliyor. Tabii ki öğrencilerin iş bulması kendi beceri ve tercihlerine bağlıdır. Ancak birçok öğrencimiz değişik işlerde part-time çalışarak extra cep harçlığı kazanabilmektedir.
Masraflar
Avusturya üniversiteleri dünyaca tanınmış ve çok yüksek prestijli üniversiteler olmasının yanısıra, dünyanın en ekonomik üniversite eğitim maliyetlerinden birini sunarlar. Avusturya'daki üniversitelerin tümünün sabit harç uygulaması vardır. Avusturya'da bir yıllık üniversite harcı toplamı 760 Euro'dur. Bu ücret sömestr başına 380 Euro olarak ödenir. İlk yıl Almanca hazırlık okunur, daha sonra öğrenci bölüme başlar. 2005 yılı itibariyle Bazı üniversiteler bu yıllık harç ücretinin yarısını öğrenciye çeşitli masraflarını karşılaması şatrıyla geri iade etmektedirler.
Dil okulu (Almanca) süresince yapılacak harcamalar:
•Öğrenci derneği katkı payı : 15 euro
•Almanca Kursu dönemlik: 370 euro
•Yurt Kirası aylık 200 ile 250 euro arası
•Sağlık sigortası aylık 21 euro
•Aylık Ulaşım giderleri: 45 euro
•Beslenme ve diğer giderler (aylık): 200 euro
Üniversite Eğitimi sırasınca yapılacak masraflar:
•Üniversite Harcı dönemlik: 380 euro (senelik: 760 Euro)
•Yurt kirası aylık: 200 ile 250 euro arası
•Sağlık sigortası aylık 21 euro
•4 Aylık Ulaşım giderleri: 120 euro
•Beslenme ve diğer giderler (aylık): 200 euro
Bu ödemelerin dışında Yurt merkezi okul bittiginde geri alınmak üzere 1350 euro depozito ve kontrat bedeli olarakta 100 euro almaktadır.
Ne zaman Başvurmalısınız?
Avusturya'da üniversite eğitimi almak üzere yapacağınız başvurunuzu çok iyi planlamalısınız. Başvuru-kabul ve vize işlemleri, uzun ve zorlu bir süreçtir. Geç yapılan başvurular çoğu zaman zorunlu olarak bir sonraki döneme kayıt zorunluluğuna neden olmaktadır.
Avusturya üniversite kayıt işlemlerinize başlamak için, kazanma belgenizin gelmesini ya da kazandığınız üniversiteye kayıt işlemlerinizin tamamlanmasını beklemeyin. Online ön kayıt işlemi için lütfen acele ediniz. Evrakları daha sonra da gönderebilirsiniz. Bu size çok önemli zaman kazandıracaktır
Üniversiteler:
Viyana: Viyana Üniversitesi, Viyana Tıp Üniversitesi, Viyana Teknik Üniversitesi, Viyana Ekenomi Üniversitesi, Ziraat Ün, Veterrinerlik Ün, Müzik – Görsel sanatlar Ün, Uygulamalı Sanatlar Ün, Güzel Sanatlar Akademisi.
Graz: Graz Üniversitesi
Linz: Linz Üniversitesi
Salzburg: Sazlburg Üniversitesi
Innsbruck: Innsbruck Üniversitesi
Klagenfurt: Klagenfurt Üniversitesi
Leoben: Leoben Üniversitesi
Vize işlemleri
Avusturyada uzun süreli kalacak öğrenciler bu ikamet için Uzun süreli Öğrenci Vizesi almak zorundadır.
Vize için Gerekli Evraklar:
•Üniversite kabul belgesi
•Vize başvuru formu
•Pasaport ve noter tasdikli tercümesi
•Noter tasdikli İkametgah tercümesi, nufus cüzdanı süreti, sabıka kaydı, Yurd kabul belgesi veya kira kontratı veya evinde kalacagınız kişiden davet mektubu, Sağlık raporu, Banka Yazısı veya cüzdanı ( başvuru esnasında hesabınızda 6200 euro olması gerekiyor), 1 adet vesikalık fotograf ve emniyet müdürlüğünden alınacak ilk defa pasaport verilmiştir yazısı.
Vize randevusü için İş Bankasından 9 euro karşılığında alacağınız pin numarasına ihtiyacınız vardır.
Vize İşlem sonuçları 4 ile 12 hafta sürebilmektedir. Avusturya konsolosluğu ikamet belgesini aldığınız bölgenin belediye birimi ile irtibata geçip bilgilerin doğruluğunu kontrol etmektedir
DEVAMI
https://www.almancax.com/forum/index.php?topic=19685.0