ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Yeniden Almanya gitmek icin ugras...

Sayfa: [ 1 ]

burak027 27.08.2012 16:01:23

merhaba arkadaslar eski arkadaslar bilir uzun süreli almanya vize basvuru ugraslari sonucu eski esimin almanyada görüsmeye gitmemesi sonucu vize red verilmesi birde cocuugum oldu yine gidemedim ve bosanmayla sonuclanan bir evlilik yasadim

Simdi yeniden evlendim esim türk vatandasi dogma büyüme yalniz alman vatandasligi icin basvuru yapicak yarin . alma hakkida var diye düsünüyorum dogma büyüme almanyada okul almanyada okunmus ve uzun sürelide almanyada calismis yalniz esimin bir cocugu var cocugun babasi cocugu üstüne almiyormus cocuk alman vatandasi bu cocugu üstüme almam sorun olusturur mu ( almak istiyorum) esim almanya ya cagiriyor ve gitmek istiyorum. esimin bankaya kredi borcu var ve suanda yeni (12 aylik cocuk ) dogum yaptigi icin hartz4 aliyor ama is yerinden dogum icin izinli .  Benim almanya gitmek icin hangi yolu izlemem daha mantikli ve dogru yol olabilir.-

yeni esimin cocugunu üstüme alsam cocuk üzerinden mi basvuru yaparsam daha rahat vize alabilirim .
Yoksa esim alman vatandasligini alsa normal yoldan mi vize basvurusu yaparsam daha rahat vize alabilirim. birde esimin banka kredisi sorun olustururmu.
suanda esim süresiz oturma ve calisma iznine sahip bu sekilde mi basvuru yapsam Türk vatandasindan kira gelir felan filan isteniyor bu daha sorunlu yol olur mu diye düsünüyorum ama fikirlerinizi bekliyorum.
Esim Frankfurt da yasiyor buranin vize islemleri nasil berlin gibi degildir umarim berlin herseyi cok SIKI ve yorucu sürecle yapiyordu.
Birde eski esime verecegim tazminat ve cocuk nafakasi önümüze engel olur mu .?
Esimin alman pass icin ve benim vize islemlerim icin avukat tutmayi düsünüyorum islemler hizli ve dogru sekilde yürüsün diye gerek varmidir yokmudur

bu konular hakkinda bilgisini esirgemeyen tüm arkadaslara tesekkür ettim simdiden

Allah yar ve yardimcimiz olsun

fuk_18 27.08.2012 22:44:04

senin icin en iyi yol a1 belgesinia lip normal vize ile gitmen cocugu ancak gidince ustune alirsin suanda babasi olarak kimse yok ise ve esin alman vatandasi oldugu icin belkide bu söyledilklerinin hic birini istemicekler yani alman vatadnaslarindan hic bir sart aramadan kosmadan vize verebilirler esin bunu yabancilara dairesi ile gorussun belge isticerklermi istemiceklermi alman vatandasi olursa esin daha kolay olur hersey onu hic aksatmadan mutlaka yapsin alman vatandasi olsun senin isin kolaylasir

3,14 18.10.2012 22:31:46

Alıntı yapılan: burak027 - Ağustos 27, 2012, 04:01:23 ÖSEşim Frankfurt'ta yaşıyor.

--> Almancax-Frankfurt buluşmasına HEPİNİZ davetlisiniz. Buraya tıklayın :)

Sayfa: [ 1 ]