ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: vize konusunda yardım konsolosluk evrakalrı için

Sayfa: [ 1 ]

cemcakar 28.09.2012 00:16:46

arkadaşalr ben bu gün sınavı gectim şimdi ne yapmam gerekiyo eşim alman vatandaşı bu arada bende bursada ikamet ediyorum bursada dogdum büyüdüm ama kütügüm rizede vizeye nerden başvurmam gerekiyo vede eşimle benim hangi evrakalrı hazırlamamız gerekiyo benim eşim işe 2 hafta oldu başlayalı bu ay maaşı düşük gelcek maaş bodrosunda öle gözükür heralde ama tam maaşını 1 hadaki ayın 1 de alcak bu problem olurmu yada sözleşme gösütrse kabul ederlermi ona göre arayıp müracet edicem ayrdım ederseniz sevinirim arkadaşalr   bide son sorum olcak istanbul konsoloslugundan başvuruldugu zamn nufus kagıt örnekleri için tercüme isneniyodu gecenelrde baktıgımda ama şimdi baktım öle bişey yazmıyo hangisi dogru analayamadım tercümeye gerek varmı

Wolfey 28.09.2012 02:13:31

Merhaba arkadasım oncelıkle hayırlı ugurlu olsun şimdi öncelikle yapman gereken vize randevusunda bulunmak bunu IKS firmasından saglayacaksın nette internet sitesınde numarası var.. hazırlaman gereken evrakları ise IKS firması sana e-mail yoluyla gönderecek...Eşin alman vatandası oldugu için maası felan sorun etme kardes...İstanbul konsoloslugunda yazdıgın gibi nüfüs kayıt orneklerının tercumelerını ıstıyorlar..İkametgahın bursa oldugu için istanbuldan basvurunu yapacaksın İnş hayırlısıyla halledersın Kolay Gelsın...

serkan07 28.09.2012 10:06:51

Hayırlı olsun.. wolfey galiba yenilemeden haberin yok kardesim. Alman konsolosluğu 1 eylülden itibaren iks firması yerine idata firması ile anlaşmış olup randevuları idata firmasını aarayıp kredi kartı ile 5 euro odeyerek alınıyor.Ayrıca idata firması mail olarak gondermiyor konsolosluk web sayfasından bakın gerekli evrakları diyorlar.
https://www.ankara.diplo.de/Vertretung/ankara/tr/07__Visa/Antragsverfahren__IDATA

cemcakar 28.09.2012 14:27:02

aynen serkan bende öle okudum peki önceden istanbul nufus kagıt örneklerine tercüme istiyodu şimdide ölemi ben dün istanbul diplo.de sitesine baktım gerekli belgelere orda tercüme yazmıyodu ama genede yaptırmam gereklimi

unicat 28.09.2012 14:33:56

kardesim sen le ayni durumdayiz ben ankaraya gidicem ayin 4 dünde ben yaptirmayi düsünmüyorum. sana birsey söylüyeyim randevu nezamana veriyorlar bilgin var mi yoksa arayip ögrene biliyorsun. cünkü izmir en erken 3 ay sonraya atiyor randevuleri ben ankaradan aldim bir ay sonraya istanbulda 3 ay sonraya verebilir ona göre tedbirini alirsin ilk önce bi ara sor derim...

cemcakar 28.09.2012 15:19:46

valla bilgim yok ne zamn sonraya vercekelr randevuyu 3 ay sonrasa kötü ozamn ya bi randevuya gitmek için 3 ay beklemek sonra evrakalr oraya gidicek buraya gelcek felan yani 4 ay daha burdayız ozamn

unicat 28.09.2012 17:00:15

belli olmaz belki daha fazla burdasin herkezin durumu farkli oluyor sen randevunu almaya bak bende öle bekledim gec randevu aldim bunu bilseydim önceden arar alirdim...

serkan07 28.09.2012 17:07:23

istanbulu bilmiyorum kardes ben 13 eylülde ankrada müracat ettim ve benden tercüme istemediler..

cemcakar 29.09.2012 01:00:52

bide son bişey sorcam arkadaşalr evlilik cüzdanı istiyolarmı ben istanbuldan müracaat yapıcam mecbur oraya baglımış istiyolarsa aslımı gerekli yoksa fotokopiside olurmu ona göre eşimde yolatıcam buraya

29.09.2012 01:06:07

gerek yok istemiyolar

unicat 29.09.2012 16:32:00

istemiyorlar bildigim kardar cünkü bende onumuzde ki ay gidicem ben götürmücem onun yerine formul B oluyor aile cuzdanina gerek yok..

Sayfa: [ 1 ]