ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: almanyada pasaport ve oturma izni belgesi çıkarılması hakkında yardım

Sayfa: [ 1 ]

sky_noise3183 11.11.2012 12:43:20

arkadaşlar eşimle 30 ekimde nikah yaptık 31 ekimde düğün.Eşim Türk vatandaşı Nüfus cüzdanını Türkiyede 15 dakkikada değiştirdik.şimdi sıra yeni pasaport ve oturma izninin değişiminde bu işlemleri Almanyaya girişte sorun yaşayabilir diye Türkiyede yapmadık hannover başkansolosuluğundan pasaport değişimi olacak pasaportta sorun yok hemen veriliyormuş ama oturum izini belgesi 5 hafta sonra veriliyormuş eşim bu işlemlere bu haftaiçi başlayacak.benim vize terminim ise ankarada 10 aralıkta o tarihe yetişmeyecek gibi görünüyor.ve sorularım.

1-Eşimin eski pasaportu(çipsiz)pasaportuyla başvursam vizeye sorun olur mu?(eski pasaportta statüsü işçi çocuğu ama şuanda kendi işi var bu sorun çıkarırmı?)
2- diyelim ki yeni pasaport ve oturum belgesini beklemek zorundayım ben bu hafta içi idatayı arayıp başka bir randevu alabilirmiyim veya 10 aralıkta olan randevumu belgelerim yetişmeyeceği için ileri bir tarihe alabilirmiyim?

bilgisi olan ve yardım eden arakadaşlara yürekten teşekkürler.

fuk_18 11.11.2012 12:49:02

randevuya gitmezsin sorun olmaz yeniden para yatirip randevu alirsin al tarafi olacagi bu buyutulecek sorun yok istersen bekle yeni pasaportunun cikmasini o sekilde basvur eger ilk defa e kart alcaksa mutlaka almanyada olmasi gerek cunku parmak izi ve imza atmasi sart.

sky_noise3183 11.11.2012 12:56:09

Teşekkürler fuk_18 yarın yeni randevu almak en mantıklısı gibi görünüyor.

EL-TURCO 11.11.2012 18:14:38

Alıntı yapılan: sky_noise3183 - Kasım 11, 2012, 12:43:20 ÖS
arkadaşlar eşimle 30 ekimde nikah yaptık 31 ekimde düğün.Eşim Türk vatandaşı Nüfus cüzdanını Türkiyede 15 dakkikada değiştirdik.şimdi sıra yeni pasaport ve oturma izninin değişiminde bu işlemleri Almanyaya girişte sorun yaşayabilir diye Türkiyede yapmadık hannover başkansolosuluğundan pasaport değişimi olacak pasaportta sorun yok hemen veriliyormuş ama oturum izini belgesi 5 hafta sonra veriliyormuş eşim bu işlemlere bu haftaiçi başlayacak.benim vize terminim ise ankarada 10 aralıkta o tarihe yetişmeyecek gibi görünüyor.ve sorularım.

1-Eşimin eski pasaportu(çipsiz)pasaportuyla başvursam vizeye sorun olur mu?(eski pasaportta statüsü işçi çocuğu ama şuanda kendi işi var bu sorun çıkarırmı?)

pasaportun eskisi yenisi olmaz gecerli olan pasaport gecerlidir.ben hala eski pasaportumla ülke geziyorum.o yönden rahat ol.yeni pasaport alacam diye kasma bosuna derde girme.oturum belgesinin gec verilmeside yeni kredi kartina benzer cipli bir oturum belgesi yaptiklarindan uzun  sürüyor

TanerE 13.11.2012 02:10:05

Hiçbir sorun olmaz, biz de aynı yollardan geçtik. O belgelerin yenisini bekleseydik yanmıştık.

Sayfa: [ 1 ]