Reyya 29.10.2012 12:33:09
Alıntı yapılan: zonka - Ekim 28, 2012, 04:43:34 ÖS
Bismillahirrahmanirrahim...
evet arkadaşlar 15.07.2012 tarihinde alman kız arkadaşımla evlenmiş buundum.
işlemler o kadar hızlı ve sorunsuz gelişti ki .. tam tamına 7 saat içinde evlendim. kız arkadaşımın kısıtlı süresi beni stresse sokmuştu. kan tahlilleri falan baya uzun sürdüğünü söylemişlerdi. bende sağlık ocağına gidip bir form doldurup bu testi yapmak istemediğimi belirttim. (yapmakta fayda) .ben yapamadım zamanımız yoktu buna. sağlık ocağından istemediğime dair bir forum doldurup eşimin ve benim evraklarımla nikah dairesine gittik. orda bize akşama doğru saat 17:00 gibi randevu verildi ... gereken evrakları teslim ettikten sonra saat 17:00 da tekrar nikah dairesine gidip evlendik ....
eşim 4 gün önce tekrar almanyaya gitti .. şimdi benim izlemem yol nedir ? forumda bir bütün konu halinde malesef bunu bulamadım. eşim ordaki yabancılar şubesini aradı ve benim burda işlem yapmam gerektiğini söylediler bu doğru mudur ? onun dışında almanca dil sınavına girmek mecburi mi ? almanca sullar seller gibi . böyle bir zorunluluk var mı ? bazılarının kursa gitmeden almanyaya gittiklerini duydum.
şimdiden yardımlarınız için teşekür ederim..
ayrıca alman konsolosluklarıda bilgi veriyor haberin olsun derim. 
zonka 29.10.2012 15:34:06
Alıntı yapılan: Reyya - Ekim 29, 2012, 12:33:09 ÖS
MERHABA.. bende senin gibi Türkiyede evlilik yaptım ve eşim alman. evlilikten sonra nüfus dairesine gitmen gerekiyor. onlar sana neler yapman ,hangi belgeler gerektiğini tek tek anlatıyorlar. belki burada eksik bilgi verilebilir. bende çoğu şeyi unutmuşum.ayrıca alman konsolosluklarıda bilgi veriyor haberin olsun derim. istediğin kadar çok iyi almanca bilgin olsun, TR de A1 sınavına girmen şart. elinde A1 sertifikan olacak mutlaka , buraya gelmen için. Direk imtihan için gün alırsın. Kursa gitmene zaten mecbur değilsin. en azından kurs parası ödememiş olman güzel.
zaten almanca bilgin var isede kazanırsın. en son aşama A1 sertifikanı aldıktan sonra, nüfus dairesininde verdiği evraklarla birlikte alman konsolosluğu için randevu alıyorsun.
şayet tüm bunlarla uğraşmak zor gelirse ufak bir hatırlatma yapayım. ben bütün evrak işlemlerimi bir acenta tarafından hazırlattım.(sadece nüfus dairesine kendin gidiyorsun). çokda pahalıya mal olmamıştı. herşeyi eksiksiz hazırlıyorlar. hatta konsolosluk için randevuyu bile onlar senin adına alıyorlar.
haa en son birşey daha söyleyim. vizen onaylandığında, almanyaya gelmeden önce mutlaka nüfus dairesine gidip, ikamet adresini değiştir bunu unutma.
Kolay gelsin zor bir süreçtesin
Reyya 29.10.2012 15:52:17
Alıntı yapılan: zonka - Ekim 29, 2012, 03:34:06 ÖS
cevabın için çok teşekür ederim .. yardımcı oldun bana.
müsadenle sana birşey daha sormak istiyorum eşimin şu an orada herhangi bir işlem yapmasına gerek var mı ?
A1 sertifikam olmadan hernagi bir işlem yapmama gerek yok o zaman ? veya o arada yapmam gereken işlemler varmıdır zaman kazanmam için ? veyahut eşimin orada ?
bir sorunum daha var eşim şu an çalışmıyor. daha doğrusu uzun süredir çalışmıyor bu bir sorun teşkil eder mi ?
