ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: vize tecrübesi yaşayanların bilgisine ??

Sayfa: [ 1 ] 2

tarsuslu 16.10.2012 12:08:12

vizesini alıpta bunlardan belli ve  sabit tecrübesi olan arkadaşların bilgisine ve yardımına ihtiyacım var ... nişanlımla aramızda 10 yaş fark var ama bizimksi formalite veya anlaşmalı değil ve biz almanyada evlilik yapacağız .. yabancılar dairesinden aldığımız bilgiye göre  ve nişalım bu süre zarfında bikaç kere yabancılar dairesine gitti ve ona binayen yabancılar dairesi diyorki  bu yaş sorunun problem olmayacağını söylüyorlar çünkü nişalım ne olup bittiğini detaylı bi şekilde orda anlattı ve diyorlar ki biz  elimizden geleni yapacağız ..biz iki yıldan beri birlikteyiz ve nişalım 2 aya bir 3 aya bir yanıma geliyor .. temmuz ayında nişanlımı ziyaret etmek için misafir vizesi başvurdum ve kabul etmediler yabancılar polisi benim için konsoloslukla yazışmaya başladı ama olmadı çünkü ücretsiz izine ayrılmıştım ve sanırım bu yüzden dolayı red aldım ..ve şimdi 3 aralıkta randevum olacak aile birleşimi için  ve nişalım saf alman  ve ondan almam gereken begerler nelerdir konsolosluk için ? ve benim ilk evliliğim nişalımın ikinci evliliği olacak .. orda neler yaşayacağımı bana söyleyen tecrübe sahibi arkadaşlar olursa çok sevinirim saygılar herkesin umut ettiği şeylerin gerçekleşmesi dileğiyle ..

tarsuslu 16.10.2012 12:10:03

söylemek istiyorum samimi ve derdimi anlayacak anlayışlı arkadaşlar cevap karşılık versin hakkımda yalnış düşünülmesini hiçbir zaman istemiyorum saygılarla arkadaşlar ..

tcALTINBAS 16.10.2012 13:38:55

Arkadasim kimse yanlis dusunmesin yazmissin,bu sadece senle nisanlini ilgilendirir,kimseye aciklama yapmak zorunda degilsin.konuya gelelim,farzedelimki formalitedir süphesi yuzunden sorguya cekseler de randevuda ki cekecekletdir,,ozaman ispati nisanlinin sık sık turkiyeye giris cikislarinda.bunu emniyet mudurlugunden belge olarak alip ispat edebilirsin ,bu durumda formalite suphesi yok olur cunku o belge aranizfaki samimiyetin ispatidir.

tcALTINBAS 16.10.2012 13:41:56

Ve turist vize reddine takma ondaki istenilen hrtsey hem cok ayri hemde onu kolay kolay vermiyorlar almanyaya o sekik gidipte dönmeyen cok kisi oldugu icin.yani aile birlesim vizesini asla etkilemez

tarsuslu 16.10.2012 14:48:44

saol  bilgilern için evet emniyet müdürlüğenden o kağıtı alacam zaten saolasın.

kadriye_01 16.10.2012 18:22:07

slm benim  almanca kursundan bir arkadasim vardi onun esiyle arasinda 15 yas farki vardi esinin ikinci kendinin ilk evliligiydi capraz sorguya aldilar sorgudan 15 gün sonra vizesi gelmisti ALLAH yar ve yardimciniz olsun

tarsuslu 16.10.2012 18:39:45

slm çok saol bilgin için kadriye_o1 yazdığın ve yazacaklrınızla bçok bilgi sahibi oluyorum inan çok teşekkür edrim  .. nişanlım yabancılar polisiyle görüştü ve bu sorgu yazı yazacağını ve gerek duyulmayacağını yazacak .. turist vizesinde yine böyle bi yardımı olmuştu ve  bize yardım etmek istiyor elinden geldiğince  ve bu şekilde bizim açımızdan bir iyi gelişme olabilir mi  nişanlımın bana dediğine göre weihnachtena ben orda olacağıma söyledi ama 3 aralıkta randevum var :( !? bilgilerineze ihtiyacım vvar şimdeden çok saolun

tarsuslu 16.10.2012 18:41:09

ama kadirye_01 biz almanyada evleneceğiz bilgine  ;)

fuk_18 16.10.2012 22:15:03

almanya evlilik icin gerekli belgeler diye baslik formda mevcut orda gerekli hersey var ve turist vizesiyle aile birlesimi ayri soruna yapma kendine sadece evraklari hazirla basvur sorunsuz vizeni cikacaktir

