ALMANCAX => Cafe almancax

Konu: ALMANYA MUTLULUK ve MUTSUZLUK

Sayfa: 1 2 [ 3 ]

zuzuma 12.03.2013 22:56:38

akli basinda insanlar macera icin avrupayi secmez..ada icin cok üzülmedim iyice arastirmadan cocugunla ne isin var gurbette :(eminim cokda güzel bi hatundur..yazik etmis hayatina.. ben geleli 3 sene oldu esimle ayni köylüyüz ayni kültürdeniz guya  ama inanin burda hersey degisiyo biz bile cok farkliyiz..burda büyüyenler incelikten yoksun insanlar salam sucuk cocugu diyorum ben onlara..türkiyde 2 okul okudum burda uyum saglamaya calisiom dil kurslari yaptim ehliyete yazildim ama sevgisiz ve mutsuz negatif bi ortam napsak bos..hic tavsiye etmiyorum acikcasi...

EL-TURCO 13.03.2013 09:28:05

Alıntı yapılan: zuzuma - Mart 12, 2013, 10:56:38 ÖS
akli basinda insanlar macera icin avrupayi secmez..ada icin cok üzülmedim iyice arastirmadan cocugunla ne isin var gurbette :(eminim cokda güzel bi hatundur..yazik etmis hayatina..
Biraz uygunsuz olmus sanki bu yazdiklariniz; tanimadiginiz biri hakkinda bu yargida bulunmak bence olmamis.

impress 03.04.2013 04:20:35

Sanirsam Türkler çoğu şeyi dramatize etmeyi seviyorlar ya da yüceltmeyi. Gitmeden önce kimileri için toz pembe gelebilir gittikten sonra da direk zorlukları görüp olay iyice dramatik hale getirilebilir ki genelde yapilan bu. Ben gitmedim vizeye başvurdum ne zaman çıkar bilemem ama kafamda binbir beklenti ile gitmiyorum az çok olacaklari tahmin ediyorum ve zor olacağını da biliyorum. Sonuçta beklentiyi azaltmak gerekli.

Fakat mutluluk çok farklı birşey ve daha çok bireyin kendisi ile alakalı kendisini var edebilmesi ile alakalı. Ki tersten bakarsak sanki Almanya'ya gitmeyip Türkiye'de kalan insanlar çok mu mutlu çok mu huzurlu. Genelde insanlar mutsuz şu anki dünyada. Mutluluğu dışarda aramak bana biraz saçma geliyor yani bireyin kendi dışında aramasında. Benim giden arkadaşlarım oldu bir arkadaşım DAAD bursu ile mastera gitti ve orda evlendi ve gayet de mutlu ki zaten çoğu arkadaşı Alman. Bir şekilde gerçi o burda iken de Türk kültürüne yabancı sayılırdı yabancı dediğim çok benimsemiyordu giden bir diğer arkadaş mutsuz oldu vs. vs.

Bu işin ölçütü işte Türkiye'de kalın daha mutlu olursunuz ya da Almanya'ya gelin orda daha mutlu olursunuz gibi birşey değil. Bence her iş bireyin kendisinde ve evlilikten ne beklediğinde bitiyor. Zaten bu ilişkinin başında kendini belli eder insan ne kadar aşık olsa da karşı kişiye. Bir şekilde hayata bakışın aynı olması, karakter yapılarının çok zıt olmaması hayattan beklentiler vs. vs. benzeşmeli.

Ben az çok tahmin ediyorum gidince neler olacağını ki çok zorlu bir maraton olacak. Hoş burda şu an çok mu mutluyum değilim. Ama deli gibi şu anda Almanca kastırıp B1 seviyesinde çoğu şeyi anlayacak konuma geldim. Ki hoş orda da biliyorum ausbildung yapmaktan ya da dili öğrendikten sonra diplomayı denkliğe çevirmekten başka şansım olmadığını vs. vs. ki zaten kız arkadaşım da diyor. Bir şekilde kendi ayakların üzerinde durmalı ve ya üni diplomanı uniden ders alıp burda tanıtıp ya da ausbildung yapmalısın diyor. Ki hoş o Alman olduğu için hayata daha mantıksal açıdan bakabiliyor çoğu şeyi dramatize etmiyor ki zaten sanırsam Türklerle Almanlar arasındaki temel fark bu.

Almanya zordur eminim bundan fakat Türkiye'de herşeyin güllük gülistanlık olduğu bir ülke dahil zaten o şekilde olsa evlenenlerin çoğu erkek ya da bayan farketmez eşlerini buraya aldırır ama çoğunluk oraya gidiyor :) Bir de insanoğlu doyumsuzdur. Burda asgari ücrete çalışırken orda biraz daha fazla para alır ilk başlarda bu para tatmin eder ama zamanla o para da tatmin etmez. 60 saat .çalışırken 40 saat çalışmaya başlar zamanla bu da birey için sıradan hale gelir. Yani bardağın boş tarafından bakmaya başlar vs. vs.  Yani burda da oldu beraber boş boş geziyorduk arkadaşım DHMI de kulede çalışmaya başladı ki 5000 TL alıyor iyi para wowwwwww heyo falan ilk günlerde aradan bir yıl geçince sıradan olmaya başladı o aldığı para ve iyi bir işi ve gene kendini bıraktı yani saldı hayata karşı. Kısaca iş bireyin kendisini ne kadar var edebildiğine bağlı hayatta. Yoksa TR Almanya falan farketmiyor bence.

Sayfa: 1 2 [ 3 ]