JetHomme
15.09.2012 01:20:18
Yıllardır almanyada yaşayan halam var. 1 ay belki daha kısa bir süre için onun yanına gitmek istiyorum. Çok uzun zamandır imkan varsa gel diyor bana. Ben daha yeni üniversiteden mezun oldum. Çalışmıyorum pasaportum yok ama gitme ihtimalim yüksekse hemen çıkartmayı düşünüyorum. üzerime herhangi birşey yok. Banka kartı ve kredi kartım var aktif olarak kullanırım.
Sormak istediğim nasıl bir yol izlemeliyim ? Benim burdan yapmam gereken işlemler nedir ? Halam beni ordan çağırabilirmi ?
Zor_Ölüm
15.09.2012 11:01:23
halanın sana bir davetiye çıkarması lazım bana agustosda gelmişti 25 euro ücreti var davetiyenin, çalışmaman kötü öğrenciyken düşünseydin ailenin evraklarını sunardın bir ihtimal şansın vardı, benden istenenleri söleyeyim; gidiş amacını ikna etsen bile senin geçimni nasıl sağlşadığını belgelemen laızm hesabında iyi bir miktar para bulunması lazım, kira alıyorsan kira kontratı ve banka dekontları tapu mapu bunların hepsinde senin adın geçmeli yani senin üzerine olmalı. üzerime herhangi bir şey yok demişssin, eğer ailenden birinden düzenli olarak bir yardım alıyorsan para konusunda onun banka dekontları istiyorlar, ilk başvurun olduğu için sana 1 aylık vize vermezler sen 2 haftalık bir başvuru senin için daha uygun olur. başlıca aklıma gelenler bunlar.
JetHomme
15.09.2012 11:29:14
şimdi hocam açıköğretime kayıt yapıcam yani okul devam edicek bu onları ikna etmede etkili olabilir. Dediğim gibi üstüme hiçbirşey yok. Halamın bana kefil olma gibi bir durumu varmı ?
Zor_Ölüm
15.09.2012 16:38:35
büyük ihtimal ederler çünkü açıköğretimden bir belge alacağına göre kabul ederle çünkü almanya firması idata ile çalışmaya başladı başvurular onun üzernden olacak idatanın sitesine gir turistlik kısa süreli vizeyi seç gerekli belgeler orda var öğrenciler için ''Öğrencilerden ve yüksek öğrenim görenlerden istenen belgeler: Öğrenci belgesi'' yazıyor diğer evraklarıda ailenin dosyalarını koyacaksın galiba önceden telefon ile alınıyordu telefondaki memur sana anlatıyordu neler getireceğini sen idata sitesine gir ordan istenen evraklara bakderim.
EL-TURCO
16.09.2012 15:05:58
arkadas ögrenci degil-ögrenci vizesinin halleri bellidir-yanlis yardim olmus.tek yapacagi basvuru sekli turist vizesidir oda gerej´kli evraklar bellidir.muhtemelen yas ve ekonomik durumundan dolayi yüksek ihtimal red alirve ben su an size tavsiye etmem.kusura bakmayin sert oldu ama gercek bu.hem masrafiniza yazik hemde ilerde gitme sansizin önünü simdiden tikamayin...
Wolfey
17.09.2012 17:44:03
Alıntı yapılan: JetHomme - Eylül 15, 2012, 01:20:18 ÖÖ
Yıllardır Almanya'da yaşayan halam var. 1 ay belki daha kısa bir süre için onun yanına gitmek istiyorum. Çok uzun zamandır imkan varsa gel diyor bana. Ben daha yeni üniversiteden mezun oldum. Çalışmıyorum pasaportum yok ama gitme ihtimalim yüksekse hemen çıkartmayı düşünüyorum. üzerime herhangi birşey yok. Banka kartı ve kredi kartım var aktif olarak kullanırım.
Sormak istediğim nasıl bir yol izlemeliyim ? Benim burdan yapmam gereken işlemler nedir ? Halam beni ordan çağırabilirmi ?
Jethome Merhaba arkadasım sunları soylemek ıstıyorum sana egerki bir yerde sigortalı olarak calısmıyorsan işin cok zor almanyadakı davetıyey yollayan kısının durumu ne olursa olsun senın Türkiyedekı pozisyonun cok onemli hevesini kırmak ıstemem daha once turist olarak gidip geldiğim için biliyorum boyle seylerı cok onemsiyorlar kredi kartı ve banka kartı işe yaramaz...Çunku konsolosluk senden ustu kapalı bir sekılde gerı doncegının teminatını istiyor bunu onlara gosterırsen herturlu alırsın kulturel veya turist amaclı vizeni...İyi şanslar...
JetHomme
17.09.2012 23:33:12
cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar Almanya hayalimiz başka bahara kaldı o zaman
esma 41
09.05.2013 01:03:31