tarsuslu 17.10.2012 08:31:23

saol fuk_18 yardımaların için ama turist vizesi yazdığım sorun değil bunu biliyorum benim demek istediğim turist vizesinde nişanlı ziyareti ve nişanlı olduğumuzu yazdım yani demek istediğim anlaşmalı veya sahte evlilik olmadığının bir göstergesi olabilir mi ? çünkü forumda arkadaşımızın birde bu şekildeydi daha önce turist vizesi olarak gitmek istemiş ve red almış  ve aile birleşimine başvurduğunda konsolosluk demiş siz daha önce nişanlınız yanına gitmek turist vizesinde bulunmuşsunuz ve şimdi biz bunun gerçek bir evlilik olduğuna inanıyoruz demiş ..

fakoo 17.10.2012 14:41:21

Benim anlamadigim birsey var. Nisanlinizin yanina gitmek istiyorsunuz.
ilk önce sunu kavramak gerekiyor..
1- Nisanli olan biri almanyaya aile birlesimi yaparak gidemeyeci icin (MANTIKEN) tabi ki tursit vizesi ile basvuru yapacak ve basvuru formuna nisanli oldugunu bildirecek.

2- Sizde nisanlinizin yanina gitmek icin tabi ki turist vizesi ile basvuru yapacaksiniz.

3- Bu sizin icin ilerde referans olabilir tabi ki. Ama referansin cokta önemi yok.
    En önemli referans, esinizin ordaki sosyal ve ekonomik durumu.

Bende aile birlesimi yapmadan önce, kayinbabam turist vizesi icin davetiye gondermisti ve red almistim.
Aile birlesimi vizesi basvurusu yaptigimda, memur pasaportumun cipini okuturken. Daha önce basvuruda bulundugumu söyledi.Davet edenin Kim oldugunu sordu ve kayinbabam oldugunu dile getirdim. Eminin birazda olsa itibar birakmistir. Dedigim gibi beni oraya göturecek esas neden, esimin durumu.

Umarim birazda olsa dusuncelerini anlayabilmisimdir. IYI GUNLER

tarsuslu 17.10.2012 14:52:41

1- Nisanli olan biri almanyaya aile birlesimi yaparak gidemeyeci icin (MANTIKEN) tabi ki tursit vizesi ile basvuru yapacak ve basvuru formuna nisanli oldugunu bildirecek
bu yazdığına mantık veremedim fakoo kardeş kusura bakma yada sen beni yalnış anladın ..ben şaun aile birleşimine başvuru yapacam ve almanyada evleneceğiz..temmuz ayınd turist vizesi için başvurdum ve bana red verdiler geri gelmicek şüphesi ile ve şuan aile birleşiminde bunun evliliğin gerçek olucağını kanıtlama gibi bir etkisi olabilirmi diye sormuştum çünkü inceleme yapacaklarını biliyorum ..

fakoo 17.10.2012 15:10:03

Keske diger yazdiklarimida kopyalasaydin tarsuslu kardes. Bu arada bende mersinden

Benim basima gelen olayi anlattim. Tabiki olabilir dedim.  Fakat cokta önemli bir referans olacagini düsünmedigimi söyledim.
Banada red verilmisti ve nedenide ayni  Geri gelmeyecegimi düsündükleri icin..
Ama aile birlesimi yaptigimda bunu gördüler ve hic problem cikmadi . Burada rahat olabilirsin..

Simdi senin soruna gelelim, beni anlamadigin nokta. Ben senin almanyada evlenecegini bilmeden yazdim.
Onun icin öyle bir aciklama yazdim.

Yani nisanli birisinin turist vizesi ile basvuru yapacagini. Almanyada evlilik düsünmeyenler icin....

tarsuslu 17.10.2012 15:24:00

fakoo kardeş ilk yazdılarımı okumamışsın sanırım ve memnun dolum toprağım ...biz almanyada evlenmeyi düşünüyoruz çünkü yabancılar dairesinin bilgisi doğrulutusunda çünkü yani süphelenecek veya kötü sonuçlarla karşılaşmamak için...yazdıklarınla bilgilendirdiğin için çok teşekkür edrim

fakoo 17.10.2012 15:28:48

Saolsin, Bende memnun oldum
Evet.... almanyada evlenecegini okumamisim...
Tekrar söyluyorum red konusuna takilma... Ayni durum benim basimdan gecti.. Simdi burdayim :)

Bu arada yasadiklarimi ve  bildiklerimi dile getiriyorum, sakin yanlis anlama, Herseyi bildigini düsünenlerden degilim.
iyi gunler...

Sayfa: [ 1 ] 2