ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: 17 ekim vize görüşmem istanbul konsoloslugu

Sayfa: [ 1 ]

cemcakar 17.10.2012 14:16:43

bu gün konsoloslukta herşey yolunda gitti en korktugum almanca sorulardı cevap veremem ama Allaha şükür hepsini bütün bsoruları herşeyi kazasız belasız atlatım bana kadın tamam gidebilirsin biz evrakalrı almanyayaya yolucaz şimdi dedi bundan sonra kagıtlar almanyaya ne zamn gider eşimim ne zamn cagırırlar bunu takip etmenin yolu varmı arkadaşalr

fakoo 17.10.2012 14:50:47

Ilk önce kazasiz belasiz sekilde ilk asamayi gecmissin . Hayirli olsun.

1- Konsolosluk ilk önce senin belgelerini elektoronik ortamdan , esinizin bagli oldugu ildeki yabancilar subesine  gönderecektir.
2- Sonra evraklarin aslini posta ile yabancilar subesine gönderecek. Bu süre degisiyor, Sen maksimum 15 gün olarak düsün.
3- Baktin 15 günden sonra esinize mektub halen gelmemis, O zaman esinizi yabancilar subesine gönderin, bilgi almaya calissin.
    Evraklar gelmismi, gelmemismi diye.

Birsey daha hatirlatim. Evraklarin asli gelmeden, yabancilar subesindeki memurlar islem yapmaz.
Bu sure zarfinda sana sabir diliyor. Iyi gunler

cemcakar 17.10.2012 14:57:59

cok teşekürederim bilgilendirdigin için şim bu arada alman vatandaşı mönchengladbachta yaşıyo o aha önce bi kaç kez yabancıalr şubesine gitti ama ordaki adamda yenimiş galba hiç bişeye bilgi veremiyo bilmedigini sölüyo bakalım şimdi evrakalr gidince napcak gerci adam iyi saf birimiş daha sınav zamanında gitiginde eşim sınavı gecsin gerisi kolay demiş vizeyi şimdi yabancılar şubesimi vercek

tarsuslu 17.10.2012 15:00:39

fakoo kardeş umarım bilgin vardır ..peki yabancılar dairesi yapmak istediksen sonra maille de vize onaylayabilir mi yani süreci hızlandırabilir mi ?

tarsuslu 17.10.2012 15:01:58

cemcakar kardes umarım sorunsuz işin biran önce hallolur yoluna devam eder sevdiklerine kavusursun  ya:)

fakoo 17.10.2012 15:13:27

Simdiye kadar forumda bu sekilde vize alan duymadim. Varsada beni bilgilendirirsen sevinirim.
Alman memurlarinin nasil saglamci olduklarini cok iyi biliyorum.

En cok hangi evraklari hazirlamasi hakkinda bilgi verirler. Süreci hizlandirma anlaminda..

fakoo 17.10.2012 15:18:25

Cemcekar kardes cok yakiniz bu arada. ben viersen da yasiyorum aramizda 10-15 dk  mesafe var.
Esin alman vatandasi bu cok önemli.  Esinede guzel bir haber vermis, anlasilan memur fazla problem yaratmayacina beziyor..
Rahat olabilirsin. Er yada gec herkez vizesini aliyor. :) Dedigim gibi biraz sabir ...

cemcakar 18.10.2012 00:35:29

aynen tşkler artık beklicez dediginiz gibi öle yada böle alcaz bundan sonrası hayrlısı artık bakalım

Sayfa: [ 1 ]