EL-TURCO 30.10.2012 12:23:24
Alıntı yapılan: Reyya - Ekim 29, 2012, 12:33:09 ÖS
ayrıca alman konsolosluklarıda bilgi veriyor haberin olsun derim. istediğin kadar çok iyi almanca bilgin olsun, TR de A1 sınavına girmen şart. elinde A1 sertifikan olacak mutlaka , buraya gelmen için. Direk imtihan için gün alırsın. Kursa gitmene zaten mecbur değilsin. en azından kurs parası ödememiş olman güzel.zaten almanca bilgin var isede kazanırsın. en son aşama A1 sertifikanı aldıktan sonra, nüfus dairesininde verdiği evraklarla birlikte alman konsolosluğu için randevu alıyorsun.
Reyya 30.10.2012 19:38:01
zonka 31.10.2012 00:19:02
Alıntı yapılan: EL-TURCO - Ekim 30, 2012, 12:23:24 ÖS
Kücük bir düzeltme yapayim!!! Düzeltmenin kendisi kücük ama önemi cok büyük sizin acinizdan!Almanca bilginizi kanitladiginiz takdirde A1 falanla ugrasmaniza gerek yoktur!bunu nasil mi kanitlayacaksiniz?orda evraklari verdiginizde konsolosluga görevli ile önce türkce almancaniz oldugunu söyleyin ve o zaten baslarb sizinle almanca konusmaya sizde almanca konusacaksiniz ve o oraya not düser ne Türkiyede nede Almanya'da almancaniz dediginiz gibi sular seller gibiyse hicbir sinava tabii tutulmazsiniz.nerden mi biliyorum-
1.tecrübe ile sabit ben kendim hic bir sinava falan girmedim ne trde ne Almanya'da!
2-alman konsoloslugun sitesine bakiniz orda bu konu ile ilgili bilgi var bakiniz! https://www.izmir.diplo.de/Vertretung/izmir/tr/07-Visa/Merkblaetter__Formulare__lang__Seite__tr
https://www.izmir.diplo.de/contentblob/2966456/Daten/954597/Fam_deutschkenntnisse_tr.pdf
İstisnalar : Vize başvurusunda, başvuru sahibinin istenen Almanca bilgisine açık bir şekilde sahip
olduğu anlaşılırsa, bunun ayrıca belgelenmesine gerek yoktur.
Ayrıca söz konusu dil sertifikasının ibrazı aşağıdaki durumlarda da gerekmemektedir:
- Kişinin fiziksel veya zihinsel engelli olması durumunda (belgelenmeli)
- Üstün vasıflı kişilerin, araştırmacıların, şirket kuran kişilerin, iltica hakkı almış kişilerin ve
Cenevre Mülteciler Sözleşmesine göre kabul edilmiş göçmenlerin eşleri (Türkiye'den
ayrılmadan önce evlenmiş olanlar için geçerli).
- Entegrasyon ihtiyacının çok gerekli olmadığı durumlarda
umarim yardimci olabilmisimdir!kolay gelsin :-)
EL-TURCO 31.10.2012 13:57:44
zonka 01.11.2012 12:56:58
Alıntı yapılan: EL-TURCO - Ekim 31, 2012, 01:57:44 ÖS
simdi o randevu konusunda da sana biraz bilgi vereyim.randevu olayini sirkete vermeleri hem yükten kurtulma hemde profosyonel bir sekilde isi yürütmek icin,ama onunda istisnai durumulari veya delinecek yasaklari vardir.nasil mi?
hangi konsolosluga basvuracaksan orda kapi önünde bekleyen simsarlar vardir.verdinmi yirmi lirayi sana önden randevu alirlar bu bir.
o olmazsa ki bundan artik emin degilim yillar önce kapida beklerdin randevulular bitince sabah erken gelenler isim yazdirirdi kapiya iceri girilirdi.sansini denemende fayda var.tabii ki konsoloslugun oldugu sehirlerde oturuyorsan.!yoksa riske girip o kadar yol tepmenin bir anlami yok.ben yillarda simsarlik yapan arkadasim vardi izmirde ya onu arardim ertesi güne randevu alirdi yada konsoloslugun saat 12 ile 13 arasinda randevu icin bir numarasi vardi(direkt konsolosluk araci firma degil) onu arardik o zamanda da bu araci firmalar vardi..
bu dediklerim ama sansa bagli kesin degil.
