rugzan
01.10.2012 20:47:01
selamlar arkadaslar,
bir kac sorum var, yardimci olursaniz sevinirim. annem emekli ve alman vatandasi, senenin yarisini berlinde geciriyor diger yarisini türkiyede. simdi 15 ve 11 yaslarinda türkiyede yasayan iki torununu okul tatilinde berline davet etmek istiyor. öncelikle bu mümkün mü? yaslari kücük oldugu icin cocuklarin.
eger mümkünse
annemin emekli ayligi var ama kendi üzerine kira kontrati yok. benim evim var ama benim de gelirim sinirin altinda. davetiyeyi annemle beraber verebilir miyiz?
cocuklarin annebabalari devlet memuru. hastalik sigortasini yaptirmak zorundalar herhalde. pirim ortalama ne kadar oluyor? hesapliyabilecegim bir sayfa bulamadim.
vize islemleri ne kadar sürer? subat ayina yetisir mi?
bir de bu gibi islerde nereye danisabiliriz? internette pek bisey bulamadim dogrusu.
simdiden vereceginiz cevaplar icin tesekkürler.
fuk_18
01.10.2012 21:07:44
cocuklarin babasi devlet memuru ise eger yesil pasaport alma hakki varsa babasinin yani kadro derecesi 1.2.3 den biri ise cocuklari esi kendisi yesil pasaport alip 90 gun istedikleri zaman gelebilirler avrupaya sorun olmaz eger yesil pas olmuyorsa anne babanin gelirni isterler sanslarini denesinler bi derim ben
rugzan
01.10.2012 22:29:14
yigenimin birinin yesil pasaport hakki varmis, ama digerinin yok. olmayan icin yine davetiye göndermemiz gerekiyor, di mi? annem alman vatandasi, yine de yeterli ev gelir felan göstermemiz gerekiyor mu?
cevap verdigin icin de tesekkürler fuk_18.
fuk_18
01.10.2012 23:58:55
simdi nasil yesil pas olan ile olmayan ayni babadan degilmi sunu diyorum eger annede babada yesil pasaport alma hakki varsa yada yesil pasaportlari varsa ise 25 yasina kadar cocuklarida yesil pasaport alma hakki var burdan yola cikarak anlayabilirsin zaten yani bir cocugun var bir cocogun yok diye durum olamaz eger oyle ise demekki cocugun yasi 25 den buyuk birnin digernin ise kucuktur bu durumda sizde yok durumunu anlatirsan yesil pas ile ilgili bilgi verebilirim detayli diger normal vize prosedürü ise zor biraz ama denemek lazim dedigim gibi sans bu
--> Vize ve pasaportla ilgili bilgilerini paylaştığın için teşekkür ederim fuk_18. Arkadaşların yardımına koştuğun için de bizzat teşekkür etmek istedim. Bu konuda bir anlayanın olması çok mutlu ediyor beni. Allah razı olsun.
--> (+1) Yani
rugzan
02.10.2012 11:14:51
biri abimin, biri ablamin kizi. abimin yesil pasaport almaya hakki var ama ablamin daha bir senesi varmis herhalde. söyledigim gibi cocuklar daha kücük, almanyada kalma gibi bir durumlari olamaz yani. vize islemleri zor gibi gözüküyor yesil pasaportu olmayan icin, deniyecegiz ama yine de. sagol fuk_18.