kadir76
19.08.2012 18:41:28
Arkadaşlar öncelikle herkeze merhaba herkeze hayirli bayramlar arkadaşlar benim problemim şu ben evlenmeden 1 ay önce pasaport çıkarmıştım 10 yıllık ozaman bekardım şimdi evlendim pasaportta medeni gösterir bir yer yok bekarken aldıgım pasaport evlendikten sonra medeni halim değiştiği için problem yaratırmı vize başvurusunda son dakka pasaportunuzda bekar yazıyor gidin değiştirin deyip geri çevirmelerinden korkuyorum sizce pasaportu değiştirip mi başvuru yapmalıyım yoksa bi sorun çıkarmı ?
kadriye_01
19.08.2012 20:48:29
a.slm sizede iyi bayramlar bence sorun olmaz çünkü anladığım kadarıyla erkeksiniz bayan olsaydınız evlilikten dolayı soyadınız değişeceği için passınızı kabul etmeyeceklerdi ama siz erkek olduğunuz için ve formul B (uluslararası evlilik belgesi alacağınız için) orda evli olduğunuz yazıyor şahsi fikrim budur ALLAH yar ve yardımcımız olsun
ckokler
19.08.2012 22:26:42
Merak etmeyin sorun olmuyor kesinlikle, benim de durumum sizinki ile ayniydi ve herhangi bir sorun teskil etmedi. Yeni pasaportlarda sadece soyadinizin degismesi halinde, tekrar yeni bir pasaport basvurusu gerekiyor.
kadir76
20.08.2012 16:34:29
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için arkadaşlar ozaman pasaportumu değişmeye gerek yok
fakoo
22.08.2012 08:37:54
Problem olmaz. çünkü.. Sen evlendikten sonra kimliğini değiştirdiyse. otomatik olarak pasaporttada evli gözüküyor. Aynı durum benim başımada gelmişti. Gittim pasaport şubeye memur bana güldü ve yanına çağırdı. Bizzat ekranda evli olduğum bölümü gösterdi. Lafın kısası Evlendikten sonra kimliğini değiştirdiysen.Problem olmaz, sistem güncelliyor.Eğer kafanda soru işareti kaldıysa E DEVLET şİFRENLE gir kimlik bilgilerini güncelle oradada kimliğin evli olarak gözükecektir.
enigman
22.08.2012 17:30:50
nikahtan sonra ben de ankararada pasaport bölümündeki tanidiga sordum. gerek yok demisti. daha sonra sorunsuz giris cikis yaptim.
ancak kadinlarda soy isim degisinde belki sorun olabilir, onu bilemiyorum.
sky_noise3183
27.08.2012 19:39:57
peki arkadaşlar bayan eş 2 soyadı yani hem kızlık soyadını hem eşinin soyadını kullanması durumunda değiştirmesi gerekirmi.değiştirmesi gerekirse türkiyede değiştirebilir mi hani pasaportta oturum izni vs nedenlerden dolayı yoksa konsolosluktanmı değiştirmesi gerekiyor ve bi sorum daha var konsoloslukta kaç günde değiştirir. teşekkürler.