EL-TURCO 02.11.2012 09:52:32
zonka 04.11.2012 22:53:46
Alıntı yapılan: EL-TURCO - Kasım 02, 2012, 09:52:32 ÖÖ
madem izmirde oturuyorsun sansini bir dene derim.kordonda ikende öyleydi sonra korutürke tasindiginda konsolosluk yine isler öyle yürüyordu.sonucta paranin oldugu heryerde bu tür insanlar olur.git bir arastir.konsoloslugun önünde bekleyen gencler var simsarlik yap ya onlarla konus yada konsolosluga gelmeden bir kahvalti salonu var yoldan konsolosluga dogru sol tarafta 100 metre ileri gidip sola dön sonra tekrar saga kücük bir ofis olacak orada urfali yanlis bilmiyorsam murat diye biri var yasi 50 civarinda benim bütün islerimi ben gelmeden o hallederdi bende atardim ona ücbes kurus olay kapanirdi bana cok faydasi oldu.o olmasi sart degil oralarda evrak doldruan 4-5 büro var,gir birine derdini anlat sonucta para kazanmak icin ordalar ve cogu diger bilmedigin konularda da (güncel evraklar vs vs.)yardimci olurlar.ben 5 defa turist 1 defa Almanya'da evlenmek icin vize aldim bütün evraklarimi onlara yaptirdim(form doldurmasini bende bilyiorum okuma yazmam var-kagit kürekle ugrasmamak icin )bir sor zararin olmaz,nasil olsa randevun taa mart ayina bir ay önceye alsan bile kärdir senin icin.
adamin teli falan kalmadi bende.
EL-TURCO 05.11.2012 21:32:32
zonka 07.11.2012 12:58:49
kadriye_01 07.11.2012 13:06:45
zonka 07.11.2012 16:03:47
Alıntı yapılan: kadriye_01 - Kasım 07, 2012, 01:06:45 ÖS
slm tam emin degilim ama nüfusdan alinan formul B olabilir uluslararai evlilik belgesi Allah yar ve yardimcimiz olsun
adaizmir 09.11.2012 10:29:55
Alıntı yapılan: EL-TURCO - Kasım 02, 2012, 09:52:32 ÖÖ
madem izmirde oturuyorsun sansini bir dene derim.kordonda ikende öyleydi sonra korutürke tasindiginda konsolosluk yine isler öyle yürüyordu.sonucta paranin oldugu heryerde bu tür insanlar olur.git bir arastir.konsoloslugun önünde bekleyen gencler var simsarlik yap ya onlarla konus yada konsolosluga gelmeden bir kahvalti salonu var yoldan konsolosluga dogru sol tarafta 100 metre ileri gidip sola dön sonra tekrar saga kücük bir ofis olacak orada urfali yanlis bilmiyorsam murat diye biri var yasi 50 civarinda benim bütün islerimi ben gelmeden o hallederdi bende atardim ona ücbes kurus olay kapanirdi bana cok faydasi oldu.o olmasi sart degil oralarda evrak doldruan 4-5 büro var,gir birine derdini anlat sonucta para kazanmak icin ordalar ve cogu diger bilmedigin konularda da (güncel evraklar vs vs.)yardimci olurlar.ben 5 defa turist 1 defa Almanya'da evlenmek icin vize aldim bütün evraklarimi onlara yaptirdim(form doldurmasini bende bilyiorum okuma yazmam var-kagit kürekle ugrasmamak icin )bir sor zararin olmaz,nasil olsa randevun taa mart ayina bir ay önceye alsan bile kärdir senin icin.
adamin teli falan kalmadi bende.