ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: 07.08.2012 tarihli gorusmem

Sayfa: [ 1 ]

yfatih 07.08.2012 19:52:27

Merhabalar,
nihayet biz de cocuk uzerinden aile birlesimi basvurumuzu yaptik. Eksik yok sanmistik uluslararai evlilik kayit ornegi istemisler bizim akil turistik vizeye gittigi icin evlilik cuzdan fotokopisi goturduk:) neyse ki hallettik. Basvuruyu alan kadina esim 3 gun sonra tr'ye gelecek esyalarimizi toplayip,evi kapatip beraber almanyaya gidecez dedim.cocugum da ozurlu egitimi alacak gitmem lazim dedim,o zamana yetisir ama yabancilar subesinin evrak isteyip istememesine bagli vs dedi. Basvurun sisteme isledi esin gelmeden bi gitsin yabancilar subeye evrak istiyorlarsa hazirlasin dedi. Esim tel acmis aksama dogru daha sisteme girmemis 2-3 gunu bulur demisler.ve esin istenen tum evraklari hazirladiysa daha biseye gerek yok demisler. Ben basvuru yapmadan once de esim yabancilar subeye gidip sormustu bizim hazirlayacagimiz bi sey var mi diye, onlar da esimin ve cocugumun ne vatandasi oldugnu sormuslar,alman vatandasi demis esim.calisiyormusun demis issizim demis esim.o zaman bizim isteyecegimiz bisey yok, konsolosluk esinden ne isterse onlar demis. Ayni durum esimin arkadasina da oldu ve yabancilar sube hic evrak istemedi 4 haftada vizeleri geldi. İns bizimki de boyle temiz olur.

yfatih 09.08.2012 04:16:17

benim durumda olanlardan yani cocuk uzerinden aile birlesimi yapip,esi ve cocugu alman vatandasi olup ayni zaman da issiz olan birinden yabancilar subesi evrak istemiyor diye kaide var mi?

kadriye_01 09.08.2012 04:43:04

slm benim tanıdığım kişi çocuk üzerinden aile birleşimi yaptı bayan türk vatandaşı bebek almandı  hatta çocuk kız arkadaşındandı nikah bile yoktu kız iflasdı  devleten geçiniyordu devlet kendine bakıyordu kirasını çocuk parası veriyordu kız bebek bu kişiden babası bu dedi babalık tanıma belgesi yapıldı erkek izmirden müracaat etti 1 ayda vizesi geldi kız arkadaşını çağırmamışlar bile sadece erkek gidince çocuğunun annesiyle birlikte y polisine gitmişler işte benle kalacak çocuğunun yanında diye giden erkeğede maaş bağlanmış ve kursa gideceksin denmiş hepsi bu kadar ve 1 senedir Almanya'da çocuk üzerinden aile birleşiminde sıkıntı olmuyor  inşAllah sizdede olmaz eşiniz ve çocuğunuza en kıssa zamanda kavuşursunuz  Allah yar ve yardımcımız olsun

yfatih 09.08.2012 18:14:27

bu soyledikleriniz umutlandirici.lakin ben sali gunu muracaat ettim.esim nolur nolmaz diye tr'ye gelmeden ariyor belki evrak isterler,hazirlayayim diye ama sistemde hala gozukmuyor.haftaici arayin demisler.ayni gun sistemde gozukmesi gerekmez mi?

Sayfa: [ 1 ]