ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Almanya'dan Davet ve Kalış

Sayfa: [ 1 ]

Daedalus 29.10.2012 14:16:55

Merhaba Arkadaşlar!

Almanya'ya ilk kez vize için başvuracağım, 2 yıllık Bilgisayar bölümünü bitirdim şimdi AÖF kaydoldum.

Alman bir arkadaşım bana davetiye göndericek,(garantör) sanırım 3 aylık bir schengen vizesi bildiğim kadarıyla, fakat kafamı kurcalayan ben bu vizeyi aldıktan sonra almanya'da bu vize süresinin bitiminde okul,kurs veya iş gibi nedenlerle süreyi uzatma imkanım var mıdır? Hep duyduğum şey, konsolosluğun 3 aylık süre bitiminde sürenin uzatılmadığı,  Almanya'nın Türkiye konsolosluğundan ilk başta dil eğitimi veya eğitim gibi vize alınması gerektiğini gibi söylenenleri duydum. Konsolosluk için böyle çizgileri belirli bir prosedür var mıdır? Yoksa en iyi yol bir dil okulu kursu alarak gitmek midir? Teşekkür ederim!

3,14 29.10.2012 14:23:34

--> "Tavsiyem" şudur, AÖF ne bilmiyorum. Tahsilini burada devam ettirmek için öğrenci vizesi tavsiyemdir. ;)

Daedalus 29.10.2012 14:31:22

Öğrenci vizesini biliyorum o pahalıya patlıyor malesef (7000€)  fakat benim demek istediğim bir alman arkadaşım bana davetiye gönderecek ben ise bu davetiye ile 3 ay kalma süresine sahip olacağım, ancak bu  vize süresinin bitiminde dil kursu,iş eğitim gibi nedenlerle bu vize süresini uzatabilme imkanım var mıdır, yoksa konsolosluk Almanya'da bulunduğum süre içinde vize uzatılmasına izin vermiyor mu? Yani prosedürler.

3,14 29.10.2012 14:35:17

--> Prosedürler, fuk_18 ve Baybars arkadaşlar ve diğer daha bilmediğim güzel kardeşler tarafından izah edilir kardeşim.

fuk_18 29.10.2012 21:43:08

suanda calisiyorsan vize alman birazda kolay ama eger isin sigortan yok ise vize buyuk olasilikla red gelcektir turistik vizeyle geldiginde sadece turistsin okul is veya baska birseyi unutacaksin ogrenci olarak gelmek istiyorsan acik ogretimi bitirdikden sonra yada 2 yillik mezunsun zaten direk almanyada bir universiteye basvurarak kabul gorursen sana davet gonderirler ama ogrenci vizesi almak icin ise prosedurler var sitede almanya icin ogrenci vizesi yada universite diye konular var bakarsan sartlari nelermis ogrenmis olursun

Alıntı yapılan: Daedalus - Ekim 29, 2012, 02:16:55 ÖS
Merhaba Arkadaşlar!

Almanya'ya ilk kez vize için başvuracağım, 2 yıllık Bilgisayar bölümünü bitirdim şimdi AÖF kaydoldum.

Alman bir arkadaşım bana davetiye göndericek,(garantör) sanırım 3 aylık bir schengen vizesi bildiğim kadarıyla, fakat kafamı kurcalayan ben bu vizeyi aldıktan sonra almanya'da bu vize süresinin bitiminde okul,kurs veya iş gibi nedenlerle süreyi uzatma imkanım var mıdır? Hep duyduğum şey, konsolosluğun 3 aylık süre bitiminde sürenin uzatılmadığı,  Almanya'nın Türkiye konsolosluğundan ilk başta dil eğitimi veya eğitim gibi vize alınması gerektiğini gibi söylenenleri duydum. Konsolosluk için böyle çizgileri belirli bir prosedür var mıdır? Yoksa en iyi yol bir dil okulu kursu alarak gitmek midir? Teşekkür ederim!

Daedalus 30.10.2012 16:22:43

Cevap için teşekkür ederim. Bir sorum daha var, eğer dil kursu yoluyla gidersem 3 aydan sonra vizeyi uzatma olasılığım var mıdır? A1-A2..B1-B2 düzeylere geçerek, daha sonra bir şekilde okuma yada iş gibi nedenlerle orada bulunduğum süre içinde vize alabilir miyim? (Alman garantörüm var)

Evet, Alman üniversitelerinde okumak için davet ile ilgili şeyi duymuştum. 2 yıllık Bilg. Prog bitirdim fakat konsolosluk sitesindeki şartlarda 7900€ diye bir ibare var. Bu benim için uzak bir seçenek.

Yada Alman üniversitesinden dil kursu bittikten sonra kabul alsam orada bulunduğum süre içinde vize almak daha mı kolaydır yoksa okumak için 7900 € ve aynı konsolsosluk prosedürlerimi uygulanıyor?

fuk_18 30.10.2012 17:02:45

su avr 3 aylik vize ile gittiginde kalma gibi sansin yok geri gelceksin dil kursu icin bile gitsen yeniden vize alcaksin okumak icin ise 8000 euro hesabinda blokeli sekilde olcak o sart

Alıntı yapılan: Daedalus - Ekim 30, 2012, 04:22:43 ÖS
Cevap için teşekkür ederim. Bir sorum daha var, eğer dil kursu yoluyla gidersem 3 aydan sonra vizeyi uzatma olasılığım var mıdır? A1-A2..B1-B2 düzeylere geçerek, daha sonra bir şekilde okuma yada iş gibi nedenlerle orada bulunduğum süre içinde vize alabilir miyim? (Alman garantörüm var)

Evet, Alman üniversitelerinde okumak için davet ile ilgili şeyi duymuştum. 2 yıllık Bilg. Prog bitirdim fakat konsolosluk sitesindeki şartlarda 7900€ diye bir ibare var. Bu benim için uzak bir seçenek.

Yada Alman üniversitesinden dil kursu bittikten sonra kabul alsam orada bulunduğum süre içinde vize almak daha mı kolaydır yoksa okumak için 7900 € ve aynı konsolsosluk prosedürlerimi uygulanıyor?

3,14 30.10.2012 17:30:26

--> Arkadaslar adina tesekkür ederim Fuk kardesim. Arkadaslarin yardimlarina kostugun icin Allah senden razi olsun.

Daedalus 30.10.2012 17:45:03

Almanya'da dil kursunu bitirip(3 aydan uzun kurs) DHS yada TestDaf gibi sınavları geçtikten sonra yine 8000€ mu göstermek mi gerek konsolosluğa referans olarak?
Alman garantörüm var, yani bana kefil olabilecek dil kursu için,(Davetiye mektubunda masraflarla ilgili ve konuk olarak gittiğimi belirtecek) daha sonra 8000€ için aylık garantör imkanı var mıdır davetiyede bunu belirtebilir mi yada Almanya'da bulunduğum süre içindeki vize alma işlemlerinde?(Berlin'de ikamet )

Önceki cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar.

Sayfa: [ 1 ]