ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: almanyaya geldikten sonra yasadiklarim

Sayfa: [ 1 ]

kadriye_01 21.10.2012 03:13:10

slm arkadaslar sizlere almanyaya geldikten sonra yasadiklarimi yazmak istedim ama baslangici antalya havalimani ilk is benim ve kizimin  ilk defa yurt disina cikis vergisini odemeye gittik 15 tl  aldilar benden 7 yasindan kücük cocuklar icin yokmus saatimizi bekleyip ucagimiza bindik ve bremen havalaninda ucaktan indim inen diger insanlari takip ederek passin kontrol edildigi yerdeki memura benim ve kizimin passini verdim biraz inceledikten sonra kimse varmi sizi almaya gelen dedi evet esim bekliyor dedim  bir yeri aradi passlar bende kalacak bekleyin dedi bende bu arada bir araba aldim kizimin oturmasi ve valizlerimi koymak icin valizleri beklerken arkamda 2 polisin ve ellerinde biizim passin oldugunu gordum yanima gelerek ayni soruyu sordu kim alacak sizi diye onada esim dedim disarda dedim ( o arada ben valizler icin araba almaya gittigimde esimi gordum camdan bakiyordu) disarda dedim ama biz tanimayiz siz valizlerinizi alin bekliyoruz dedi halbuki ben esimi gordum camda ama onlara nasil anlatacagimi bilemedim ve almancanin ne kadar lazim oldugunu o an daha ii anladim bir beye dedim almancam yok dedi polisler yanimda valizleri beklemeye devam ediyoruz ama valizlerde bir türlü gelmiyor en son baska bir beye rica ettim dedim esimi görmek istiyorlar siz dermisiniz dedim esimin disarda oldugunu rica ettigim bey dedi polislerde ona ayni cvbi verdi disardadir ama biz bilemeyiz kim dedi bende beyefendiye ben göstertebilirim dedim polisler ok dedi ama bu arada o rica ettigim bey ben bu bayani tanimam benden istedi sizinle konusmami bir ilgim yok dedi :(ben almancayi anliyorum ama ifade edemiyorum konusamiyorum neyse polislere esimi gösterttim tekrara valiz beklemeye devam ettim ama aklim esimde polisler esime neyiniz demis passina bakmis bizim passlarida esime teslim edip 6 hafta icinde y polisine gidin demis  geldikten birkac gün sonrada ameldung (ikamet ) yaptirmaya gittik ben evlilik cüzdanini trde unuttugum icin evlilik cuzdani olmadan olmaz denildi fotokopisi var dedik olmaz dediler cünkü evlilik cüzdani uluslararasi oldugu icin tercüme ettirmeye gerek kalmadan ordan bakiyorlar ameldungu yaptiramadik ameldung olmayinca y poliside sigortadaki islemlerde olmadi  tabii ben hemen tr yi aradim önce ups yi aradim evlilik cuzdanini almanyaya ne kadara oldugunu sordum 85 tl dedi ama iadeli tahhutlu pttden yollandi 10 günde geldi 8 tlye ama upsyle gelse daha iidi cok stersli bekleyisti evlilik cüzdaninin geldigi gün ameldungu kindergeldi birde sigortayi yaptirdik ve y polisini aramaya basladik telefonla caliyor ama kimse acmiyor 3 gün ugrastik kimse acmadi esim y polisinin oldugu yere gitti ordan alim randevu dedi kapidaki memur telefonla arayacaksiniz demis esimde telefonu acmiyorlar demis o zaman meil yazin demis bunun üzerine 2 gün daha ugratik acan yok esime dedim avukata söyleyelim o bizim icin alsin randevu dedim avukatta fax cekti faxada cvp gelmedi gelinimizle bu durumlari konusurken abla bende meil yazim deneyelim dedi ok dedim yazdigi günün sabahi cvp gelmis istenilen evraklarla 12 kasima gün vermisler o gün gelirse ins y polisi maceramida size yazacagim yazim cok uzun oldugu icin kusura bakmayin en ince ayrintisiyla yazmak istedim ins hepiniz en kissa zamanda alirsiniz vizenizi aminn ALLAH yar ve yardimcimiz olsun

fuk_18 21.10.2012 14:56:05

vAllahi basina gelen cok komik sendne baska kimsede duymadim pasaportuna el koyupda eslerine verdikleri normalde havalimaninda gisede memur bakip kaseyi vurup yollmasi gerekliydi sasirdim sidmi senden bunlari duyunca.evlilik cuzdanina gelinede formul b aslinda yeterliydi kirmizi evlilik cuzdani kimse takmiyor burda formul b ile tum islemelri yapiyor herkez simdi anliyorum ne kadar sorunli bir yere gittigini demekki bu yuzden seni bu kadar cok beklettiler tam sorunlu yer .. hayirli olsun yinede yilmadan devam bakalim savasmaya

fakoo 21.10.2012 15:48:36

Biraz problemler yasamissin ama sonunda gelmissin.
1-Ilk önce anmeldun yapacaksin,

2-Sonra sigortaya gidip, basvuruda bulunacaksin. 1 hafta icinde evine cipli kartin gelecek..Sigorta kartin

3-Seni vergi dairesine gonderip, sisteme kaydin yapilacak.Ve dusunuyorum esininde vergi dilimi degisecek, devlete ödedigi vergi dilimi. Vergi dairesi sana gerekli olan bilgiyi verecektir.

4-Esinin bordrosunu tekrar isteyecekler, belki istemeyebilirler herkezden istenmiyor cunku

5- Biyotmetrik foto 2 adet

6- Tabi ki 100 euro :))

Bu islem ve evraklari tamamlayacaksin ve yabancilar subesinin yolunu tutacaksin. Oturum izni icin

2 hafta sonrada evine Aufenthaltstitel oturma izni  kartin gelecek. Bana 1 yillik verdiler umarim sana daha fazla verirler.

Umarim anlatabilmisimdir. Herkese bol sans.. :)

fakoo 21.10.2012 15:49:56

Yanlislikla anmeldun yazmisim :) Anmeldung olacak , özür dilerim ...

Sayfa: [ 1 ]